Eindelijk weer een echte wedstrijd voor de JO10 van VVA

Eindelijk weer een echte wedstrijd voor de JO10 van VVA

's Heer Arendskerke JO10-1

10 - 5

RCS JO10-1

Onbekend (e.d.)
Dennie Tolhoek (intikker)
Onbekend (e.d.)
...

Competitie

Regio Cup Groep 4 02

Datum

5 juni 2021 9:30

Scheidsrechter

William Tolhoek

Accommodatie

Onbekend

Eindelijk mocht het weer! Na 8 maanden trainen zonder wedstrijden, stond er eindelijk weer een echte wedstrijd op het programma. Niet in een volwaardige competitie, maar in de Regio Cup. Hierdoor krijgt de jeugd toch nog de mogelijkheid om voor de zomerstop 4 wedstrijden te voetballen. Had ik het al gezegd? Eindelijk!

Voor de thuiswedstrijd tegen RCS JO10-1 waren alle topspelers natuurlijk aanwezig: Aydean, Dani, Dennie, Fedde, Ryo, Steijn en Tim. De tegenstander had ook genoeg spelers, dus we speelden 7 tegen 7, geen wissels. De coach had een nieuwe tactiek bedacht: spelen zonder opstelling. Ryo begon op de goal en verder mochten de jongens het dus zelf invullen. De wedstrijd stond onder leiding van coachende fluitist William Tolhoek.

De eerste minuten was het van beide kanten aftasten. Uiteindelijk kwam het eerste wapenfeit van de kant van RCS, maar met een goede redding hield Ryo het doel schoon. In de vierde minuut kreeg RCS de tweede kans. In een één-tegen-één situatie schoot de spits van RCS de bal naast. Weer goed gedaan van Ryo. Even later viel dan toch het eerste tegendoelpunt. Na een counter van RCS moest de verdediging van VVA een corner weggeven. Vanuit de corner ontstond een kluts waarin Dani de bal in eigen doel werkte: 0-1. Gelijk daarna eenzelfde situatie aan de andere kant. Aydean gaf een goede voorzet en een verdediger van RCS werkte de bal in eigen goal: 1-1. Vervolgens liep RCS uit tot 1-5. Deze mannen waren net iets groter, maar vooral fanatieker dan de spelers van VVA en voor Ryo was er geen houden aan. Tijdens de time-out vroegen de spelers precies waar de coach op hoopte: kunnen we in een opstelling spelen? Want dit werkt niet! Zo gezegd, zo gedaan, maar helaas bracht had weinig verandering in het spelbeeld met zich mee. Toch deed VVA na de time-out iets terug. Dani joeg de bal af en schoot vervolgens onderkant lat. Uit de corner die volgde scoorde Aydean de 2-5. Vervolgens liep RCS uit naar 2-6, maar het laatste doelpunt voor rust werd gemaakt door VVA. Fedde pakte de bal af en zette een aanval op. Uiteindelijk gaf Dennie een voorzet op Steijn en die maakte rustig de 3-6. Rust.

De tweede helft ging Ryo voetballen en Dani keepen. In de zesde minuut kreeg Steijn een grote kans, maar helaas mikte hij naast. Na een paar goede reddingen, werd Dani in de elfde minuut toch gepasseerd: 3-7. Door opnieuw een eigen doelpunt van RCS kwamen we terug tot 4-7, maar niet lang daarna maakte RCS alweer de 4-8. De wedstrijd ging een tijdje op en neer zonder echt grote kansen, dus veel duels, maar weinig mooie aanvallen. In de laatste fase van de wedstijd werd het nog 5-10. De laatste doelpuntenmaker van VVA had de verslaggever even gemist (of was het misschien toch 4-10?).

Helaas ging de wedstrijd verloren, maar de coach benadrukte na de wedstrijd dat de kids het hele weekend met een glimlach op het gezicht mochten lopen, omdat ze eindelijk weer een wedstrijd hadden gevoetbald. De overwinningen komen vanzelf weer wel!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!