4571CA
AXEL
tel. 0115-563089

Afgelopen zaterdag 16 oktober ging VVA 1 op bezoek in Axel bij FC Axel. Het was heerlijk weer op het zonnige sportpark voor een mooie pot voetbal. Bij VVA keerde aanvoerder Michel voor het eerst  terug in de basis na een blessure. Hij zou die middag gelijk een hoofdrol voor zich opeisen.

Het is namelijk de 7e minuut dat hij diep gaat op een lange bal van Jeroen en deze over de keeper van Axel in het doel weet te werken: 0-1 Michel Harinck. Arendskerke begint de wedstrijd goed en krijgt een aantal mogelijkheden om uit te breken. In de 15e minuut komt Tom slecht terecht na een duel en moet hij zich laten vervangen door Marijn. Ook Axel krijgt kansen met haar snelle spelers voorin. In de 16e minuut kopt Dominic knap een inzet van Axel voor de lijn uit het doel.

Uit een corner wordt Siem in de 30e minuut gevaarlijk met een afstandsschot, maar deze vliegt over. Even later moet Dennis 0-2 maken als hij 1 op 1 op de keeper af kan, maar hij vergeet de bal. Tot de rust wordt Axel ook nog een aantal keer gevaarlijk, maar het blijft 0-1.

Na de rust zet Axel een tandje bij en gaat opportunistischer spelen. Eljo is in de 2e helft belangrijk met een paar goede reddingen. Toch is het VVA dat tegen de 60e minuut de beste kansen krijgt om de voorsprong te vergroten naar 0-2. Eerst mag Jasper aanleggen voor een vrije trap op de rand 16, maar hij ziet zijn inzet gekeerd worden door de keeper. Op dat moment is Jasper doorgelopen en krijgt hij de kans om de bal aan te nemen, waarna hij gevloerd wordt door de keeper. Scheidsrechter Van Schilt fluit voor een penalty.

Michel legt aan voor zijn 2e van de middag, maar ziet zijn inzet via de lat over vliegen. Het missen van de 0-2 is voor FC Axel de brandstof om er nog 30 minuten tegenaan te gaan om een gelijkmaker te forceren. In de 75e minuut moet Eljo dan ook zijn meerdere erkennen in een schot van Verbraeken: 1-1.

Na de 1-1 blijft Axel drukken en komt Arendskerke bij een paar momenten goed weg. Zelf krijgt VVA ook nog 2 kansen om met de 3 punten te vertrekken, maar dit levert geen goal op. Met de felbevochten 1-1 einduitslag mogen beide ploegen het punt koesteren en kunnen zij weer toeleven naar de volgende wedstrijd op zaterdag 23 oktober: VVA ontvangt dan De Meeuwen en Axel gaat op bezoek bij Arnemuiden.