ST 's Heer Arendskerke/Patrijzen/SJO Lebo SVN VVB MO15-1

ST Luctor Heinkenszand/DWO '15/Apollo '69 MO15-1

Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

In de najaarscompetitie leden we een 1-0 nederlaag tegen Luctor/Heinkenszand, zowel de meiden van mo15-1 als de staf wilde dit rechtzetten tegen deze tegenstander. De aanloop naar deze wedstrijd verliep net zo stormachtig als de stormen die deze week over nederland raasden.  Het was een hele administratie voor de leiding om de afwezigen, afmeldingen en speelsters die er wel waren in kaart te brengen. Mo15-2 kwam speelsters te kort, dus hadden ze 2 speelsters van ons nodig, eigenlijk 3. Maar doordat Ilse nog afviel en Lotte zaterdag middag op tijd ergens anders moest zijn, terwijl Saar al donderdag had afgemeld. Meike ook niet fit was. Gelukkig was mo13-1 vrij dus kon er een beroep gedaan worden op Jet. Viel de keuze op Jente en Anouk, ook logistiek was dat wat makkelijker te regelen…….Kunt u het nog volgen?

Enfin: De wedstrijd tegen Luctor/Heinkenszand stond onder leiding van scheidsrechter Siem. Doordat Saar, Ilse, Anouk en Jente  er niet bij waren moesten we wat aanpassen in ons team doorvoeren. Danique, ook linksbenig net als Saar, werd naast Romi gezet. Ook omdat we toch uit de combinatie wilde voetballen. Danique was nu de meest doorgeschoven middenvelder en Romi meer de spelverdeler. Het was in het begin even wennen, maar hoe verder de wedstrijd vorderde hoe beter het ging. De achterhoede bestond nu uit Fenna(Doel), Julia, Ymke en Suus op hun vertrouwde centrale posities. Rechtsachter stond Kyra. Het middenveld werd gecompleteerd door Lieke en Lotte. Voorin stonden Fien en Tess. Indy en Meike begonnen als wissel.

Er stond nog een behoorlijke wind over het veld en daar hadden we het de eerste minuten best moeilijk mee. De bal ging toch vaak wat ongewild naar de linkerkant van het veld. Maar na een minuut of 10 kwamen we beter in ons spel. Suus en Ymke ruimden veel op. Ze hadden de gevaarlijkste speelster tegenover zich en legde die aan banden. Lieke was de eerste helft erg op dreef met haar rushes langs de zijlijn. Echter werd er te weinig meegelopen door de andere speelsters, zodat ze nog al eens moest wachten met de voorzet. Uiteindelijk had Lieke in de 18e minuut weer zo’n actie. Het schot dat volgde werd van richting veranderd en verdween over de lange keepster het doel in. 1-0 Na de goal kwamen Indy en Meike in het veld voor Tess en Kyra. Vrij snel hierna brak de snelle spits van Luctor/Heinkenszand door onze verdediging. Haar afstandsschot werd door Fenna geblokt met haar handen buiten de 16-meter. Dus het doelpunt wat in de rebound werd gemaakt telde niet. Daar kwamen we goed weg, zeker ook omdat de vrije trap niets opleverde voor Luctor Heinkenszand. In de 33e minuut was het weer Lieke die met haar dreiging over de rechterkant Fien vond. Fien die zich technisch hoogstaand mooi vrij speelde gaf een perfecte voorzet op Meike. Tja en als Meike oog in oog staat met de keepster weet je eigenlijk al dat het een doelpunt wordt. 2-0 Die combinatie loopt eigenlijk altijd wel tussen die 2.

Na de rust hadden we wind mee. Er werd constant gezocht naar de combinaties vanuit de achterste linie via het middenveld naar voren. Er zaten weer een paar prima combinaties tussen. Uit een corner van Meike, halverwege de tweede helft, had Luctor/Heinkenszand veel moeite om de bal weg te werken. Danique was er snel bij om de verlossende 3-0 binnen te schieten. Zo bekroonde ze een prima tweede helft met een doelpunt. De wedstrijd werd vakkundig uitgespeeld zonder dat er aan beide kanten nog grote kansen waren. Onze verdediging, die inmiddels bestond uit Indy, Suus, Ymke en Kyra, stond echt als een huis en gaven eigenlijk niets meer weg. Het middenveld was een hele wedstrijd in onze handen, terwijl de tegenstander toch een paar forse meiden had opgesteld op het middenveld om ons spel te ontregelen. Maar onze technische speelsters speelden zich daar toch elke keer weer onderuit.

Dat de leiding van Luctor/Heinkenszand na de wedstrijd aan gaf dat het voor hun een leerzame ochtend was is natuurlijk een dik compliment voor ons team en maakte de revanche op deze tegenstander compleet.