5 - 12

's Heer Arendskerke JO9-1

5e klasse 01

10 november 2018 8:30

Ook deze dag gingen we weer met een complete groep op pad. We speelden tegen Kapelle JO9-3. Eerder hadden we in de beker al met 12-2 van deze ploeg gewonnen. Luuk begon vandaag op de goal. Al snel werd duidelijk dat we de betere ploeg waren. Al in de eerste minuut scoorde Aydean de 0-1 na slecht uitverdedigen van Kapelle. Niet veel later noteerde Steijn de 0-2 en de 0-3. Dani schoot vervolgens de 0-4 binnen. Daarna kwam Kapelle wat beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in een kans voor de rood-witten in de zesde minuut, maar Luuk was op tijd bij de bal. Vervolgens schoot een speler van Kapelle de bal op de lat en kwamen we goed weg. Toen viel toch de 1-4. Na een lange bal van Kapelle stond Luuk tegenover vier tegenstanders en was hij kansloos. Na een mooie aanval van ons (zoals getraind) scoorde Thomas de 1-5, Dani zorgde voor de 1-6 en 1-7 en Steijn schoot de 1-8 binnen. Uiteindelijk kon Kapelle nog de 2-8 scoren, nadat voor de goal uitverdedigingen niet goed ging bij ons. Met een goede redding voorkwam Luuk een derde tegendoelpunt, dus we gingen met 2-8 rusten.

Ryo ging de tweede helft keepen. Kapelle was wat feller dan de eerste helft en scoorde vrij snel de 3-8. Ryo was kansloos op het harde schot. Na goed samenspel van Dennie en Dani scoorde Thomas de 3-9. Diezelfde Thomas scoorde vervolgens ongelukkig een eigen doelpunt: 4-9. Dit maakte Thomas weer goed door snel daarna in een één tegen één situatie koelbloedig de 4-10 binnen te tikken. Een speler van Kapelle kopte de 5-10 binnen. Scoren met het hoofd zien we nog niet vaak bij ons in de competitie. Op aangeven van Steijn scoorde Dani de 5-11 en Tim scoorde, met een beetje hulp van Kapelle de 5-12. Het lijkt erop dat Tim de smaakt te pakken heeft. Hij heeft nu twee wedstrijden op rij gescoord. Net als vorige week was er sprake van een redelijk makkelijke overwinning.

De penalty’s werden gescoord door Dennie, Dani, Mees, Steijn en Ryo. Het komt niet vaak voor dat meer dan de helft van onze spelers hun penalty scoren. Dit was dus ook een positief resultaat.