Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

Vandaag de revanche partij tegen Apollo etc.. Alhoewel de bekerwedstrijd beslist werd op penaltys voelde het toch een klein beetje als verlies. Ook moesten we onze nederlaag van vorige week rechtzetten, want dat zat ons ook niet lekker. Een heerlijk zonnetje scheen op het sportpark dus aan de omstandigheden kon het niet liggen. Misschien toch een klein beetje, want zowaar won Sven een keer de tos en heeft hij bewust gekozen om de eerste helft tegen de zon in te spelen en de 2e helft naar de kantine toe te spelen. Kian was nog licht geblesseerd aan zijn enkels en besloot dus weer onder de lat te gaan staan. Omdat de 2e helft vorige week best aarrdig was besloten de trainers om weer met Damian achterin te starten en Timo op CVM. Ivar schoof daarom door naar rechtshalf. Met 1 wissel, in dit geval Nick, begonnen we aan de match.

We begonnen direct goed en fel aan de wedstrijd wat in de eerste paar minuten al voor kleine kansjes van Jimi en Siep zorgde. In de 7e minuut een corner van Sven, wederom dichtbij de keeper in de 5 meter, maar wel zodanig goed, dat Siep zijn bolletje ertegen kon zetten en de 1-0 op het scorebord zette. (althans dat kwam later toen Gerben het gerepareerd had). Het leek of we toen al wat gas terug gingen nemen, want Apollo kwam wat vaker op onze helft. Helaas moest Ivar de strijd staken nadat hij door zijn enkel was gegaan. Nick ging weer op zijn vertrouwde stofzuigerplek staan en Damian schoof door naar rechtshalf. Geen wissels meer dus iedereen moest aan de bak. Na een kwartier kwam Apollo terug in de wedstrijd door een mooie solo die hard werd afgerond en Kian kansloos liet. Dit was wel weer even een sein dat we er nog lang niet waren. De wedstrijd ging verder redelijk gelijk op zonder echt grote kansen, maar wel gevaarlijke momenten. In de 28e minuut zette Stijn en Sven een een-twee combinatie op aan de linkerkant van het veld. Sven kreeg de bal terug, passeerde een speler, sneed naar binnen en schoot vanaf rand 16 in de verre hoek: 2-1. Dit was ook tevens de ruststand.

In de rust aangegeven dat we vooral makkelijker moeten spelen en in de voeten. We zochten vaak te snel de diepe bal die op het kunstgrasveld soms moeilijk te belopen valt.

De boys, weer gehuld in het mooie oldschool geel/zwart, pakte de draad weer op. In de 1e minuut na rust gelijk een grote kans voor Siep, maar de keeper redde bekwaam. In de 7e minuut een individuele actie van wederom Siep die echter weer tegen de keeper schoot. De afvallende bal was voor Sven die over de linkerkant een actie maakte en de bal terugtrok op Jimi die de bal door de benen van de keeper heen schoot: 3-1. wedstrijd beslist? Nee zeker niet, Apollo is vaak genoeg een lastige tegenstander gebleken. Ook aan onze kant waren er wat angstige/soms rommelige momentjes, maar Julian, Koen, Nick en Jelle en keeper Kian stonden hun mannetje. Siep had inmiddels toch weer een paar kansen gehad, maar met de voet wilde het niet lukken. Ook nu weer een open kans, maar de keeper redde weer. Sven pakte wederom de afgeslagen bal op, maakte nu door de as een een-twee met Jimi en maakte 1 op1 met de keeper geen fout 4-1.
De minuten daarna ging het hard, ik weet ook even niet meer in welke minuut er gescoord werd. Ik kan geen 2 dingen tegelijk én scorebord bedienen en schrijven :-). De 5-1 was weer voor Siep die uit een corner van Sven tegendraads scoorde met zijn koppie! Daarna de 6-1, misschien wel de mooiste: Sven zoekt de achterlijn op en geeft keihard voor op de invliegende Siep die uiteraard met zijn kop zijn hattrick volmaakt. Het slotakkoord was weer voor Siep, althans dat dachten we......dit keer kwam hij over links door en was hij van plan om de bal met zijn rechtervoet in de verre hoek te plaatsen, maar u raadt het al: de keeper stond in de weg. Deze kon echter niet voorkomen dat de meegelopen Jimi de 7-1 binnen pieste. Dit was ook de eindstand, omdat tussendoor Stijn de bal te zacht inschoot en de neven van der Velde nog de paal hadden geraakt. Vooral de gekrulde bal van Damian met zijn linkerbeen had een beter lot verdiend. Maar uiteraard kon dat de pret niet drukken.

Hopelijk kunnen we dit spel vasthouden en volgende week weer op de mat leggen tegen Zeelandia Middelburg.