MO15-1  speelt gelijk tegen Walcheren MO15-1

Olympiaweg 9
4383BB
VLISSINGEN
tel. 0118-468113

Afgelopen week is er niet volop getraind door ons team ivm blessures, studie, ziekte en schoolkamp. Dus moesten we kijken hoe we er vrijdagavond er precies voor zouden staan. Wie is er fit en wie niet en wie een beetje? Voor de zekerheid hadden we Fenna gevraagd om te keepen, zodat Kyra de verdediging kon versterken. Omdat Evi  ( Mo-15-2)mee ging om te kijken naar ons, leek het de leiding toch maar verstandig dat ze haar voetbalspullen ook maar mee zou nemen. Want met Danique( geblesseerd), Ilse en Julia niet wedstrijdfit. Saar en Ymke gedeeltelijk fit en Romi die zaterdagochtend beroerd wakker werd beloofde het voor de leiding een hoop knip en plak werk om toch tot een goede voorbereiding te komen.

Om 11.15 begon de wedstrijd en met de geschiedenis tegen Walcheren in het achterhoofd begonnen we eigenlijk te voorzichtig. Maar na een paar minuten werd het toch duidelijk dat Walcheren vandaag niet van plan was om de botte bijl te gebruiken. Sterker nog, wat we tegenover ons kregen was een team dat wel kon voetballen en op een faire manier strijdt kon leveren. Ook viel het de leiding op dat er aan de kant fanatiek werd aangemoedigd maar op een goede manier. Zou onze meldingen van de vorige keer dan wel hebben geholpen? In ieder geval voor deze wedstrijd wel.

Met Fenna op het doel en Kyra, Ymke, Suus en Anouk achterin stonden we stabiel in de verdediging.  Ondanks dat Romi niet lekker was hebben we ze toch opgesteld samen met Sara. Rechts Lieke en Tess op links. Onze 2 spitsen Fien en Meike stonden weer voorin. Het spel ging redelijk op en neer en na een paar kleine mogelijkheden veroverde Lieke in de 17e minuut de bal. Zij vond Saar die op haar beurt Meike bediende. Meike maakte deze aanval perfect af 1-0 voor ons.

Toch werd het duidelijk dat onze centrale middenvelders, Romi en Saar niet in goede doen waren. Normaliter zijn ze scherp in het er uit halen van de lange bal van de tegenstander, maar Walcheren stuurden regelmatig een bal via het middenveld naar de flankspelers en de rugdekking van onze centrale verdedigers was regelmatig niet goed. Zo gebeurde het net voor rust dat  de  directe tegenstander van Indy vanuit het middenveld werd weggestuurd. Omdat Suus en Ymke de rugdekking niet goed voor elkaar hadden kon de speelster van Walcheren goed doorlopen en scoorde een prima goal. Daar kon Fenna weinig aan doen.

In de rust werd door de leiding aangegeven dat de middenvelders meer de lange bal er uit moesten halen. Inmiddels stond Jente op rechts en Lotte op links en was er wat meer balans op het middenveld. Evi werd als joker, supersub of hoe je het ook maar wilt noemen ingezet als beloning dat ze haar spullen ook had meegenomen en deed het niet onverdienstelijk.  Fien is een meester in het afstraffen van fouten van de tegenstander. Nu ook. Ze onderschepte in de 46e minuut een verkeerde bal van keepster en ronde bekwaam af,2-1voor.  Misschien dat de voorsprong voor meer rust zou zorgen, maar dat bleek een wens van de gedachte. We konden niet doordrukken, zodat Walcheren in de wedstrijd bleef. Uiteindelijk kwam 10minuten voor tijd de verdiende gelijkmaker dmv een prima diagonaal schot die via de binnenkant van de paal achter Fenna belandde. Saar raakte bij het tegendoelpunt weer geblesseerd en werd vervangen door Meike. 2 minuten later zat voor Romi de wedstrijd er ook op. Zij werd vervangen door Fien. Walcheren bleef dreigend en het was aan Fenna te danken dat het bij 2 tegendoelpunten bleef. In de slotfase greep ze een paar keer prima in. In de dying seconds was daar de kans voor de gevaarlijke spits van Walcheren. Maar oog in oog met Fenna schoot ze over. Dus uiteindelijk mogen we niet ontevreden zijn met een punt in een wedstrijd die prima werd geleid door de scheidsrechter van Walcheren.

Het einde van de competitie nadert. Nog 3 wedstrijden te gaan. Hopen dat we in deze wedstrijden wat minder in de blessures zitten. Als dat zo is dan kunnen we een mooi slot draaien van deze competitie.