Kapelle doorbreekt goede reeks VVA JO17 - www.arendskerke.nl

Kapelle doorbreekt goede reeks VVA JO17

Kapelle doorbreekt goede reeks VVA JO17

ST Kapelle/Hansweertse Boys JO17-1

2 - 0

's Heer Arendskerke JO17-1

Competitie

2e klasse 04

Datum

19 maart 2022 11:00

Scheidsrechter

M.E. Hoogerheide

Accommodatie

Sportpark Het Groene Woud
Vroonlandseweg 53
4421BW
KAPELLE
tel. 0113-342247

De returnwedstrijd tegen Kapelle stond op het programma. Nog maar 2 weken geleden wonnen we thuis met 3-2, maar wel met wat andere spelers dan vandaag. Damian en Finn waren vandaag afwezig en hun plaatsen werden ingenomen door William en Hans van de JO19. 
Siep was licht geblesseerd, maar goed verzorgd door zijn moeder, zodat hij wel kon keepen. We speelden op het droge, harde 1e veld op echt gras voor zover het erop stond en er waaide een stevige bries. De 1e helft hadden we gekozen om wind tegen te hebben. K2 (Koen en Kian) begon op de bank.

Er valt weinig te vertellen over de eerste 24 minuten. Kapelle had optisch wat overwicht, maar hun lange ballen die door de wind gedragen werden waren te hard voor de spitsen en onze verdedigers Julian, William, Nick en Ivar konden makkelijk overeind blijven. Zelf konden we ook niet goed met de omstandigheden overweg, want zodra we dachten aan een aanval hadden we weer slordig balverlies. In de 25e minuut zet de spits van Kapelle een solo in en tussen 3 spelers door wurmt hij zich naar een schietpositie. Het afstandschot was Siep te machtig: 1-0. Daarna pakte wij het iets beter op. De scheidsrechter liet goed doorvoetballen bij balvoordeel en zo kon William de bal, na een overtreding op Hans, meenemen en vanaf 20 meter schieten, helaas net naast. Direct daarna een balverovering van ons die in de 16 werd gebracht waar Jimi half ingedraaid de bal net niet goed kon raken mede door de uitkomende keeper. In de 36e minuut een duel zoals zovelen tot dan toe, met een opspringende bal net buiten de middencirkel op onze helft. De bal valt goed voor een speler van Kapelle en die ziet Hans, Timo of Sven (kies er maar 1) op zich afkomen. Het enige dat hij nog kon doen was schieten en via het been van een van de drie krijgt de bal hoogte en vliegt met hulp van de wind over Siep, die op zijn 5 meter stond, heen: 2-0. 
Dat was balen en gaf een te groot verschil weer tussen de ploegen op dat moment. Een kans nog voor rust voor ons. Een steekpass van Stijn bereikt Jimi op zijn geliefde linkerkant. Iedereen verwacht dat hij net binnen de 16 gaat uithalen met links, maar hij besluit opeens naar zijn  mindere rechter te kappen. Aan de binnenkant stond echter nog een verdediger, waardoor de kans op de aansluiting verloren gaat. Rust.

Vanwege onze wisselsysteem waarin we iedereen, indien mogelijk, evenveel willen laten spelen moesten een paar spelers weer op een andere positie. Koen ging rechtshalf en Ivar net als vorige week in de spits. Onze gastspelers mochten blijven staan waardoor Hans achter de spitsen kwam te spelen. Stijn en Sven op de bank. Siep had veel last van zijn hamstring, maar opgeven komt niet in zijn woordenboek voor. 

De 1e kans na rust was voor Kapelle. De tegenstander van Julian kreeg net iets te veel ruimte, maar schoot vanaf links voorlangs. 
Dit was de laatste aantekening die ik gemaakt heb. Het spelbeeld bleef hetzelfde: beide ploegen hadden last van de wind en het veld. Nu kreeg Kapelle de bal moeilijk weg, wat resulteerde in veel ballen die over de zijlijn gingen. Hierdoor konden wij niet in ons spel komen en creërden eigenlijk geen enkele kans. De ijzersterk spelende William probeerde het met wind mee nog een keer van afstand, maar het geluk dat Kapelle in de 1e helft had was niet aan ons besteed. We probeerden vol voor de gelijkmaker te gaan; eerst met Sven in de spits ipv Jimi. De laatste 10 minuten, Nick naar de kant, Jimi erbij in de spits, Hans als laatste man (voor de 1 op 1 situaties) en William achter de spitsen. Het mocht allemaal niet baten. De goed leidende scheidsrechter liet nog wel een paar kleine steekjes vallen, maar het gaat veel te ver om dat als reden voor ons verlies aan te grijpen. Iedereen haalde wel een voldoende; uitschieters vond ik William en Timo. En Koen heeft zich goed hersteld na de opbouwende kritiek van vorige week op voor hem andere posities dan normaal. 

Door onze, dit keer voornamelijk vrouwelijke supporters, werd de wedstrijd als saai betiteld. Misschien wel een heldere analyse, want er was over en weer niet heel veel gebeurd voor de goals. In de kleedkamer heerste eerst wel een mineurstemming. In de korte nabespreking gezegd dat we weliswaar hebben verloren, maar we zijn niet weggespeeld en we moeten niet vergeten dat Kapelle een goede ploeg is. Er volgen deze week nog 2 topploegen: midweeks komt koploper Serooskerke op bezoek en zaterdag gaan we naar Kloetinge. Geen reden voor paniek, koppies omhoog en volgende keer beter. 


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!