Deestraat 50
4693CH
POORTVLIET
tel. 0166-617077

Uit naar SPS te Poortvliet, dat is geen dagelijks tripje. Voor sommigen inclusief de trainer is het zelfs de eerste keer om het plaatselijke sportpark te betreden. Vandaar dat hij zelfs in het kleine dorpje weer eens verkeerd reed. SPS is een tegenstander in deze competitie waarvan, met alle respect, gewonnen moet worden en het liefst met een zo hoog mogelijk score. Dat kan namelijk nog wel eens van belang zijn in de titelstrijd. Maar zoals onze bondscoach wel eens heeft gezegd, moet je in ieder geval de 3 punten mee nemen. Omdat Timo genoot van een weekendje weg en Finn niet aanwezig kon zijn gingen we zonder wissels weg.

De thuiswedstrijd leverde een bliksemstart op en een ruststand van 6-0. De 2e helft verloren we met 1-2 dus we wilden daarmee toch wel even benadrukken dat scherpte erg belangrijk was vandaag. Ondanks dat het tot de 12e minuut duurde voordat het 1e doelpunt viel, was het vanaf minuut 1 wel weer duidelijk dat we de betere ploeg waren. We probeerden de muur van spelers rustig te slopen met zo goed mogelijk voetbal. Dat lukte best aardig en leidde wederom tot een 0-6 ruststand in een helft die 5 minuten te kort duurde. Na rust zijn we geconcentreerd verder gegaan en hebben we de dubbele cijfers gehaald. Voordat ik alle doelpunten kort zal beschrijven wil ik de complimenten geven aan SPS dat bleef voetballen en niet ging schoppen of vervelend doen. Sommige spelers, waaronder de uitstekende keeper, bleven coachen ondanks dat het weinig nut had. Ze hebben zelfs nog tactisch gewisseld om volgende week de derby tegen WHS zonder blessures te kunnen starten.

Onze doelpunten:
0-1 Siep, met de kop uit een corner van Sven
0-2 Jimi, uit een aanval van rechts naar links via Stijn-Sven-Stijn-Damian-Jelle-Jimi die de keeper omspeelde en binnen tikte.
0-3 Sven, halve omhaal uit een corner van Damian.
0-4 Jimi, uit een aanval over rechts via Julian-Damian en Jimi die vanaf rechts naar binnen snijdt en met links in de verre hoek scoort.
0-5 Jimi, uit een aanval vanachter uit via Nick-Ivar die met buitenkant voet Siep bedient die vanaf de achterlijn de bal op Jimi teruglegt.
0-6 Siep, Koen drijft door op de as van het veld en speelt Siep in die met een sleep beweging de keeper passeert en binnenschiet.
Rust.
0-7 Siep, aanval via Nick-Siep een-twee met Sven en Siep rond met een schot droog af.
0-8 Siep, rondt een eigen opgezette solo met zijn linkerbeen af.
0-9 Siep, Jimi geeft vanaf de achterlijn een voorzet die Siepopnieuw met zijn linkerbeen hoog in de hoek schiet.
0-10 Sven, Kian geeft als keeper een assist op Sven die vanaf de middellijn iedereen voorbij sprint en beheerst laag afrondt.
0-11 Koen, pakt de bal af en stoomt door de as de 16-meter in en tikt de bal langs de uitkomende keeper.
0-12 Julian, Stijn wordt neergelegd en krijgt een penalty. Iedereen roept om Julian Kimmich. Hij schiet hem stijf in het kruis.
0-13 Siep, een voorzet van Sven vanaf rechts wordt door Siep achter het standbeen gescoord.
0-14 Jimi, slotakkoord voor Jimi die een aanval via Nick-Siep net op tijd binnen tikt voor de inglijdende keeper.

Het had heel eerlijk gezegd nog veel meer kunnen zijn, maar moet je kritisch zijn als je 0-14 wint? Nee toch? Komende zaterdag zal het wel een heel andere pot worden tegen de medekoploper Krabbendijke. Helaas zonder publiek.