Noordeinde 5
4481BJ
KLOETINGE
tel. 0113-213173

Op bezoek bij de grote buurman Kloetinge (VVK), dat leeft toch altijd wel extra. Iedereen kent daar wel mensen, trainers, supporters, maar vooral de spelers onderling via school en/of werk. En iedereen heeft zijn eigen mening over deze club, maar je kan ook respect hebben voor wat ze neergezet hebben. Want als je dan hoort dat er op zo'n dag 32 wedstrijden moeten worden afgewerkt op dan kun je ook begrip tonen dat je samen met een ander team de kleedkamer moet delen en op een klein hobbelig bijveld de warming up moet doen. Maar goed niets zo fijn als ons eigen kleine vertrouwde clubje uiteraard.

Als trotse koploper begonnen we aan de wedstrijd met ons volledig eigen team. Alleen Finn was niet aanwezig, maar goed nieuws na zijn polsbreuk, want volgende week kan hij weer meevoetballen. 1 wissel dus en vandaag begon Jelle op de bank. Koen weer op zijn vertrouwde plek naast Nick in het centrum en Ivar naast Jimi in de spits. Verder geen bijzonderheden of het moet zijn dat ik in de bespreking Jimi de opdracht had gegeven om in de lange hoek te schieten....

Het plan was om de aftrap te kiezen bij het winnen van de tos en dan gelijk van 'aqiet' te gaan met een diepe bal van Timo op de spitsen. Ik weet niet of we de tos gewonnen hebben, maar we hadden wel de aftrap. Het plan viel echter in duigen, omdat de bal door Timo zeer slecht geraakt werd en direct balverlies opleverde. VVK nam gelijk het initiatief op het harde veld, waardoor de bal weer veel opstuiterde en moeilijk controleerbaar was. Maar zij konden daar beter mee omgaan dan wij. Het resulteerde in een paar gevaarlijke momenten en in de 10e minuut door geklungel achterin en niet doorpakken bij de achterlijn in de terechte achterstand: 1-0.
Moeizaam voetbalden we verder; al snel de lange bal hanterend, maar dat was op zich niet erg, want dan sla je het harde veld in ieder geval over. En op die stuiterballen moesten de spitsen dan reageren. Door goed druk zetten van Jimi kregen we een corner. Dit was een moment om (terug) in de wedstrijd te komen. Sven nam hem van links, veel te hard, maar gelukkig kon Timo de bal oppikken en opnieuw inbrengen maar nu van rechts. Stijn kon de bal voorbij de 2e paal terugkoppen naar Jimi en die schoot wonderbaarlijk in de verre hoek: 1-1. Eigenlijk hadden we afgesproken, dat Jimi naar me toe zou komen lopen, maar we hielden het bij oogcontact. Top en vooral fijn voor hem, want een spits moet scoren voor zijn zelfvertrouwen en dat was bij ons al iets te lang geleden.
Ergens rond de 20e minuut hield een speler van Kloetinge zich vast aan ik dacht Stijn die anders zou doorbreken richting de goal. Een terechte gele kaart (tijdstraf van 10 minuten) volgde. Iedereen hoopte vervolgens dat Timo zijn kunststukje van woensdag zou herhalen, maar zijn afstands vrije trap ging nu net over. Met een man meer kwamen we iets beter in de wedstrijd, alhoewel de 1e kans voor Kloetinge was, maar Siep bracht redding. De keeper van Kloetinge raakte de bal ook een keer niet goed en schoot bij Sven in de voeten. Zijn afstandschot mistte richting en kracht waardoor de keeper zich kon herstellen van zijn fout. Daarna goede druk van Sven op links, waardoor de bal bij Jimi kwam die een tikje breed gaf op de op rechts mee opgekomen Julian. Zijn iets te haastig geschoten schot belandde bij de cornervlag. We konden dus niet profiteren van de man meer situatie. Vlak voor rust kwamen we nog een keer goed weg toen een schot van VVK in het zijnet belandde. Rust 1-1.

