Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

Een midweekse avondwedstrijd door de eerder dit seizoen afgelaste wedstrijd tegen Serooskerke. Waar wij zaterdag de punten hadden verloren had Serooskerke gewonnen én de koppositie gepakt. De mannen op scherp zetten is een stuk makkelijker als de koploper op bezoek komt. Sommigen hadden ook al berekend dat als we zouden winnen dat wij die positie over zouden nemen....... dat heet ermee bezig zijn!
Julian was vandaag afwezig net als zijn vader Peter en scheidsrechter. Die rol werd opgepakt door Gerjan en zijn vlaggestok gaf hij over aan Sander. Omdat we nog wat twijfel hadden over Siep zijn hamstring waren 2 wissels toch wel benodigd. Hans en William wilden ons weer helpen om revanche te nemen voor afgelopen zaterdag. Hans had zelfs zijn werkavond 'verkocht' voor EUR 10,-- om ons te helpen. Klasse!
De jongens waren teleurgesteld dat we weer op gras moesten, maar ter voorbereiding op aanstaande zaterdag tegen Kloetinge is het alleen maar goed.

Serooskerke nam in de eerste minuten het initiatief en kreeg ook de 1e kans, maar het schot ging over. De 2e kans was voor ons; William bediende Damian (spits dit keer) die naar binnen kapte, met links schoot, maar geblokt werd. Op het droge harde grasveld was het lastg combineren dus opbouwen sloegen we vaak over. Een lange bal van Siep kwam bij Stijn terecht op rechtshalf, die speelt door op Jimi, tikje breed op Sven, tikje breed op William en die eindigt de aanval met een schotje. Weer iets later bedient Jimi Damian die vanaf links naast schiet. We hebben het initiatief overgenomen, we winnen de duels en leveren energie. Mooi voorbeeld was Nick die de spits van Serooskerke geen meter ruimte gaf en alle duels won.
Na iets meer dan 20 minuten kwamen Timo en Ivar in het veld. En die kleunden er ook gelijk lekker in. Timo werd als snel onrechtmatig gevloerd op minimaal 30 meter van de goal. Hij ging zelf achter de vrije trap staan en dacht: ik ga hem eens even lekker raken. Bam een krachtig schot vliegt richting de linkerbovenhoek en buiten bereik van de keeper: 1-0! Een echte Timo goal die nooit eens een intikker zal maken. Daarna een fase waarin we controleerden, maar niet echt grote kansen creerden. In de laatste paar minuten leken we zelfs iets te gemakzuchtig te worden en kreeg Serooskerke een paar corners, waarvan Siep er een moest wegboksen. Rust 1-0.

In de rust aangegeven dat we de concentratie weer op moesten pakken en net iets zorgvuldiger moesten zijn in de pasjes breed over 10 meter. Iedereen was fit dus geen noodzakelijke wissels. Al snel de mooiste aanval van deze avond in de 45e minuut. Damian werd vrij gespeeld op rechts, hij passeert zijn tegenstander en geeft een teruggetrokken voorzet vanaf de achterlijn. Jimi liep ter hoogte van de 1e paal op de 5 meter en intuitief deed hij een overstapje. De bal komt bij Sven die op rand 16 de bal aanneemt met links en toch maar besluit om met rechts uit te halen, zuiver en laag in de linkerhoek: 2-0.

Dat was een lekker begin van de 2e helft, maar Serooskerke was nog niet verslagen. In de 52e een corner tegen, een kopbal, gejuich van een aantal Serooskerke spelers, maar die hadden geen rekening gehouden met een katachtige reflex van Siep die de bal naast tikt. Weer 5 minuten later een 1 op 1 situatie voor de rechterspits, maar Siep komt goed uit en brengt redding met zijn benen. In de 64e minuut is het dan wel raak. Een aanval over onze linkerkant wordt in de 16 gebracht waar veel spelers staan, maar waar niemand van ons ingrijpt. De speler van Seroos plaats de bal in de verre hoek: 2-1. Een terechte aansluitingstreffer, omdat we er niet meer uitkomen. 2 minuten later zijn we blijkbaar nog niet hersteld van het tikje op de kin, want een misser van ons centrale duo (Hans en William op dat moment) zorgt dat bal bij de spits komt. Die aarzelt niet en schiet via Siep de 2-2 binnen. Hij was denk ik blij dat Nick op de bank zat....

Dan is het zaak om de boel weer te organiseren, want anders ga je er nog met 0 punten vanaf ook. En dat zou zonde zijn na alle energie die we geleverd hadden. De mannen pepten elkaar nog eens op. De lange bal werd weer wat vaker gezocht en hieruit volgde een corner. Corner van Jelle kwam bij Jimi bij de 2e paal terecht die niet gelijk kon uithalen dus een actie maakte en de bal weer voor de pot bracht. In een mellee van spelers kwam de bal voor de voeten van Sven die hard uithaalde. De keeper kon keren, maar de bal ketste voor de voeten van Stijn die de bal wel zuiver in het netje schoot: 3-2! en dolle vreugde met nog 11 minuten op de klok.
Seroos gaf zich nog niet gewonnen, Sven moest een paar keer gecorrigeerd worden, omdat hij te diep stond en daar was het nu niet het moment voor. Strijden om de punten binnen te halen door compact te spelen was het plan. Ivar had het nog even lastig op rechtsback in de laatste paar minuten dus Damian nam zijn rol nog even over. De minuten tikte verder en het bleef spannend tot het laatste moment. Hans vond het nodig om vanuit het centrum nog even een sprint ala Usain Bolt te trekken om druk op linksback van hun te zetten. De trainer schrok daarvan, maar de linksback gelukkig ook dus de bal ging over de zijlijn. Na de 1 minuut blessuretijd floot de goed leidende Gerjan de wedstrijd af.

Yes! Niks is onmogelijk, maar wie vooraf had gezegd dat we na 6 wedstrijden bovenaan zouden staan in de 2e klasse, had ik toch wel even getemperd in zijn gedachtengang. Gerjan en ik zijn, wat er nu ook nog gebeurt, hartstikke trots op de boys die wekelijks de strijd en energie leveren die nodig is om tot deze prestatie te komen. Op naar zaterdag, naar een oude bekende: Kloetinge!