VVA JO17 legt basis voor 3 punten in 1e helft - www.arendskerke.nl

VVA JO17 legt basis voor 3 punten in 1e helft

VVA JO17 legt basis voor 3 punten in 1e helft

's Heer Arendskerke JO17-1

4 - 2

MZC'11 JO17-1

Competitie

2e klasse 04

Datum

9 april 2022 10:30

Scheidsrechter

G. de Vos

Accommodatie

Sportpark 's Heer Arendskerke
Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

Op deze mooie voorjaarsdag kwam MZC uit Zierikzee op bezoek. Aan het begin van dit seizoen hebben we een keer geoefend tegen deze ploeg toen hun JO17-2 zich terug trok uit de 3e klas. We wonnen deze wedstrijd een beetje tegen de verhouding in met 2-0 tegen een verzorgd voetballende ploeg. Nu staan ze 2 punten en 2 plaatsen achter ons in de stand. De boys waren blij dat ze weer op het kunstgras mochten na een paar wedstrijden op de harde hobbelige 'gewone' velden gespeeld te hebben. Laat maar zien dat jullie er blij om zijn was het devies in de bespreking. Finn was weer terug, weliswaar met 2 braches om zijn polsen, maar hij kon voetballen. Daardoor 2 wissels, Finn en Nick begonnen op de bank. Vandaag was onze as van het veld aan de beurt om te wisselen. Onze net 16-jarig geworden Damian kreeg de schone taak om afwisselend de plaatsen van Nick, Timo en Sven in te vullen. Peter floot en Gerjan vlagde weer. 

Ik had het scorebord nog maar net in werking gesteld en toen lag de bal al in het mandje. Ivar kreeg de bal van Jimi, die zelf doorliep en de bal na een slim balletje van Ivar perfect achter de verdediging van MZC terugkreeg en 1 op 1 met de uitkomende keeper geen fout maakte: 1-0. Eerlijkheid gebied te zeggen dat in de aanloop van deze aanval er wel een handsbal luchtje van Jimi was geweest..... Desalnietemin was dit een goede start. MZC was er niet echt van onder de indruk en liet weer zien goed te kunnen voetballen. Over de flanken en door het midden konden ze elkaar goed vinden. Het was wel dreigend, maar 100% kansen kwamen er hier niet door. We gaven elkaar goed rugdekking als er een speler doorkwam en ook Siep was alert. In de 15e minuut een aanval uit het boekje van de trainers: Van achteruit werd Sven op het midden gevonden, die passte de bal naar Jimi op links, zette zijn actie goed door en gaf een voorzet die weer aan de rechterkant uitkwam bij Stijn. Die nam de bal niet aan, maar schoot direct met binnenkantvoet de bal in de linkerbovenhoek: 2-0! Het spelbeeld bleef hetzelfde, het meeste balbezit was misschien wel voor MZC, maar ze deden er vrij weinig mee en wij waren in de omschakeling veel directer. Damian had halverwege de 1e helft de plek van Sven overgenomen en Finn had zijn rentree gemaakt. Damian zag dat hij onze verdediging moest ondersteunen en zette een verdedigende sprint in van zo'n 30 meter terug in onze 16. Daar veroverde hij de bal en nam hem weer mee naar voren. Vanaf de rechterzijlijn gaf hij een diepe hoge bal op de lopende Finn. De bal stuiterde 1x en Finn dacht die is voor mij. Op gevoel schoot hij vanaf rechts onder het toeziend oog van zijn pa de bal vanaf zeker 20 meter over de keeper in de lange hoek: 3-0! Een beter eerste balcontact kun je niet hebben. Dit doelpunt omschrijft eigenlijk heel de wedstrijd in een note dop. MZC leuk voetballend, maar wij veel directer en scorend. En dat is nog altijd het doel van het spelletje. 

In de rust aangegeven dat er zeer waarschijnlijk een ander elftal zou staan, want MZC had 5 wissels mee en in de 1e helft was er niet gewisseld. Concentratie moest dus blijven anders zou je het nog moeilijk kunnen krijgen. 

We begonnen ondanks de waarschuwing niet goed, waardoor de 1e kans na rust voor MZC was en Siep redding moest brengen met zijn voet. Direct daarna maakte MZC een foutje in hun verdediging waar Jimi net niet van kon profiteren. De nieuwe keeper gooide zich voor de voeten van Jimi, waardoor het slechts een corner werd. We hadden daarop getraind, echter Sven dacht even niet goed na en deed de variant met Stijn vanaf de verkeerde kant met zijn toch iets mindere linker. Zo zie je maar dat je ook nog steeds moet blijven nadenken. In de 46e minuut een zeldzaam foutje van Siep; de tegenstander van Julian kreeg de kans om te schieten, het schot leek houdbaar, maar de bal schoot door zijn handen heen: 3-1. Een klein tikje, MZC drong aan en was op zoek naar de aansluitingstreffer. Een paar minuten later, waren wij weer op hun helft. Een verdwaalde lange bal/voorzet van ik dacht Kian leek over de achterlijn te stuiteren. De lange laatste man die misschien Jimi in zijn ooghoek zag komen ging een beetje onhandig met zijn lichaam naar de bal, waardoor deze tegen zijn armen die in de lucht waren kwam. Peter kon niks anders doen dan een penalty geven voor een handsbal. Een kadootje die Sven wel wist uit te pakken: 4-1.

Het spelbeeld bleef ongewijzigd. MZC zoekend naar een gaatje en wij goed verdedigend en soms ook goed voetballend vanuit de counter de tegenaanval inzetten. MZC raakte nog een keer de lat en in de 60e minuut kwamen ze door een rake kopbal uit een corner op 4-2. Toch had ik niet het idee dat het mis zou gaan, want ook wij kregen kansjes. De enkels van Sven kregen het wat meer te verduren, omdat er wat frustratie bij MZC kwam. Uit een vrije trap die daaruit volgde schoot Damian net naast. En uit een corner kwam de bal bij Jimi die uit stand een omhaal probeerde, maar de keeper kon door zich volledig te strekken een doelpunt net voorkomen. Kian kwam nog een keer goed opzetten en zijn schot ging net over. De tegenstander van Koen leek nog alleen op Siep af te kunnen gaan, maar had even daarvoor eerst Koen gehaakt, waardoor hij werd teruggefloten voor een overtreding. Er was ook nog een ongelukkig moment voor een speler van MZC die na een val, de noppen van maatje 42,5 van Sven op zijn arm kreeg en veel last had. Later bleek dat het zwaar gekneusd was en we wensen deze speler dan ook sterkte met zijn herstel. 

De wedstrijd verliep verder sportief naar zijn einde en zo konden we weer 3 puntjes bijschrijven. Genoten van de mannen! Volgende week een (paas)weekendje vrij en dan over 2 weken uit naar Serooskerke. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!