Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

11 december 2021 stond bij vele betrokkenen omcirkeld in de agenda of als pop-up in de digitale kalender, want “de wedstrijd “ van het seizoen stond op het programma. Mo15-1 en Mo15-2 mochten dan na een lang seizoen eindelijk tegen elkaar spelen. Het is dat de coronamaatregelen er voor zorgden dat de voorpret op deze wedstrijd deels werden verstoord. Want er kon natuurlijk niet getraind worden de afgelopen weken. Mo15-2 had gelukkig de week er voor nog wel kunnen voetballen. Maar voor mo15-1 was het inmiddels alweer 3 weken geleden dat ze actief op een voetbalveld stonden.

Toch werden de afgelopen week verschillende plaagstootjes en opmerkingen via de app naar elkaar gemaakt. Het was duidelijk dat beide teams deze wedstrijd echt wilde winnen. Zeker toen er bekend werd dat er ook nog een heuse beker gewonnen kon worden. Dat gaf natuurlijk extra motivatie bij beide teams. Klaus, Joep, Vincent en Nando beseften heel goed dat hun team ( mo15-2) bij winst op Mo15-1 boven dit team zou eindigen. Dus hadden ze de meiden extra opgepept. Want het is toch gaaf als een tweede team boven een eerste team eindigt in de stand. Manuel, Walter, Remco en Jeroen (Mo15-1)waren zich hier ook van bewust en probeerden op hun manier de boel scherp te krijgen.

Gelukkig had de organisatie de wedstrijd verplaatst naar het kunstgras. Eerst stond deze wedstrijd gepland op veld 2,maar door de vele regenval van een dag daarvoor had deze wedstrijd nooit doorgegaan als deze wedstrijd op veld 2 gespeeld had moeten worden.

Onze nieuwe voorzitter, Peter Kamstra, had de eer om deze wedstrijd te fluiten. Na een goede warming-up van beide teams startte de wedstrijd om 10.45.

Mo15-1 begon met Kyra op het doel, Anouk, Suus, Ymke, Ilse achterin. Het middenveld bestond uit Danique, Romi, Saar en Lieke. De 2 spitsen waren Fien en Meike. 4 wissels: Tess, Julia, Jente en Lotte.

Mo15-2 begon met Chloe; Anna, Caithlynn, Jasmijn en Dana. Fleur, Femke, Neline op het middenveld. Esmee, Angelique en Evi voorin. Fenna,Fay en Dieshara startte hier als wissels

In de eerste 3 minuten kreeg Mo15-1 twee enorme kansen. Het was echt een wonder dat die er niet in gingen. Waarschijnlijk toch het trainingsgebrek. Na een minuut of 10 was ook wel duidelijk hoe er gespeeld werd. Mo15-2 gokte op de snelheid van Esmee. Vanuit de achterste linie en ook het middenveld werd geprobeerd om Esmee te bereiken. Mo15-1 had dat op een gegeven moment door. De middenvelders zette druk op Neline, Angelique en Jasmijn, zodat de lange bal steeds minder gespeeld kon worden. Mo15-1 combineerden het eerste kwartier prima en werd voornamelijk via Lieke over de rechterkant een paar keer gevaarlijk.

Toch gebeurde het onvermijdelijke dat er een lange bal kwam richting Esmee. Met grote passen werd ze iets naar de zijkant gedreven en tikte de bal langs Keeper Kyra. Tergend langzaam rolde de bal tegen de paal. Waarna de bal voorlangs ging en zo kon worden opgeruimd door Suus. Na 20 minuten was er wat verwarring in de defensie van mo15-2. Romi pikte handig de bal  op en omspeelde keeper Chloe. 1-0 voor mo15-1. Het middenveld kwam meer in handen van mo15-2 en dat zorgde voor een optisch overwicht, maar echte kansen kwamen hier niet uit. Ymke verstapte zich en moest gewisseld worden. Lieke moest een linie terug en Lotte kwam op de plaats van Lieke. Verder gebeurde er niet zo veel meer tot de rust.

De tweede helft was nog maar 5 minuten onderweg toen Fien slim profiteerde van een foutje in de verdediging van Mo15-2. 2-0 voor mo15-1. Met nog 25 minuten te gaan gooiden Mo15-2 er nog maar eens een schepje bovenop. Jasmijn en Femke werden een paar keer meegestuurd om het middenveld weer in handen te krijgen en dat lukte. Mo15-2 kreeg weer een optisch overwicht. Totdat Mo15-2 een paar corners achter elkaar kreeg waaruit een paar hachelijke situaties ontstonden. Helaas voor Mo15-2 kon de aansluitingstreffer niet gescoord worden. Met nog 10 minuten op de klok was er een counter over links van Mo15-1. Via Tess en Jente kwam de bal bij Meike die met een mooie boogbal de 3-0 aantekende. Dat was de genadeklap voor mo15-2. 2 minuten voor tijd was er een echt duel tussen de zusjes Tess en Evi, waardoor Evi, die een prima wedstrijd speelde, geblesseerd naar de kant moest.

Mo15-1 kan wat beter uit de voeten op het kunstgras dan mo15-2,omdat er wat meer combinatiespel in zit. De lange ballen van mo15-2 leent zich wat minder voor het kunstgras omdat de ballen doorschieten. En soms moeilijk te belopen zijn. Het was een leuke wedstrijd die fair en sportief was, ondanks dat de ploegen toch rivalen van elkaar zijn/waren.

Na afloop was er voor iedere speelster een medaille ter aandenken van deze bijzondere wedstrijd. Voor elk team waren er mooie woorden van Peter Kamstra en hij reikte ook voor beide teams een beker uit.

Wij, als leiding van beide teams zijn ontzettend blij en trots dat we met jullie mogen samen werken. Beide teams hebben echt een goed najaarsseizoen achter de rug. Waarin we lang hebben meegedaan om de bovenste plaatsen. Beide teams hebben het de echte topteams  in de competitie lastig gemaakt. Misschien dat we in de toekomst nog eens zo’n wedstrijd mogen spelen, maar dan voor een kampioenschap. De potentie en de motivatie is er bij jullie en gezien hoe er gevoetbald wordt mogen jullie trots op jezelf zijn……