Kruiningen JO9-1

5e klasse 01

17 november 2018 9:30

Onbekend

De competitiewedstrijd thuis tegen Kruiningen JO9-1 stond op het programma. Het was een beetje koud, maar verder heerlijk weer om te voetballen. De jongens hadden goede zin. Aydean, Dani, Dennie, Luuk, Mees, Ryo, Steijn en Thomas waren van de partij. Helaas was Tim ziek. Na een goede warming-up begonnen we de wedstrijd met Ryo op doel.

We begonnen fel aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut kreeg Steijn op aangeven van Dani een kans, maar zijn schot werd gekraakt. Niet veel later legt Steijn de bal terug op Aydean, maar zijn vizier stond iets te hoog afgesteld. Toch viel al snel de 1-0. Na gekluts in de verdediging van Kruiningen kreeg Dani de bal voor zijn voeten en hij schoot netjes laag in de rechterhoek binnen. De 2-0 viel vrij snel daarna. Een schitterende aanval over meerdere schijven werd door Thomas netjes binnengetikt. Tot dan toe was Kruiningen bijna nog niet op onze helft geweest. Het was tijd voor de time-out: een nieuw fenomeen in het pupillenvoetbal waar wij tot op heden nog geen gebruik van hadden gemaakt, maar voor Kruiningen was het wel gebruikelijk. Na een korte tactische bespreking werd de wedstrijd hervat. De time-out had onze jongens niet van de wijs gebracht en we gingen verder waar we gebleven waren: scoren dus. Dennie schoot van afstand droog binnen en zette zo de 3-0 op het scorebord. Vier minuten voor rust kon pas het eerste echte wapenfeit van Kruiningen genoteerd worden. Ryo moest een mooie redding verrichten op een goed schot van Kruiningen. Kruiningen kwam meer in de wedstrijd en dit resulteerde in de 1-3. Ryo was kansloos op een schot van de geel-zwarten. Vlak voor rust kreeg Kruiningen nog een grote kans, maar Steijn verdedigde goed mee en kon met een mooie sliding een doelpunt voorkomen. We gingen dus met een 3-1 voorsprong aan de siroop. In de rust uiteraard alleen maar tevreden gezichten in de kleedkamer. Steijn wilde de tweede helft keepen. Na shirtje wisselen met Ryo konden we weer beginnen.

De eerste kans van de tweede helft was - na een goede voorzet van Thomas - voor Dani. Helaas werd zijn schot geblokt. Toch was het Dani die de 4-1 maakte. Opnieuw profiteerde hij van een foutje in de verdediging van Kruiningen. De volgende kans was voor Ryo. Helaas belande zijn schot op de paal. Dani noteerde vervolgens de 5-1. Een schot van Aydean werd geblokt, de bal kwam voor de voeten van Dani en hij schoot in één keer hard en hoog binnen. Steijn had tot dan toe – onder andere door het gedisciplineerd verdedigen van Luuk – nog niet veel te doen gehad, maar moest plotseling op een afstandsschot vanaf de middellijn in actie komen. Gelukkig kon hij de bal net naast tikken. Net voor de time-out in de tweede helft scoorde Dani nog de 6-1. Vlak na de time-out kregen we een penalty, vanwege een handsbal van Kruiningen vlak bij eigen goal. Mees nam de penalty en schoot de bal goed in het hoekje. Helaas kon de keeper de bal net tegenhouden, dus geen doelpunt. Uit de corner die daarop volgde werd Luuk aangespeeld. Luuk schoot de bal goed op goal, maar de keeper kon opnieuw een redding verrichten. Toch viel op den duur de 7-1. Thomas maakte zijn tweede van de ochtend. Ook Aydean pikte een doelpuntje mee en zo stond het 8-1. Het hard werkende Kruiningen kwam met het slotakkoord. Een meisje van de geel-zwarten kreeg de bal voor haar voeten en schoot onberispelijk binnen. Steijn was kansloos: 8-2.

Dit was de eindstand na een leuke pot voetbal. Onze jongens moesten er zeker in de eerste helft hard voor werken, maar daar hadden ze geen moeite mee. Het harde werken ging gepaard met goed samenspel en zo was het voor de papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en andere toeschouwers weer een leuke wedstrijd om te zien.

Uiteraard werden na de wedstrijd weer penalty’s genomen. Mees wist dit keer wel het net te vinden. Ook Ryo, Dani, Dennie en Luuk schoten binnen. De anderen moeten weer even oefenen thuis.