VVA 1 2003-2004 2e klasse

Achterste rij van links naar rechts: Adrie de Jonge (leider), Gerben Eversdijk, Richard de Jager, Walter de Kok, Ard Eversdijk, Frank Davidse, Dennis op 't Hof, Jan v.d. Klooster, Wim Verburg (assistent scheidsrechter) en Jack Wijnands (trainer)
Voorste rij van links naar rechts:
Stephan v.d. Velde, Rob Landa, Mark Nieuwpoort, Wybrand Boonstra, Marco Goedegebure, Robin Loopik en William Tolhoek.

14 feb 04 VVA – AZVV 1-5

Vandaag de wedstrijd van het seizoen. AZVV staat 2 punten achter ons en kunnen ons dus inhalen op de ranglijst. Aan ons de schone taak om de voorsprong weer te vergroten naar 5 punten. We begonnen sterk en creëerden ook wat kansen welke niet direct werden benut. Marco maakte echter toch 1-0 na goed doorgaan van Walter (op karakter) op rechts. Hierna leverde hij een goede voorzet op welke door Marco werd benut. Dat een AZVV verdediger hier nog aanzat deed er eigenlijk niet meer toe. Vlak daarna schoot Frank G. een afzwaaier van Fons van dichtbij over anders waren we zelfs op 2-0 gekomen. Hierna kwam de klad er bij ons in. Toen AZVV gewisseld had begon het bij hen ineens te lopen en kregen ze plots vertrouwen in een goede afloop. Uit een afgeslagen voorzet maakten ze 1-1 en daarna maakten ze nog voor rust 1-2 na slecht verwerken van een voorzet aan onze kant. In de 2e helft ging Richard weer meer op het middenveld spelen, maar na ontzettend laks uitverdedigen kreeg AZVV de 1-3 weer op een presenteerblaadje. Deze kans werd dan ook beheerst afgerond. Spijtig want we zetten net steeds meer druk op de verdediging van AZVV en creëerden wat kleine kansen. Na de 1-3 was het eigenlijk gebeurd. We probeerden nog wel, maar het echte geloof was weg. Hierna liep AZVV nog uit naar 1-4 en 1-5. Een echte domper, aangezien NOAD ook heeft gewonnen. We staan nu derde van onder op een nacompetitie plaats. We zullen weer met zijn allen de schouders eronder moeten zetten om van deze plaats af te komen. Gelukkig hebben we nog zeven finales. We wachten af en ik houd u op de hoogte !!!

7 feb 04 Terneuzense Boys – VVA 4-1

Verslaggever was niet aanwezig bij deze wedstrijd. Heb begrepen dat Terneuzense boys in de eerste helft uit een licht overwicht op 1-0 kwam. Op het moment dat wij aan het drukken waren kregen we de kous op onze kop en werd het zelfs 2-0. De 2e helft waren we sterker en zetten we Terneuzense Boys onder druk. Een kwartier voor tijd maakte Marco de aansluitingstreffer en kreeg Richard daarna ook nog een grote kans. Helaas bleef het 2-1 en liep Terneuzense boys in de slotfase nog uit naar 4-1 via 2 perfect uitgevoerde counters. Gelukkig dat Arno als een beer stond te keepen anders was de uitslag wellicht hoger geweest. Helaas op naar de volgende wedstrijd, AZVV staat dan te wachten. Deze ploeg heeft verrassend van Seolto gewonnen en staat nu weer op 2 achterstand. We hebben volgende week dus alles in de hand om de marge weer te vergroten.

20 dec 03 VVA – Dinteloord 2-0

Deze ingelaste wedstrijd kwam op een goed moment. Na de winst op Kogelvangers en een nagenoeg complete spelersgroep kunnen we misschien weer voor een stuntje zorgen. Onder barre weersomstandigheden werd deze wedstrijd gespeeld. Regen en wind teisterden de spelers en arbitraal trio, maar vooral toch het publiek. Het spelbeeld werd ook beïnvloed door het weer, op een glad veld met veel wind is het moeilijk voetballen, maar ondanks dat Dinteloord iets verzorgder speelde konden ze amper kansen creëren. Ons lukte dat beter, echter Walter en Frank D. wisten deze kansen nog niet te verzilveren. Plots kwam als een duveltje uit een doosje Gerben ineens in de 16 aan de bal en wist uit een mooie actie vrij gelukkig de 1-0 te maken. De inzet werd nog bijna op de doellijn gekeerd maar in plaats van eruit werd de bal schitterend in de kruising getrapt en stonden we op slag van rust met 1-0 voor. In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Arendskerke gedisciplineerd en Dinteloord steeds onrustiger. Frank kreeg gelijk al de kans op 2-0 maar wist de bal net niet te raken. Het duurde nog even voordat Walter de 2-0 kon laten aantekenen. Hierna kregen we nog kansen op meer, maar 2-0 was genoeg. Een goede prestatie van het hele team en we spelen ons in ieder geval voor de winterstop een klein beetje uit de degradatiezorgen.