Na rust ging Damian naast Ivar in de spits voor Jimi. Met zijn body en snelheid proberen om de stuiterballen om te zetten naar een kans. Al in de 1e minuut na rust gaf Damian goed druk op de verdediging, wat een kans voor Stijn opleverde, maar zijn schot ging naast. Dan weer druk van VVK die 3 corners achter elkaar kregen. Bij de 3e (45e minuut) vroeg onze topfotograaf Patrick aan Gerjan of de corner er ook in 1 keer in mocht..........de speler van VVK vond dat wel een goed idee en bewust of onbewust scoorde hij over de graaiende Siep heen: 2-1. En dan gaat het opeens snel: vanaf de aftrap gaan wij direct weer in de aanval. In onze blauw-witte ogen werd Timo gehaakt in de 16 meter en dus penalty. Maar de scheidsrechter wuifde het moment weg. Vlak daarna (48e minuut) een aanval van VVK over links, een goede voorzet en een intikker bij de 2e paal: 3-1. Kunnen we deze 2e tik nog verwerken?
We probeerden het in ieder geval wel. Een actie van Sven op de achterlijn, geeft voor bij de 1e paal, waar Stijn goed voor zijn vent komt en schiet, maar van dichtbij de benen van de keeper raakt. Dan even niks, in ieder geval geen momenten die ik heb genoteerd. Maar toch is het nog steeds maar de 53e minuut als Damian wederom goed drukzet, de bal verovert en 1 op 1 met de keeper geen fout maakt: 3-2.
2 minuten later de volgende domper. Nick moest aan de handrem trekken na weer een vervelende stuiterbal. Zelf dacht hij dit buiten de 16 te doen, maar volgens (Siep en) de scheidsrechter was het er binnen. Penalty en ook hij 10 minuten tijdstraf. Siep was kansloos op de goed ingeschoten penalty: 4-2. Hoe dit op te lossen? Damian vanuit de spits naar het centrum achterin en Ivar alleen in de spits. We komen de tijdstraf van Nick ongeschonden door en zodra hij weer in het veld mocht ging Damian weer van voren spelen. Nu weer samen met Jimi die in het veld was gekomen voor Julian, waardoor Ivar naar rechtsback afzakte. Klasse van deze spelers dat ze op veel wisselende posities moeten spelen. In de 67e minuut wordt Jimi weggestuurd op links en levert een puike voorzet af door de lucht die door Damian wordt binnengekopt: 4-3.
Met nog blessuretijd erbij van de 'Anthony's ' van VVK is er zeker nog een kwartier te spelen. We ruiken bloed en dat ziet ook de trainer van VVK die zijn laatste man instrueert niet meer van zijn eigen helft af te komen.
74e minuut: Timo wint een duel aan de rechter zijlijn en geeft een zachte voorzet over de grond. De keeper lijkt deze op te kunnen rapen, maar dan komt Sven ertussen. Hij kapt knap de keeper uit en tikt de bal naar het lege doel. Helaas net niet secuur genoeg, want de bal belandt op de paal en de rebound was voor VVK.
76e minuut: Damian wordt door Ivar weggestuurd net over de middenlijn wint hij het sprintduel met de verdediger en besluit op randje 16 te schieten. Wederom staat de paal in de weg, wat op dat moment de verdiende gelijkmaker zou betekenen.
De jongens blijven er onder de aanmoediging van de trainers en supporters in geloven. Siep speelt al in op een corner om zijn kopkracht nog eens te laten zien. En dat kan, in de laatste minuut krijgen we een corner. Iedereen wordt de 16 ingestuurd. Alleen Koen denkt, ik zorg ervoor dat die spits niet zomaar op een leeg goal kan afrennen. Helaas komt de corner van Jelle niet verder dan de 1e paal en kan VVK opgelucht ademhalen en wint de derby.

Zo blijft het ongekend spannend in de competitie. De verschillen zijn klein. Serooskerke speelt gelijk, Kapelle mag zomaar 3 punten bijschrijven, maar verder blijven de uitslagen beperkt van verschil. Aanstaande zaterdag kunnen we al onze revanche nemen, maar dan thuis tegen VVK. Hopelijk weer met het hondstrouwe publiek.