Nieulandestraat 39
4413CN
KRABBENDIJKE
tel. 0113-502248

Eindelijk de 1e competitiewedstrijd stond weer op de planning! Alhoewel het eigenlijk al de 3e had moeten zijn, maar MZC JO17-2 was echter uit de competitie en WHS had last van Corona dus daarom moesten we er even op wachten. De voorbereiding was met wisselende resultaten toch aardig verlopen: 6-4 verlies tegen Yerseke JO16, (ongeveer) 0-15 winst tegen Lebo/etc., een bekerthriller tegen Apollo/etc. 2-2 (7-8 verlies op penaltys) en een 2-0 winst tegen MZC JO17-1 (2e klasser).

Nu in en tegen Krabbendijke op een kunstgrasveld dat op die van ons lijkt dus helemaal vreemd was dat niet. Siep nam dit keer de 1e helft als keeper voor zijn rekening. Thijs Reijnhout zou later nog aansluiten zodat we 2 wissels hadden. We begonnen vrij aardig aan de wedstrijd die in eerste instantie gelijk op ging, maar langzaamaan kreeg Krabbendijke de overhand. Dat kwam echter wel door het vele balverlies dat we hadden. In de 17e minuut ging het echter wel goed; de bal ging van Julian terug naar Nick die de bal voorwaarts speelde richting Timo en Finn. In de kluts ging de bal omhoog waarna Timo de bal achterwaarts verlengde naar Finn die alleen op de keeper afging en koeltjes afronde. Zijn persoonlijke supporters waren net in aantocht, maar hadden de goal wel gezien! Het leidde echter niet tot beter spel van onze kant. We waren zeer onrustig aan de bal en verwerkten hoge ballen alsof we er bang voor waren. Krabbendijke was al een paar keer gevaarlijk doorgekomen, maar ze wisten het net niet te vinden. Wederom in de 29e minuut balverlies na een corner voor ons en via een snelle counter was het nu wel raak: 1-1. Ik heb daarna nog 2 ballen op onze lat geteld en nog wat gevaarlijke momenten waardoor we van geluk mochten spreken dat het 1-1 was bij de rust.

Damian en Ivar hadden in de 1e helft op eigen initiatief, wat de trainers goed vinden, al van positie gewisseld ivm de snelheid van de spitsen. In de 2e helft hebben we, ondanks dat hij het zelf geen leuke positie vindt, Timo op CVM gezet en schoof Ivar naar rechtsback. Nick was inmiddels ook uitgeslapen en daardoor leken we na rust wat meer grip te krijgen op de wedstrijd. Met Kian op de goal en Siep in de spits waren ook die posities weer bezet. Toch liepen we in de 6e minuut tegen de 2-1 achterstand aan. Een bal werd vanaf links over de verdediging gelegd en de spits maakte geen fout 1 op 1 met Kian. Daarna kwamen we er beter in. Duels werden gewonnen en de mooiste aanval van de middag was van ons. Timo veroverde de bal op onze eigen helft en stuurde zijn neef Jimi weg. Die liep goed door en gaf vanaf links een perfecte voorzet op Siep die in gedachten van de trainer de gelijkmaker op zijn schoen had. Helaas zat er nog een Krabbendijks been tussen waardoor de bal naast ging. Daarna kregen Siep (2x), Thijs en Finn nog kansen maar de lange keeper van Krabbendijke pakte alles. Ook nagenoeg alle corners die we niet ver genoeg van de goal speelden. Helaas moest Damian van het veld door een enkelblessure en net daarna, zo'n 5 minuten voor tijd, viel de 3-1. De scorende middenvelder schoot, nadat hij Kian had omspeeld keihard de bal in de goal, maar moest dat bekopen met kramp. Een teken dat het voor beide partijen een pittig duel was geweest.
Misschien hadden we nog een penalty moeten krijgen toen Siep omver werd gelopen, maar de scheidsrechter gaf voordeel voor Sven die echter niet goed uitkwam met zijn passen en met de punt moest schieten en die ging net naast. Krabbendijke had ook nog een kans op 4-1, maar deze werd gelukkig niet benut.

Een terechte nederlaag op basis van de 1e helft waarin we wel met 5-1 hadden achter kunnen staan. Maar de 2e helft hebben we laten zien dat we toch aardig kunnen voetballen. Zaterdag thuis de revanche tegen Apollo voor de verloren bekerwedstrijd.