Geflatteerde zege VVA JO17; hattrick Jelle! - www.arendskerke.nl

Geflatteerde zege VVA JO17; hattrick Jelle!

Geflatteerde zege VVA JO17; hattrick Jelle!

's Heer Arendskerke JO17-1

7 - 2

WHS JO17-1

6'
Assist: Timo Jansen
Timo Jansen (schot)
36'
38'
64'
Assist: Siep Capello
Siep Capello (schot)
65'
72'
Siep Capello (scrimmage)
74'

Competitie

3e klasse 14

Datum

27 november 2021 10:30

Scheidsrechter

G. de Vos

Accommodatie

Sportpark 's Heer Arendskerke
Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

Op de verjaardag van onze huisfotograaf Patrick en die van vaste supporter Mirella kwam WHS op bezoek. Een op basis van de uitslagen een moeilijk te peilen tegenstander. Ze doen qua verliespunten in ieder geval niet veel onder voor ons. We waren dus gewaarschuwd.
De selectie was compleet, op de lang geblesseerde Jappe na. Siep had zich vrijwillig gemeld om de 1e helft op de goal te staan. Voor de 2e helft moest de trainer iemand aanwijzen; dit keer was de keuze op Finn gevallen. Koen en Sven begonnen op het natte, frisse bankie.

Het klinkt misschien eentonig in mijn verslagen, maar het begin was goed. We probeerden gelijk aan WHS te laten merken dat hier niets te halen viel. In de 6e minuut vond Jimi dat er een overtreding op hem werd gemaakt, maar het spel ging door en Timo deed dat namens ons, zocht de achterlijn op en gaf de bal hoog voor. De trainer had oog voor Finn of hij de bal kon binnen koppen, maar de bal daalde en viel op het bolletje van Jelle die bij de 2e paal scoorde: 1-0. Weer een vroege voorsprong. 
Even daarna kregen opnieuw Jelle en later Finn  en Damian nog kansen om te scoren, maar de pogingen gingen er niet in. Langzaamaan kwam WHS beter in de wedstrijd en liet zien zeer aardig te kunnen voetballen. In eerste instantie leverde het niet direct 100% kansen op tot de 21e minuut. WHS probeerde vooral achter onze verdediging de ruimte te zoeken en dat lukte op dat moment. De spits ging alleen op Siep af en hij liet zien niet alleen te kunnen scoren, maar ook fantastisch te kunnen keepen. Hij verkleinde zijn goal door uit te komen en de spits besloot te schieten vanaf rand 16. Siep raakte de bal aan en deze verdween aan de voor ons goede kant van de paal. Spelers van WHS waren al aan het juichen, maar hij ging toch echt naast. Dat was een hele grote waarschuwing. Er waren nog een paar gevaarlijke momenten, waarbij Siep of de verdedigers Julian, Koen, Ivar en Kian moesten ingrijpen. Ook Timo maakte weer veel vuile verdedigende meters. 
Dan weer een Jimi momentje. WHS moest van hun trainer bij doeltrappen opbouwen in de 16-meter. Jimi weet dan wat hij van zijn trainers moet doen: jagen! En daardoor gingen ze de fout in. Neef Timo stond ook 'hoog' en hij veroverde de bal op rand 16 en schoot direct in de lange hoek: 2-0. 
Dat was een goede boost voor ons, want 2 minuten later in de 38e minuut gaf Jimi op rechts weer druk op de verdediging, pakte de bal af, speelde Sven in op de as en die opende op links op Jelle. Hij nam de bal aan, schoot, gleed uit, maar zag de bal in de kruising vliegen: 3-0. 

In de rust aangegeven dat de stand lekker was, maar dat het zeker anders had kunnen zijn. En aangezien we tegen Krabbendijke ook een 3-0 voorsprong bijna weggaven was alertheid belangrijk. 
Na rust zag je gelijk de bedoeling van WHS om de rollen om te draaien. We stonden best onder druk, maar Finn hoefde niet heel veel in actie te komen dankzij onze verdediging en het naast of over schieten van WHS. Dan weer een 'Jelle moment' in de 56e minuut. Een vrije trap op zo'n 20 meter nam hij en via de hand van de keeper en de lat ketste de bal weer terug het veld in. Siep kon de rebound net niet goed verwerken. 
Zo ging het spel heen en weer en veelal tussen de beide 16 meter gebieden. In de 64e minuut nam Finn een goede verre doeltrap, Siep kopte deze net over de middellijn door en Sven ging erachteraan. Hij ging links langs de keeper, maar ging iets te ver naar buiten en met zijn laatste kracht tikte hij de bal met links naar de goal. De verdediger die mee was gelopen leek de bal makkelijk weg te kunnen werken, maar was net iets te ver doorgelopen, waardoor hij de bal mistte en deze tergend langzaam de goal in rolde: 4-0. Dat was wel het breekpunt, want 1 minuut later lag de volgende erin. Ivar nam een vrije trap op de middelijn richting de 16. Daar belandde de bal in de drukte voor Siep zijn voeten die rustig de bal langs de keeper tikte: 5-0. Zo'n 7 minuten later was Jelle weer 'on fire' volgens Ronald. Net buiten de 16 frommelde hij zich langs 2 spelers, liep door op de keeper en schoof de bal rustig in de korte hoek: 7-0 en een hattrick voor Jelle! Wat een verjaardagskado voor de jarige Patrick!

In de laatste minuten werden we wat slordig wat resulteerde in een penalty (overtreding Finn) en een prachtig schot in de kruising, waardoor WHS nog 2 pleisters op de wonden kreeg voor het vertoonde spel. 

Al met al een ruime, geflatteerde overwinning, waarin we hebben laten zien zeer effectief te kunnen spelen. Een echte teamprestatie die weer uitbundig gevierd werd in en later ook buiten de kleedkamer. Nog 2 finales......., met enige onzekerheid of we ze nog wel gaan spelen. Krabbendijke volgt na hun overwinning nog steeds op 3 punten, maar wel met een veel minder doelsaldo. De spanning stijgt!
 

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!