M.H. Boassonlaan 6
4333MH
MIDDELBURG
tel. 0118-628774

Nadat we vorige week voor de beker  duidelijk een maatje te klein waren voor het eerste team van Zeelandia-Middelburg. Mochten we het op zaterdag 18-september nog een keer proberen op het sportpark de Veerse Poort in Middelburg ,maar dan tegen het tweede team van Zeelandia Middelburg. Nu voor de competitie.

Het was ons als leiding opgevallen dat de spirit er nog niet echt in zat dit seizoen. Dus daar hebben we de afgelopen week het goed met de meiden over gehad. Gelukkig maar, want de drang en motivatie was nu wel te zien. Al was het begin nog erg aarzelend. Waarschijnlijk dat de meesten nog wedstrijdritme te kort komen. Wedstrijdritme, dat is zo’n ongrijpbaar begrip. Het is in mijn ogen maar hoe je instelling is en dat je gelijk vanaf minuut 1 er wilt staan. Daar begint het mee.

Het zonnetje scheen en het was best warm. Nadat de wedstijd was aangevangen werd het duidelijk dat het een wedstrijd was met 2 gelijkopgaande teams. Wij werden wat terug gedrongen, maar hadden toch een paar goede counters die  een aantal mogelijkheden opleverden. Helaas viel Anouk al snel uit met een enkelblessure, maar ze werd prima vervangen door Ilse, die echt een dijk van een wedstrijd speelde als linksachter.  Na een minuut of 20 kregen we een vrije trap op het middenveld. Deze werd snel genomen door Danique, die Saar op links de diepte in stuurde. Haar schot werd nog geblokt door de keeper, maar Meike was er als de kippen bij om de rebound in te schieten. Het spel bleef op en neer gaan en het duurde ook niet lang voordat de gelijkmaker achter Kyra( onze keeper) lag. Een onhoudbaar afstandsschot vloog over haar heen.

Daarna ging Saar er weer op links vandoor die de bal op links langs de uitkomende keeper prikte.

De meiden waren blij dat het rust was, want het was best warm. Na Even goed uitrusten en wat aanwijzingen van de coach gingen we de tweede helft in. Blijkbaar zat de pauze te lang in de benen. Want vanaf de aftrap liep Zeelandia zo door naar ons doel. 2-2

Saar kreeg het weer eens op haar heupen en pikte de bal op het middenveld op en ging voor een solo die ze afsloot met een prima afstandsschot die in de bovenhoek verdween. 3-2. Voor de derde keer op voorsprong. Echter de geschiedenis herhaalde zich, want na de aftrap liep Zeelandia weer door onze defensie en schoot de 3-3 binnen. Het altijd zo betrouwbare verdedigingsblok Ymke en Suus lieten zich in de luren leggen. Blijkbaar is de afstemming nog niet optimaal. Verder speelden ze beide een prima wedstrijd en ruimden veel op.

Het bleef spannend en we blijven ook kansen creëren, Lieke, Tess, Danique en Romi konden ons op voorsprong schieten. Echter het was weer Saar die dat deed. Weer na een paar goede voetbewegingen. 4-3. Ymke en Suus beloofden dat ze nu wel de boel dicht zouden houden en dat deden ze ook. Een minuut voor tijd pakte Lieke de bal op het middenveld af speelde deze door naar Fien die op rechts Romi vond. Zij maakte aan alle onzekerheid een eind door de 5-3 binnen te schieten

Goede eerste competitiewedstrijd, maar er is ook nog veel waar we op moeten trainen. Als we fanatiek en gemotiveerd zijn en blijven dan kan het een leuk seizoen worden.