Promovendus VVA JO17 begint in 2e klasse met nipte nederlaag - www.arendskerke.nl

Promovendus VVA JO17 begint in 2e klasse met nipte nederlaag

Promovendus VVA JO17 begint in 2e klasse met nipte nederlaag

ST Oostkapelle/Domburg JO17-1

1 - 0

's Heer Arendskerke JO17-1

Competitie

2e klasse 04

Datum

12 februari 2022 10:15

Scheidsrechter

A.P.A. Sluizeman

Accommodatie

Sportpark Oosterloo
Roosjesweg 12
4357ED
DOMBURG
tel. 0118-582236

18 december 2021 was onze laatste wedstrijd geweest; een memorabele kampioenswedstrijd, waardoor we vandaag na 2 corona afgelastingen eindelijk ons debuut konden maken in de 2e klasse. Centrale vraag was/is of we ook op dit niveau mee kunnen. De eerste tegenstander Oostkapelle/Domburg is als middenmoter geeindigd voor de winterstop in deze klasse dus gelijk een aardige graadmeter. 
Zonder Jappe, Finn en Koen die een winnend JO14 ondersteunde, maar met Krijn van de JO19 reisden we met 12 man af naar Domburg. Siep heeft besloten om als vaste keeper door te willen gaan. Aan een kant fijn, maar aan de andere kant missen we daardoor ook een aantal doelpunten voorin. Met zijn laatste prachtige redding in de warming up uit de kruising begonnen we aan de match. 

Op een zeer slecht veld bleek al snel dat er 2 gelijkwaardige teams tegenover elkaar stonden. Beide teams hadden last van de omstandigheden: een knolleveld en een stevige wind. Sven had de tos gewonnen en bewust gekozen voor wind tegen in de 1e helft. De eerste 2 kansen/mogelijkheden waren voor Oostkapelle, maar gingen voorlangs. Daarna werd een goede aanval van onze kant beeindigd door een geblokt schot van Jimi. Vervolgens weer een schot van Oostkapelle die Siep kon keren en ook de rebound bij de 2e paal was voor zijn rekening. Uit de corner die volgde moest Siep de indraaiende bal onder de lat wegtikken. Dan weer een moment van ons; een aanval via Timo en Jimi kwam bij Sven op de 16 terecht die uit de draai schoot, wel zuiver maar net niet hard genoeg, want de keeper kon de bal uit de hoek tikken. Vlak voor rust nog een afstandschot van Timo die net naast ging. Ook Stijn voetbalde op rechtshalf lekker mee en Krijn werkte zich het snot voor de ogen. 

Ondanks dat de kansen van Oostkapelle iets groter waren hadden we zeker niet het gevoel kansloos te zijn. Met de wind in de rug was het plan om in de 2e helft wat meer de lange bal te kiezen om zodoende het slechte veld letterlijk over te slaan. De eerste 10 minuten na rust waren echter iets meer in het voordeel van Oostkapelle. We kropen al door het oog van de naald toen we even niet goed stonden bij een ingooi aan onze linkerkant. De voorzet bij de 2e paal kon de spits echter niet binnen glijden. In de 49e minuut was het wel raak. Een diepe
bal en een 1 op 1 duel tussen de spits en Damian eindigde in de 16 bijna op de achterlijn. Vanuit een moeilijke hoek schoot de spits op goal en via de paal in de lange hoek viel de bal binnen: 1-0. Even waren we in mineur en ebte de energie enige minuten weg. Maar halverwege de 2e helft pakten we de draad weer op. We kregen weer wat meer grip op het middenveld en er ontstonden wat mogelijkheden via Jimi. Hij had echter moeite om langs zijn directe tegenstander te komen en anders nog eens langs de laatste man. Een voorzet van Jimi kon door Krijn net niet worden belopen. Uit een corner van Jelle zag de trainer Damian de gelijkmaker binnen koppen, maar, zoals later op de foto ook goed te zien was, raakte hij de bal al bukkend bovenop zijn hoofd waardoor hij geen richting kon geven aan de bal. Dan nog 1 moment van Sven die eigenlijk heel de wedstrijd niet in zijn dribbelspel kon komen. Hij kwam vanaf links naar binnen en hortend en stotend langs zijn man en schoot bijna uit stand de bal naast. 
Doordat de verdedigers Julian, Damian, Nick en Kian/Ivar in de laatste fase weinig weggaven bleef de hoop op een late gelijkmaker. De scheidsrechter, die veel liet door voetballen, had hier echter met 2 momenten geen zin in. Een duel zoals zovelen deze wedstrijd dat Sven won en waardoor hij 1 op 1 naar de keeper afging floot hij af en het tijdrekken werd niet bijgetrokken. Het gaat te ver om hem de schuld te geven van de nederlaag, maar zuur was het wel. 

Na de wedstrijd kregen we van de trainer van Oostkapelle te horen dat we zeker met ons voetbal en onze energie die we in de wedstrijd leggen mee kunnen in de 2e klasse. Dat is een mooi compliment dat we mee moeten nemen naar de volgende wedstrijd, zaterdag thuis tegen SJO BDC oftewel de Bruse Boys/Duiveland Combinatie. 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!