Terneuzen MO15-1 wordt met een dikke nederlaag terug gestuurd naar huis

Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

Na de meivakantie stond de wedstrijd om de derde plaats op het programma. Het laatste jaar hebben we al verschillende keren tegen elkaar gespeeld en elke keer was het een gelijkwaardige wedstrijd. En, dat mag ook wel eens gezegd, Terneuzen is altijd een sportief en leuk team om tegen te spelen. Ons team was nagenoeg compleet. Alleen Danique is nog steeds geblesseerd. De laatste 2 weken was er weinig getraind ivm de meivakantie, maar met een goede wedstrijdbespreking waarin duidelijk was dat iedereen er echt zin in had begonnen we aan de strijd voor de derde plaats. Het was al even geleden maar Kyra ging weer  een keer keepen. Suus en Ymke begonnen weer centraal achterin, waarvan we moesten afwachten of Ymke het vol ging houden. Ze heeft de laatste weken veel last van haar knieën. We spraken af dat ze zou beginnen en tijdens de wedstrijd aan zou geven of het zou gaan. Ilse en Anouk stonden weer op hun vertrouwde back-plaatsen. Voor Ilse was dat alweer een poosje geleden. Tess startte links op het middenveld en Jente aan de rechterkant. Romi en Saar begonnen weer centraal in het midden. Meike en Fien stonden weer samen in de spits. Lotte, Lieke, Indy en Julia begonnen op de bank.

Zoals elke wedstrijd begonnen we weer wat aan de stroeve kant. Terneuzen was duidelijk van plan om in het begin het verschil te maken. In de 6e minuut kreeg Fien op rechts de bal en na een prima individuele actie, vond ze Saar op de rand van de 16-meter. Die rondde echt mooi af met een schot in de verre hoek. Na de eerste aanval van ons stonden we voor de zoveelste keer dit seizoen vrij vroeg op voorsprong. Maar er zou nog meer volgen. In de 8e minuut was er een prima 1-2 op het middenveld tussen Romi en Saar. Ze vonden elkaar weer ouderwets blindelings. Fien weet als geen ander dat ze dan aangespeeld gaat worden en liep van haar tegenstander weg. Ja hoor, daar kwam de bal van Romi tussendoor op Fien en zij schoof de bal netjes langs de keeper. Dat was onze tweede aanval. Doordat Jente en Tess aan de zijkanten van het middenveld veel vuil werk opknapten konden onze 2 centrale middenvelders excelleren. Maar Terneuzen profiteerde wel van de ruimte die er soms ontstond op het middenveld en zo was er in de 15e minuut een prima actie van de Terneuzense spits die de bal mooi in de bovenhoek schoot. Kyra kon daar heel weinig aan doen.

Helaas gaf Ymke daarna aan  dat het niet meer ging en ze liet zich vervangen door Lieke die samen naast Suus centraal achterin ging spelen. Fien had het weer op haar heupen en zette dit keer Meike in de 24e minuut vrij voor het doel. Meike heeft geen moeite met afronden en schoot beheerst binnen, 3-1. Het gaat te ver om over een publiekswissel te spreken maar Fien werd na dit doelpunt vervangen door Lotte. Misschien niet slim want ze zat lekker in de wedstrijd, maar Lotte had ook plannen maar die bewaarde ze pas voor de tweede helft. Indy kwam er in voor Ilse, Julia voor Tess. Er was een moment dat we niet helemaal goed stonden bij een uittrap, daar profiteerde Terneuzen van. Ook deze bal ging met een grote boog over Kyra heen. Met nog een minuut te gaan voor de rust kreeg Romi weer de bal op het middenveld en stuurde dit keer Meike de diepte in. Als Meike alleen op de goal afgaat dan bestaat er een grote kans dat deze kans ook verzilvert wordt. 4-2,rust

Mo15-2 was intussen ook aan hun wedstrijd bezig tegen Zeelandia-Middelburg in Lewedorp. Walter kreeg een telefoontje dat ze daar spelers te kort kwamen. We moesten daar een beslissing in nemen. Ondanks dat Tess erg goed speelde viel de keuze toch op haar. Logistiek was dat ook wat makkelijker.

We spraken af om gewoon door te gaan met goed voetbal spelen en in de combinaties de ruimte te zoeken naar onze spitsen. Het werd steeds warmer en voor sommige meiden werd het steeds pittiger. Indy had deze week een ongelukje gehad en gaf aan dat het niet meer ging. Ilse kwam weer voor haar in het veld en in 52e minuut was daar haar moment. Ze stuurde vanuit linksachter Lotte weg. Die prima wegliep van haar tegenstander. Alleen op de keeper scoorde ze beheerst 5-2,wedstrijd beslist. Maar het allermooiste werd voor het laatst bewaard. Saar en Romi vonden elkaar weer op het middenveld en weer ging Fien( ze was inmiddels in het veld gekomen voor Meike) op rechts weg. De bal van Romi was perfect op Fien, die ineens een voorzet gaf. Lotte schatte die voorzet op waarde in en raakte de bal fantastisch goed en met een mooie boog viel deze achter de keeper. Dit doelpunt was nu exact waar we al een heel jaar op trainen. Combineren vanuit het middenveld  diepe bal naar de zijkant, voorzet en afronden. Het doelpunt was zo mooi dat zelfs de coach van Terneuzen stond te applaudisseren. Een mooier en beter compliment kan ons team niet krijgen.

Vandaag was het een teamprestatie. Echt het hele team speelde goed. Achterin werd er goed verdedigd en adequaat in gegrepen. Er was een goede balans op het middenveld met prima combinaties en onze spitsen deden wat ze moesten doen. Lastig zijn voor de tegenstander, goede loopacties en scoren. Vandaag kwam alles er uit waar we een heel jaar mee bezig zijn geweest. Dik compliment aan jullie. Als leiding hebben we er echt van genoten.