Suisendijk 4
3255LS
OUDE-TONGE
tel. 0187-641627

Afgelopen zaterdag 19 februari ging VVA op bezoek bij DBGC in Oude Tonge voor de hervatting van de competitie. VVA beginnend als nummer 11 op de ranglijst tegen de nummer 5. Onder leiding van scheidsrechter Kuipers werd er om 15.00 afgetrapt voor het duel in speelronde 10 op Sportpark De Koepel.

Een matig veld in combinatie met een flinke wind zorgde ervoor dat goed voetbal bijna onmogelijk was. VVA koos ervoor om in te zakken en de ruimte in de rug beperkt te houden. Dit moest het voor DBGC moeilijk maken om met de lange bal in de diepte gevaarlijk te worden met de snelle spitsen. Dit plan werkte, want hoewel DBGC veel de bal had, kwamen zij moeilijk bij de goal van Eljo. In balbezit probeerde VVA met een snelle counter de verdediging van DBGC te verrassen.

De eerste grote kans was na 10 minuten spelen voor DBGC nadat er door VVA onhandig een overtreding op de rand van de 16 gemaakt werd. Gelukkig voor VVA werd de bal in de muur getrapt. Niet veel later was het in de 11e minuut aan de andere kant raak voor VVA. Een lage voorzet aan de rechter kant van Sander wordt verkeerd verwerkt door een verdediger van DBGC waarna Michel de bal mee kan nemen. Via de keeper komt de bal voor de voeten van Sam die de bal inschiet: 0-1.

Na de goal blijft het spelbeeld hetzelfde, maar wordt DBGC via de linker kant een aantal keer gevaarlijk. Spits Sep krijgt een grote kans maar schiet de bal in het zijnet. Zo volgen er nog een aantal gevaarlijke aanvallen maar wordt er niet gescoord. Vlak voor rust zijn het Sander en Dennis die gevaarlijk voor het doel van DBGC komen na een mooie combinatie, maar helaas laat de controle van Dennis te wensen over waardoor hij niet tot een schot komt. In de tegenaanval, inmiddels blessuretijd 1e helft, is het dan wel raak voor DBGC. Een voorzet van de linker kant wordt door Nando geraakt en vliegt in de eigen goal. Ruststand 1-1.

Na rust blijft het spelbeeld in tact maar heeft DBGC meer moeite om langs de linker kant aan te vallen. Arendskerke heeft dit nu verdedigend beter voor elkaar. Met een mooie aanval komt VVA er snel uit waarbij Michel een pass ontvangt in de diepte. Met alleen de keeper nog voor zich schiet hij net over. Even later, in de 60e minuut, valt de 2-1 voor DBGC. Hun nummer 10 Mackloet krijgt de bal net buiten de 16 en schiet. Marijn probeert de bal te blokken maar zorgt ervoor dat de bal over Eljo in de goal belandt.

Na de goal gaat VVA meer opportunistisch spelen met de ingevallen Robin. Michel krijgt nog een levensgrote kans 1 op 1 met de keeper maar zijn schot gaat net naast. In de resterende minuten probeert DBGC het spel te vertragen en drukt VVA verder naar voren, maar op een paar gevaarlijke momenten na wordt er niet meer gescoord. Zo gaat VVA met lege handen naar huis waar een resultaat zeker mogelijk geweest was. Op naar volgende week: de thuiswedstrijd tegen SSV’65.