MO15-1 start voorjaarscompetitie met een degelijke overwinning

Spoorstraat 84
4388BS
OOST-SOUBURG
tel. 0118-462384

De eerste wedstrijd van het voorjaarsseizoen is inmiddels alweer gespeeld. Zaterdag 29 januari werden we om 9.00 ’s-Ochtends verwacht in Oost-Souburg. Dat Was  wel vroeg. Bij de meesten ging om 7.00 de wekker. Eigenlijk dezelfde tijd als door de weeks, als de meiden naar school moeten. De aanloop naar deze wedstrijd was wel onstuimig net zoals het weer op deze zaterdagochtend. De laatste dagen was het wegstrepen  en het toevoegen van speelsters een dagtaak. De Covid-testen werden een graadmeter of iemand wel of niet mee kon doen. Zo schommelden het aantal speelsters die beschikbaar waren tussen de 10 en 16 personen. Tot zelfs een uur voor de wedstrijd moest er door de corona nog een aanpassing gedaan worden. Uiteindelijk hadden we 13 speelsters tot onze beschikking en bleven er 4 thuis.

Vanwege de afwezigen moest er in het team ook wel wat posities gewijzigd worden. Lieke nam de plaats van Suus in. Julia startte op de plaats van Ilse en Meike op de plaats van Tess. Fenna was deze wedstrijd onze Keepster. Vorige week zaterdag hadden we nog een grote partij gespeeld tegen Mo15-2 en daar viel al op dat er goed werd samen gespeeld. Iets wat nu ook naar voren kwam. Zeker de eerste 20 minuten. We kenden RCS nog van de najaarscompetitie en de leiding wist dat deze ploeg veel moeite heeft om de bal vanuit achteren naar voren te krijgen. Dus moest er direct druk op de bal gezet worden. Zeker met de wetenschap dat we de eerste helft ook nog eens met de wind mee zouden spelen.  Al na 5 minuten wierp het zijn vruchten af. Danique veroverde de bal en gaf een perfecte bal op Meike. Die de 1-0 binnen schoof. Na 10 minuten was er een prima combinatie over links tussen Meike en Saar. Saar stifte mooi de bal op een Bergkamp-manier over de Keepster van RCS, 2-0. Daarna werd het wat rommeliger. Ballen te snel inleveren bij de tegenstander. Geen goede communicatie. Fenna greep nog een keer prima in bij een doorbraak van de tegenstander en voorkwam zo de 1-2. Het middenveld met Danique, Romi,Saar, Jente en Kyra dicteerden wel het spel. Inmiddels was daar ook het debuut van Indy die in het veld was gekomen voor Julia. Lieke en Ymke zorgden goed voor de rugdekking. Anouk greep nog een paar keer goed in.

In de tweede helft wisten we dat, we tegen de wind in, niet te veel de lange bal moesten hanteren. Dat maakt het voor de tegenstander makkelijker de bal te onderscheppen, dus gingen we dat combinerend oplossen. Echter de tweede helft was nog geen minuut oud of er ging iets mis in de achterhoede. De tegenstander tikte de bal langs Fenna en rolde zo richting het doel. Gelukkig was daar Ymke die ternauwernood de bal voor de doellijn weg haalde. De tegenstander had in de rust een aanpassing gedaan. Ze zochten een specifieke speelster op het middenveld op die van daaruit de lange bal kon geven op hun spitsen. Romi en Saar waren zich hiervan bewust en zorgden er voor dat de lange bal er uit werd gehaald. We pakten de draad weer op en gingen combinerend van achter via het middenveld op zoek naar de voorhoede waar Meike, Julia en Fien regelmatig aan het werk gezet werden. Er kwamen ook wat kansen. Uiteindelijk was er weer een combinatie tussen Meike en Saar die voor de verlossende 3-0 zorgde. Niet veel later pakte Meike de bal af en schoof de 4-0 binnen. Achterin gaven Indy, Ymke,Lieke, Anouk en Fenna niets meer weg. Zodat we de wedstrijd eindigden met een 4-0 overwinning. Prettig om de competitie zo starten. De mooiste complimenten kwamen van de grensrechter van rcs en de scheidsrechter. De grensrechter vond dat we best een goede ploeg hadden en de scheidsrechter gaf aan dat we wel een behoorlijk sterk middenveld hebben. Dat is een dik compliment naar de ploeg toe. Maar volgende week wacht wel een sterkere tegenstander die de gave heeft om fouten af te straffen. Dat is een nieuwe wedstrijd waar we er vanaf het begin moeten staan en niet verslappen. In ieder geval zijn de eerste 3 punten binnen.