Vroonlandseweg 53
4421BW
KAPELLE
tel. 0113-342247

Kapelle had doordeweeks een wedstrijd moeten spelen tegen De Westhoek en had daar een verrassende overwinning van 3-0 aan over gehouden. Dat betekende dus dat Kapelle, net als ons ook nog zonder puntverlies was. We konden er van uit gaan dat Kapelle alles zou geven om de koppositie van ons over te nemen. Dus moest er extra scherp getraind worden de afgelopen week. Helaas is er ook een klein griep/hoest-golfje door onze selectie gegaan. Daardoor waren er echt verschillende meiden niet fit. Romi en Suus hadden zelfs door ziekte de trainingen moeten laten schieten. Zij zaten dan ook de eerste helft wissel.

Maar toch begonnen we uitstekend aan de wedstrijd. Net als vorige week, toen tegen Kloetinge, was het weer Saar die ook nu na 5 minuten de score openden. Kapelle had 2 goede buitenspelers. Anouk, Ilse en Kyra hadden hun handen vol aan deze technisch vaardig en slimme meiden. Maar onze 3 kanjers kregen steeds meer vat op hun tijdens de wedstrijd. We hadden voor de wedstrijd afgesproken dat we veel de zijkanten op moesten zoeken en dat daar de mogelijkheden lagen. Niet te veel door het centrum, want daar stonden 2 kolossen in de verdediging. De zijkanten opzoeken ging echt goed. Tess en Fien waren enorm ijverig op de flanken. Regelmatig kwamen we er door en na een kwartier werd er zo’n goede aanval afgerond door Meike. 0-2 voor tegen Kapelle. Het waren tot nu toe 20 goede minuten, maar het kantelde. Kapelle gaf niet op en bleef door goed combinatiespel ons onder druk zetten. We kwamen er steeds minder uit. 5 minuten voor de rust lag de bal toch achter onze, goed keepende, Fenna.

Suus ging in de tweede helft weer op haar vertrouwde positie naast Ymke achter in spelen en Romi kwam er in voor Lieke, die toch niet echt fit was. Suus en Ymke ruimden veel op en toch kreeg Kapelle een aantal goede kansen. Wij zetten er niet zo heel veel meer tegen over. Net Saar kwam een keer goed door en had de 1-3 kunnen maken. Maar haar schot overtuigde niet en de keepster kon makkelijk redden. De vermoeidheid werd steeds meer duidelijker en de gaten op het middenveld werden te groot. We gingen steeds meer uit positie lopen. Na een bal op de lat was het dan 3 minuten voor tijd  toch raak voor Kapelle. De terechte 2-2 werd gescoord. Gelukkig konden we na deze domper Kapelle meer van onze goal houden, zodat we toch met een punt naar huis konden.

De meiden waren na het laatste fluitsignaal op en hadden alles gegeven. De les die we wel mee moeten nemen naar de rest van de competitie is dat we niet te veel onnodige meters maken en goed kijken wanneer je wel mee kan en wanneer niet. Dit geldt zeker voor onze middenvelders. Als we dat nu goed op elkaar afgestemd krijgen. Dan pak je misschien wel de winst in een topper.