Blauwhoefseweg 1
4416RC
KRUININGEN
tel. 0113-383138

In december werd de wedstrijd tegen Kruiningen afgelast wegens het Coronavirus, dat toen een groot deel van het team van Kruiningen te pakken had. Deze wedstrijd is toen niet meer gespeeld en voorgoed van de kalender geschrapt.

Maar in de voorjaarscompetitie komen we deze ploeg dan alsnog tegen. Meer informatie dan een paar uitslagen hadden we niet, dus was het wat lastig om ons team op deze wedstrijd goed voor te bereiden. We hadden deze week wel 2 pittige trainingen achter de rug. Want het spel dat we willen spelen kost veel energie, maar we gaan dat toch wel langzaam terug zien in de wedstrijden.

Voor het eerst was ons team volledig aanwezig. 16 speelsters betekent 5 wissels. Een hele puzzel voor de leiding om een goed wisselbeleid samen te stellen voor deze wedstrijd. We startte daarom ook iets anders dan normaal. De coaches vonden deze wedstrijd geschikt om eens te experimenteren met een nieuw centraal verdedigingsduo, Julia en Lotte werden aan elkaar gekoppeld om de verdediging te leiden. Samen met Anouk en Ilse bestond onze achterhoede voor het eerst uit leden van de Patrijzen. Kyra stond op het doel en dik compliment naar jullie. Ondanks de tegengoal deden jullie het prima. Zeker omdat het toch 2 centrale posities zijn. Nog wat schaven aan positiespel, dan zit er zeker potentie in.

Ons middenveld bestond uit Danique, Saar, Romi en Lieke. Voorin stonden Tess en Fien. In de tweede minuut was het al raak. Romi speelde Fien aan, Zij vond Saar. Saar loste een schot die door de keepster niet goed verwerkt werd, zodat het al snel 0-1 was. Daarna volgde de ene na de andere aanval. Via Tess, die op de linkerflank stond, volgde  er een aantal goede voorzetten. Op rechts werd Fien veel gezocht. Er werd op dat moment echt goed gevoetbald. Echter schortte het aan de afwerking. Het vizier stond bij velen niet scherp of te veel op de keepster gericht. Dan treed de aloude voetbalwet in werking. “scoor je niet, dan scoort de tegenstander” en ja hoor in de 13e minuut was daar de eerste Aanval van Kruiningen. Pardoes was daar de 1-1. Compliment voor de ploeg, we bleven daarna voetballen vanuit de combinatie. Daar zijn we toch het sterkst in. Fien dwong een corner af, die werd genomen door Lieke en door Saar afgerond. 1-2. Direct na het doelpunt werd de helft van het team gewisseld. Suus voor Lotte, Ymke voor Julia, Indy voor Anouk, Meike voor Danique en Jente voor Lieke.

Weer werden er veel kansen gecreëerd. Uiteindelijk was het in de 33e minuut Romi, die door Fien vrij gezet werd voor de keepster, die er 1-3 van maakte.

De tweede helft was erg rommelig. Er sprongen veel ballen van de voeten. Waarschijnlijk kwam dat ook wel door het hobbelige veld. We zijn natuurlijk wel erg verwend door dat kunstgras in ’s-Heer Arendskerke.  We kwamen nog goed weg met een bal op de lat, maar in de tegenaanval gaf Ymke een prima bal in de diepte op Meike die de bal panklaar legde voor Lotte. Die zo de bevrijdende 1-4 scoorde in de 55e minuut. Ook daarna kregen we nog verschillende kansen om de score uit te bouwen. Maar het bleef uiteindelijk 1-4. Natuurlijk een prima overwinning, maar het had een hogere score kunnen zijn.

Volgende week krijgen we luctor/Heinkenszand. Daar hebben we nog iets tegen goed te maken. In de najaarscompetitie speelden we daar een hele belabberde wedstrijd. Tijd voor revanche!!!!!