Magnolialaan 33
4356JE
OOSTKAPELLE
tel. 0118-582293

Arendskerke kon dinsdagavond niet verrassen tegen koploper Oostkapelle/Domburg. In de 1e helft hield Arendskerke het doel tot de 38e minuut schoon maar toen moest Eljo de bal uit het net halen. Na bijna 20 minuten in de 2e helft verdubbielde Oostkapelle/Domburg de voorsprong. Even later was het al 3-0 en uiteindelijk stond er 5-0 op het scorebord.
Door deze nederlaag zakt Arendskerke op de ranglijst en staat nu op een nacompetitie plaats. Zaterdag wacht het cruciale duel met SSV'65 dat gewonnen zal moeten worden om van deze plek of te komen.

Hieronder het verslag op de website van Oostkapelle/Domburg

De wedstrijd tegen VVGZ was amper uit de benen of de volgende competitiewedstrijd stond alweer op het programma. Vanwege de impact van corona (wat lijkt dat alweer lang geleden, gelukkig) op het speelschema moest er een volledige speelronde op dinsdagavond afgewerkt worden.

Voor ons betekende dat de thuiswedstrijd tegen s Hee-Arendskerke op veld 2 vanwege de verlichting bij dat veld. Zoals eerder aan gerefereerd is Arendskerke een ploeg die ons al verschillende keren de voet heeft dwars gezet.

Ook dit seizoen verloren we de uitwedstrijd met 3-1. Dat alleen al was genoeg voor de spelers om de wedstrijd zeer serieus te benaderen. Maar nog belangrijker, ongeacht de tegenstander willen we vooral winnen om de koppositie in handen te houden.

De wedstrijd begon wat stroef. Eigenlijk in lijn met de staat van het veld. De droogte van de afgelopen periode heeft geresulteerd in velden waarop amper fatsoenlijk gevoetbald kan worden. Maar goed, daar heeft ook de tegenstander last van.

Toch wisten we een aantal zeer fraaie aanvallen op te zetten. En door druk te zetten op de verdediging van Arendskerke leek Sven te profiteren van een comedy capers act van de keeper en een verdediger van Arendskerke door de bal binnen te tikken. En daar waar iedereen dacht (en mensen die in het verlengde van de doellijn stonden bevestigden) was de bal de doellijn gepasseerd maar de scheidsrechter stond te ver weg om dat zelf te constateren en floot dus niet voor een doelpunt.

Een minuut of tien daarna was er een soortgelijke situatie waarbij Sander de Kam de bal over de keeper in de goal kopte. Een speler van Arendskerke kopte de bal uit de goal en viel zo ongeveer tegelijkertijd tegen het net van de goal. Ook daar leek de bal dus de doellijn gepasseerd te zijn maar ook nu geen doelpunt gegeven door de scheidsrechter.

Gelukkig lieten we ons daar niet door van de wijs brengen en bleven op zoek naar de openingstreffer en die viel op prachtige wijze in de 37e minuut. Toen was het Jochem Hazelaar die een vrije trap van een meter of 30, misschien wel 35 over de keeper in de bovenhoek wist te plaatsen waarmee de voorsprong een feit was. Toch lekker, nog voor de rust.

Had Arendskerke dan niks in te brengen zou je denken. Niet echt. Ze hadden een paar counters waar enig gevaar uit kwam maar het spelbeeld was dat wij voetbalden en zij tegenhielden. Daarnaast hadden ze al twee spelers moeten wisselen en leken wat anderen ook niet helemaal fris meer. De tweede helft moesten we dus vooral doorgaan met aanvallen en met nog wat doelpunten afstand nemen.

Zo gezegd, zo gedaan. Na 18 minuten in de tweede helft was het Maarten die een van de mooie aanvallen doeltreffend wist af te ronden met een schot van net buiten het 16-meter gebied waarmee de toch wel prettige marge van 2 doelpunten op het denkbeeldige scorebord kwam te staan. Een minuut of zes daarna wist Jochem met een prachtige cross bal van de linker zijkant naar de rechtervleugel op Levi het spel op te breken. Levi controleerde de bal en gaf hem mee aan Bas. Die wist daar wel raad mee en schoot onhoudbaar in de verre hoek de 3-0 tegen de touwen.

Arendskerke lag inmiddels knock-out in de touwen wat het sein was voor onze spelers om het publiek op nog wat doelpunten te verwennen. In de 72e minuut werd er weer een mooie aanval opgezet waarbij Sjoerd het eindpunt leek te zijn. Maar die zag dat Maarten er nog beter voorstond en legde de bal af aan hem. Maarten, die weer zeer gedreven was, wist dat wel te waarderen en schiet zn tweede van de avond binnen waarmee het 4-0 werd.

Arendskerker snakte naar het eindsignaal en bleef met man en macht proberen de schade zoveel mogelijk te beperken. Het was in de 90e minuut dat ze toch nog de 5-0 moesten incasseren toen Sjoerd een loopactie in de diepte maakte, de bal ook kreeg en vervolgens Levi naast hem ziet komen. Hij is niet zelfzuchtig en geeft de bal aan Levi. Die bekroond zijn inzet en goede spel met het doelpunt waarmee de eindstand werd bepaald op 5-0.

Na de wedstrijd werd natuurlijk ook weer naar de andere uitslagen gekeken. Met name die van NSVV tegen De Meeuwen. Daar was het lange tijd 1-0 en dat bleek ook de einduitslag te zijn. Dat betekent dat het gaatje nog steeds maar 2 punten is en we zaterdag weer een finale spelen. Dit keer in Vlissingen tegen Walcheren.

We danken wederom onze supporters voor de opkomst en ook voor de mooie spandoeken die waren opgehangen. Dat geeft toch net een beetje extra boost om goed voor de dag te komen. We hopen dan ook op jullie komst naar Vlissingen zaterdag. Let op: aanvang wedstrijd 15.00 uur!