4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

Na de storm van vrijdagavond was het nu een prachtige dag om lekker te voetballen en in tegenstelling tot het knollenveld van vorige week nu op het strakke kunstgras. SJO BDC kwam op bezoek oftewel De Bruinisse Duiveland Combinatie wat iets meer tot de verbeelding spreekt. Een team dat we niet kennen, maar kijkend naar de uitslagen waar we wel kans tegen zouden hebben. Helaas wat personele problemen waardoor Nick en Stijn niet mee konden doen. Raul en William namen de honneurs waar. Verder waren Siep, Timo en Kian nog uitgevallen op de training maar leken op tijd hersteld.

Het begin van de wedstrijd was voor de bezoekers die best aardig voetbalden, maar in eerste instantie niet tot uitgespeelde kansen kwamen. Dat kwam vooral omdat de verdediging met Julian, Koen, Ivar en Kian goed stonden op te letten. In de 12e minuut dan toch een kans voor BDC, een schot, de hand van Siep én de paal voorkwamen een achterstand. Even daarna wilde de keeper van BDC buiten zijn strafschopgebied een aanval opzetten, maar Finn gaf zodanig druk op de bal dat hij de bal aan hem verspeelde. In het duel na die actie leek Finn onrechtmatig tegen gehouden te worden, maar scheidsrechter Peter vond het niets. Dat had anders een doortocht naar een leeg goal geweest.
Dan een actie van Damian over rechts, speelt 2 man uit en schiet op goal. De bal leek (via de keeper) naast te gaan, maar Jelle stond daar op de achterlijn en tikte de bal weer terug voor de goal, waar Damian de bal makkelijk kon binnen tikken: 1-0. Misschien op dat moment tegen de verhouding in, maar die tellen ook. En het leek ons de juiste boost te geven. Wederom over rechts en via Damian de volgende aanval, hij gaf hem voor op Raul die goed inschoot, maar de keeper had een prachtige reflex waarmee hij een goal voorkwam.
Dan een vervelend moment na zo'n 25 minuten. Een verdediger van BDC schermde een bal af die over de achterlijn zou gaan en Finn botste tegen hem aan. Een schreeuw van Finn gaf direct aan dat het mis was. Zelf riep hij dat zijn pols uit de kom was, want zo zag het er ook uit. Hij kon in ieder geval niet verder voetballen en later in het ziekenhuis bleek het gebroken te zijn. Wat een pech weer voor hem en we wensen hem dan ook een snel herstel toe.
Na alle commotie moest er weer verder gevoetbald worden. Sven kwam voor Finn het veld in en de boys regelden zelf dat Timo naar rechtshalf ging en Damian in de spits. Een snelle vrije trap met gevoel gegeven door William op de lopende Sven leek de 2-0 in te luiden, maar Sven moest de bal met zijn buitenkant nemen, waardoor deze langs de verkeerde kant van de paal ging. Rust 1-0.

De wind was iets gedraaid, waardoor we in de 2e helft meer de wind in de rug hadden. We leken daar iets makkelijker door te voetballen. Alhoewel ik ook eerlijk moet zeggen dat we veel de lange bal zochten. Vorige week op het knollenveld voetbalden we eigenlijk nog net iets beter. Maar nu waren we wel wat gevaarlijker. BDC stond regelmatig man op man te dekken, alleen konden de spitsen Jimi en Raul hier niet van profiteren. De aantekeningen laten even geen minuten meer zien, maar ik denk dat we ergens 10 minuten na rust zitten. William geeft een diepe bal op Timo die hem voorgeeft op Raul. Hij mist de bal ter hoogte van de 1e paal, laten we het een overstapje noemen, maar achter hem komt Sven na een lange sprint inglijden: 2-0. Daarna volgde er een fase met wat overtredingen aan beide kanten. Op enig moment kregen wij aan de linkerkant net buiten de 16 een vrije trap. Ivar zette zich dit keer achter de bal en hoe; met volle vaart ramde hij de bal over de muur en tussen de keeper en de kruising: 3-0. Een riante voorsprong die we niet meer weg mochten geven. Maar direct na de aftrap kreeg BDC toch de kans op de aansluiting. De goed spelende aanvoerder kwam door het midden 1 op 1 met Siep, maar die verkleinde zijn goal goed waardoor de bal naast werd geschoten. Vervolgens nog een kopbal uit een corner van BDC die net over ging en een redding in de korte hoek van Siep, De King nummer 69. (waar dit nummer vandaan komt moeten we nog maar eens aan zijn ouders vragen......)
Dan wij weer; een prachtige pass van Sven die over de verdediging heen valt, waardoor Timo op volle snelheid op de keeper afgaat maar helaas naast schiet. In de 34e minuut de definitieve nekslag. Na een paar overtredingen op de weer in zijn dribbelelement zijnde Sven, kon hij nu over rechts wel een keer aan de overtreding ontsnappen en 1 op 1 met de keeper maakte hij geen fout: 4-0.
Siep wilde BDC nog een eretreffer gunnen, maar gelukkig ging de bal door zijn handen, via zijn benen toch naast. Uit de corner die volgde schoot BDC toch nog een keer op de paal, waar ik maar mee wil aangeven dat het zeker geen slechte ploeg was.
De einduitslag was voor ons in ieder geval een goede opsteker, waardoor we kunnen zeggen dat we na 2 wedstrijden leuk mee kunnen doen in de 2e klasse. Nu even rust tot 5 maart, dan weer thuis tegen Kapelle.