Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

Vandaag de return wedstrijd tegen Kloetinge (VVK) waarin we revanche konden nemen voor de nederlaag van vorige week. Natuurlijk was er toen teleurstelling, maar het was een hele leuke emotionele wedstrijd waarin alle aspecten van het voetbal naar voren kwamen. Zou dat vandaag weer zo zijn? Finn kon helaas niet aanwezig zijn dus waren we met 12 man. Kian begon op de bank. Ivm het drukke programma op het park moesten we weer op veld 2, wat wel een kleine teleurstelling was voor de boys. Het kon echter niet anders. Gerjan was weer scheidsrechter en Sander nam zijn positie aan de zijlijn over.

Met Damian weer in de spits begonnen we direct goed aan de wedstrijd. De eerste aanval kwam bij Jimi terecht en die gaf een steekbal op de lopende Jelle die een goede voorzet gaf, maar Damian kon hem net niet binnen koppen en ook Stijn kwam bij de 2e paal net een voetlengte te kort. Aan de andere kant was het ook gelijk gevaarlijk bij de eerste aanval van VVK, maar Siep redde bekwaam.
VVK nam het initiatief iets over vooral via de aanvoerder en directe tegenstander van Julian die het lastig had met zijn snelheid. Het leidde tot wat kleine mogelijkheden voor VVK, maar ze scoorden niet. Een aanval van ons via Stijn en Damian kwam bij Sven, maar zijn schot werd gekraakt door de verdediging van VVK. Opeens een herhaling van de 1e minuut, waarbij een combinatie tussen Jelle en Jimi weer tot een voorzet leidde. Nu was alleen Stijn voor de goal en opnieuw kon hij niet bij de 2e paal tot scoren komen. Dan een stevige overtreding op Sven op rand 16. De keeper ging achter zijn muur in de korte hoek staan. Damian die de vrije trap ging nemen zag dat en stuurde de bal de verre hoek in........helaas net als vorige week weer op het aluminium.
Veel meer kansen hebben we niet gecreerd. Aan onze kant had Nick weer ouderwets de nodige intercepties dus ook VVK kreeg weinig kansen. Alleen in de 36e minuut nog een 1 op 1 situatie voor Siep vanaf hun rechterkant, waar Siep als winnaar uit de bus kwam. Rust 0-0.

In de rust gezegd dat het allemaal net niet was. Het was niet heel slecht, maar goed was het zeker ook niet. De jongens vonden het met de wind en het toch nog harde veld lastig voetballen. Maar ja dat zijn omstandigheden waar de tegenstander ook last van heeft. Probeer er het beste van te maken en ga de duels iets steviger en slimmer aan was het advies.

Het komt niet vaak voor dat ik geen aantekeningen maak, maar in deze 2e helft is dat wel gebeurd. VVK was de baas en wij kwamen maar lastig aan voetballen toe. Sven werd stevig op zijn huid gezeten door een fysiek sterke tegenstander en dat haalt de angel wel uit ons spel. VVK heeft nog best een paar kansen gekregen, maar ze schoten naast of over of te snel of Nick of Siep bracht redding. Timo had nog geluk dat hij geen tijdstraf kreeg na een harde tackle, want de verder goedleidende scheidsrechter hield zijn kaarten op zak. Ik kan niet zeggen dat onze boys er met hun pet naar gooiden, want hard gewerkt werd er wel. Het leverde alleen niets op. Of toch......in een van de laatste minuten werd Jimi nog een keer bereikt, maar de keeper van VVK kwam goed uit en Jimi kon hem niet passeren. Het was ook tegen de verhouding in geweest, maar daar had waarschijnlijk niemand zich druk om gemaakt.

Uiteindelijk moet je dus blij zijn met een punt, geen tegen doelpunt en zo blijf je op de 3e plaats staan. Weliswaar met meer verliespunten, maar die ploegen onder ons moeten eerst nog maar winnen van elkaar. Deze week weer lekker trainen en zaterdag thuis tegen MZC opnieuw proberen.