Zakelijke overwinning VVA JO17 - www.arendskerke.nl

Zakelijke overwinning VVA JO17

Zakelijke overwinning VVA JO17

's Heer Arendskerke JO17-1

2 - 0

Zeelandia Middelburg JO17-1

Jimi Jansen (volley)
48'
Jimi Jansen (intikker)
57'

Competitie

3e klasse 14

Datum

6 november 2021 10:30

Scheidsrechter

G. de Vos

Accommodatie

Sportpark 's Heer Arendskerke
Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

De return wedstrijd tegen Zeelandia Middelburg. De heenwedstrijd hadden we op papier redelijk makkelijk met 2-6 gewonnen, maar uiteindelijk hebben we de wedstrijd pas laat echt beslist. We waren dus gewaarschuwd. 
Vandaag 1 wissel en Koen was aan de beurt. Misschien was Timo een betere optie geweest, want die kwam nogal slaperig de kleedkamer binnen. Siep begon onder de lat en zou in de 2e helft plaats maken voor Damian, die dit keer op de plaats van Siep in de spits mocht starten. We wilden direct druk zetten en met Damian zou dat wel kunnen. Het begin was goed en we speelden op hun helft. Stijn kreeg veel ruimte op rechtshalf, maar profiteerde daar maar een paar keer van met een juiste voortzetting. Jimi kreeg een kans op de 5 meter, maar kon de bal helaas niet laag houden en schoot in de handen van de keeper. Damian werd nog een keer onderuit gegleden in de 16 meter door een sliding op de bal. De verdediger nam daarbij een risico, maar werd niet terug gefloten door Peter. 

In de 15e minuut het hoogtepunt van onze kant: een prachtig afstandschot van Timo belandde op de kruising. Daarna raakte we de controle kwijt. We verspeelden heel vaak de bal en ZM werd een paar keer gevaarlijk met counters, maar zonder 100% kansen. Nick moest daar wel een flinke strijd voor leveren in een 1 op 1 sprintduel met de snelle spits, maar kwam als winnaar uit de bus. Ook Siep moest 1x een bal onder de lat vandaan slaan om een tegendoelpunt te voorkomen. Zo was het dus ZM met de meeste dreiging in de 1e helft die wel op 0-0 bleef steken.

De 2e helft moest beter. Als we zolang mogelijk mee willen blijven doen in de strijd om het kampioenschap, dan moet er in ieder geval gewonnen worden. De wissel tussen Damian en Siep had plaatsgevonden. Damian was niet echt gelukkig in de spits geweest en Siep is dat toch wat meer gewend. Vanaf de 1e minuut na rust was dat ook te zien. Hij was aanwezig, aanspeelbaar en ging voorop in de strijd. Misschien doe ik ZM iets tekort, maar feitelijk zijn we verdedigend niet echt in gevaar meer geweest. Een enkele counter werd vakkundig ongedaan gemaakt door onze verdedigers: Julian Kimmich Verburg, Nick Dyson Reijnhout, Koele Koen Tolhoek, Ivar the Boss van Eenennaam en Kian de sluwe Vos. In de 48e minuut na rust eindelijk een mooie aanval. Sven opende op Stijn aan de rechterkant en die slingerde de bal in de 16, waar Jimi met een volley de 1-0 op het bord zette. Daarna hebben we niet heel veel kansen meer gehad, maar dat kwam omdat de wedstrijd een beetje grimmig werd door een paar vervelende, soms harde overtredingen. Vooral de balverliefde Sven moest het daarbij ontgelden, wat ik dan vanuit het perspectief van ZM wel weer kan begrijpen. In de 57e minuut kon Sven wel aan een overtreding ontsnappen en ging er over links vandoor. De keeper kwam uit en Sven legt de bal af op de vrije Siep bij de 2e paal, die alleen maar tegen de bal hoeft aan te lopen........maar die deed dat niet! I.p.v. zijn rechtervoet te gebruiken wil hij met links de bal binnen tikken, maar schuift de bal langs de verkeerde kant van de paal. Daardoor bleef ZM in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd gaat een speler van ZM écht te ver door Sven na te trappen op de zijlijn. Peter stuurt hem terecht naar de kant en zo moeten ze met 10 man verder. Vlak voor tijd schiet Sven nog een keer van afstand, de bal spat hard op de lat uiteen, maar Jimi die verder een onzichtbare wedstrijd speelde, was op het juiste moment aanwezig om de 2-0 te maken. En daar wordt een spits uiteindelijk op beoordeeld. 

3 punten in de tas, maar het ging moeizaam. Vooral de basispunten zoals inpassen en vrijlopen zonder bal gingen zeker de 1e helft niet goed. De boys hebben hier minder lang bij stil gestaan dan de trainers, want er is naar verluidt nog flink gefeest op Das Grosse Arendskerke Fest. Volgende week naar Poortvliet tegen SPS, de generale repetitie voor de topper over 2 weken thuis tegen Krabbendijke. 
 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!