Ivar houdt VVA JO17 wakker: 3 punten mee uit Middelburg. - www.arendskerke.nl

Ivar houdt VVA JO17 wakker: 3 punten mee uit Middelburg.

Ivar houdt VVA JO17 wakker: 3 punten mee uit Middelburg.

Zeelandia Middelburg JO17-1

2 - 6

's Heer Arendskerke JO17-1

2'
Damian van der Velde (afstandschot)
29'
Jimi Jansen (schot)
Assist: Kian de Vos
46'
Siep Capello (intikker)
54'
Sven van der Velde (vrije trap)
70'
Jimi Jansen (intikker)
Assist: Siep Capello
79'

Competitie

3e klasse 14

Datum

16 oktober 2021 15:00

Scheidsrechter

M. Cosijn

Accommodatie

Sportpark Veerse Poort
M.H. Boassonlaan 6
4333MH
MIDDELBURG
tel. 0118-628774

Zonder Gerjan op weg naar Middelburg; dat gaat natuurlijk mis. De N57 was afgesloten dus door een file in het centrum van Middelburg kwamen we ietwat laat en versnipperd aan. Vincent had de shirts bij, was als eerste op de Veerse Poort en had de kleedkamer alvast uitgekozen. Vanuit Zeelandia Middelburg was het ontvangst niet echt openhartig, maar dat zal wel bij een grote club horen. Ondanks de mededeling van de reden waarom we laat het veld op kwamen kregen we geen 5 minuten extra om op te warmen. En dat terwijl er na ons geen wedstrijd meer was. Beetje jammer. 

Gelukkig hadden de jongens hier minder last van dan de trainer. Ze begonnen gelijk goed aan de wedstrijd, maar de eerste kans in de 5 meter was niet aan Stijn besteed. Damian deed het in de 2e minuut een stuk beter: een afstandschot van net buiten de 16 ging prachtig de kruising in: 0-1. Het leek erop dat dit een hele makkelijke middag ging worden, want het regende kansen, maar o.a. Jimi en Sven maakten het niet af. Pas na een kwartier kwam ZM er voor het eerst gevaarlijk uit. Ivar die dit keer onder de lat stond keerde de bal met een redding in de lagere buikstreek. Het leek ons niet veel te doen en we voetbalden soms iets te gemakzuchtig verder. Half geblokte afstandschoten van Finn, Timo en Siep konden de keeper niet verontrusten.
In de 27e minuut een corner tegen, die werd snel genomen en bij de 2e paal binnen geschoten: 1-1. 
Dat was wel een sein dat we er nog niet waren. De ingevallen grote sterke spits, maakte het Koen en Nick best lastig. Maar 2 minuten na de gelijkmaker gaf linksback Kian een mooie scherpe diepe bal op Jimi die deze op waarde schatte en 1 op 1 met de keeper geen fout maakte: 1-2.  Dat was ook de ruststand want verder gebeurde er niet veel meer.   

Na rust gingen we gelijk verder waren we gebleven waren: kansen creeeren. Siep maakte een actie over links en gaf hem voor op de inkomende Finn maar die raakte de paal. Daarna moest Ivar 2x handelend optreden door 2x ver uit te komen. In de 46e minuut was het dan toch weer raak voor ons. Timo stond aanvallend druk te geven en de trainer riep Sven daarom terug om Timo zijn plek over te nemen. Maar net als thuis negeerde hij dat en anticipeerde voorwaarts op een foute bal van ZM. Hij trok de 16 in en legde de bal af bij de 2e paal waar Siep al glijdend de bal binnen werkte: 1-3. Daarna toch weer een kans voor ZM. Sander, de standin vlagger, gaf een corner aan ZM. Vanaf trainerafstand was dit niet waarneembaar dus vandaar even wat verwarring. De corner leidde bijna tot de aansluiting, want de volley van de spits moest door Ivar uit de goal gebokst worden. Het was maar goed dat hij de handschoenen van zijn zusje aan had!
Daarna weer een mooie aanval van ons: Jimi gaf de bal mee aan Siep die over links door kwam. Siep legde vanaf de achterlijn de bal weer terug op de meegelopen Jimi, maar die schoot jammerlijk over. In de 54e minuut kreeg Sven een vrije trap op zo'n 20 meter van de goal. Met een beetje hulp van de keeper wist hij vanaf deze afstand toch te scoren: 1-4. Daarna was het beeld wij balbezit, ZM counteren. Stijn die het laatste deel een keer rechtsback moest spelen voor de stabiele Julian verkeek zich op de snelheid van de linkerspits die de 2-4 maakte. Zou het dan toch nog spannend worden? Nee, Stijn pakte het daarna goed op en ook Nick, Koen en Kian bezweken niet voor de snelle sterke spitsen. Soms ondersteund door Timo die weer lekker veel vuile meters maakte op CVM. In de 70e minuut was het weer onze beurt. Sven stuurde Damian over rechts diep, die gaf voor op Siep bij de 2e paal en de afketsende bal  uit de scrimmage was voor Jimi: 2-5. Finn vond het wel een idee om Jimi nog even een publiekswissel te geven, zodat hij zelf nog 5 minuten kon spelen in de spits. In de laatste minuut beloonde hij de trainer voor het vertrouwen. Een voorzet van Sven van de rechterkant promoveerde hij met een beheerste binnenkant-voet-volley ala Toornstra in de rechterhoek: 2-6. 

Een goede uitslag, die echter pas laat tot stand kwam. Het bleef eigenlijk te lang spannend en we hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen. Maar goed er moet wat ter verbetering overblijven. Op doelsaldo staan we nu bovenaan in de competitie. Kijken of we dit vast kunnen houden. Zaterdag thuis tegen SPS. 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!