6 dec 03 Kogelvangers – VVA 1-3

Na de slechte prestatie tegen NOAD staat het water nu echt aan onze lippen. We zijn alleen gebaat bij winst en moeten dan maar hopen dat NOAD en AZVV verliezen. We blijven gehavend, gelukkig is Frank Davidse weer terug en hebben we voor het eerst dit seizoen Frank Goedegebure weer in de gelederen. We beginnen vrij sterk en komen dan ook snel op 0-1 via een kopbal van Walter. Hierna deden we nog een paar keer een poging vanaf de 16 meter en kreeg Marco nog een perfecte kans. Het bleef echter 0-1 waarna we toch iets terugzakten en ook Kogelvangers gevaarlijke uitbraken had zonder tot echt grote kansen te komen. Vrij onverwachts werd het dan toch nog 0-2. Een snelle uitbraak kwam via Walter en Marco bij Frank Davidse terecht welke het net via de binnenkant paal wist te vinden. Hierna begon ons slechtste stuk van de wedstrijd. Kogelvangers kwam vrij snel op 1-2 na een uitbraak over hun linkerkant en ze maakten zelfs 2-2. Deze treffer werd echter afgekeurd. Wouter (die zich perfect vermomd had als Kogelvangersspeler) trapte de bal uit Arno zijn handen en de bal kwam bij een Kogelvangersspeler welke scoorde. De scheidsrechter (Bruijnooge) oordeelde echter dat iemand van Kogelvangers de bal eruit had getrapt. Hier kwamen we op slag van rust erg goed weg. De 2e helft kunnen we wel betitelen als “ DE WALTER DE KOK SHOW”. Walter zette gelijk de keeper onder druk welke Walter door de benen wou spelen. Dit mislukte zodat Walter alle tijd had om een hoek uit te kiezen 1-3. Op dit moment was het pleit beslecht. We kregen bosjes met kansen welke ik niet allemaal zal opnoemen, maar Marco, Frank G, Frank D, Mark en Hubert wisten allemaal het net niet te vinden. Walter had dat alleenrecht in de 2e helft.
Na een uitval op links schoot Walter de bal van 30 meter met zijn choco beheerst langs de keeper welke beter in zijn doel had kunnen blijven staan. Enkele minuten voor tijd schoot Walter van iets in de 16 keihard op goal. De keeper raakte de bal nog wel, maar de bal ging via zijn handen in de goal. Walter zijn loepzuivere hattrick en zijn vierde goal van de middag was een feit. Mannen gefeliciteerd. Na de wedstrijd werd het in de Kogelvangerskantine al gezellig en het is al een hele tijd geleden dat ik zo’n mooie busreis heb meegemaakt. Jan Loopik bedankt voor de speech in de bus, het was leuk geprobeerd, doe dat nog maar eens over als we iets rustiger zijn. Met deze 3 punten staan we weer boven AZVV en hopelijk slaan we de goede weg weer in. De blessures komen stilaan terug, wie weet kunnen we na de winterstop weer pieken.

22 nov 03 NOAD '67-VVA 2-0

De dood of de gladiolen, zo kunnen we de wedstrijd van vandaag bestempelen. NOAD staat 5 punten achter ons en kunnen door een overwinning de aansluiting vinden. Wij kunnen door winst ons weer ietsepietsie in de middenmoot nestelen. Geplaagd door de vele blessures en zieken starten we vandaag toch met een elftal waar iedereen vertrouwen in heeft. Arno laat al weken zien dat hij een hele goede vervanger is van Wibrand, dus het slot op de deur is er wel ondanks de vele tegengoals van de laatste wedstrijden. Woutertje de Kort is er weer en door ziekte van Dennis speelt ook Wouter van Gilst in de basis en gelukkig kon ook Frank Davidse starten. Je kon zien dat we met 2 ploegen die onderaan staan te maken hadden, veel balverlies en weinig goede combinaties. Vaak volgde op een balverovering direct weer balverlies waardoor het een rommelige wedstrijd werd. De eerste helft hadden wij nog wel de beste kansen en waren we het meest gevaarlijk. Gerben stond 2x oog in oog met de NOAD goalie, Jan had nog een schot van de 16 die overging, Marco leverde nog een paar puike voorzetten af en Walter stichtte nog het nodige gevaar en lobde bijna de bal in het doel, de keeper kon echter redding brengen. Na de rust werd het eigenlijk alleen maar slechter, NOAD zette ons meer onder druk zonder kansen te creëren en we kwamen er eigenlijk steeds slechter uit. We kregen nog wel de beste kans om 0-1 te scoren, maar Walter faalde oog in oog met de keeper en Jan schoot daarna ook de rebound naast. Hier had meer in gezeten. Kort daarna maakte NOAD uit een scrimmage 1-0 en snel daarna via een mooie actie van aanvoerder Moerland 2-0. We waren toen geslagen, als je zelf zo moeilijk scoort en de goals eigenlijk iets te makkelijk weggeeft, dan krijg je het heel moeilijk. Het bleef lang stil in de kleedkamer, maar we moeten verder. Als de blessures zich herstellen en we raken wat completer, dan houd de reporter toch nog de moed erin dat we volgend jaar weer in de 2e klasse ons deuntje meespelen.

15 nov 03 VVA-Kapelle 0-4

Tegen Hans Tolhoek willen we altijd graag winnen, maar het zal vandaag weer een lastige opgave worden want het aantal geblesseerden is alleen maar toegenomen, Dennis, Wouter, Stefan v.S, Robin, William, Wibrand en misschien vergeet ik nog wel iemand. Met deze wetenschap gaan we toch proberen een goed resultaat neer te zetten want het is echt nodig. We begonnen matig maar waren toch niet veel minder dan Kapelle, kleine kansjes over en weer. Na een dekkingsfout mocht Kapelle de 0-1 aantekenen en kregen ze voor rust uit wat corners nog wat kansen. Voor ons schoot Gerben in het zijnet en kregen we uit een scrimmage nog een mogelijkheid. Na rust ongeveer hetzelfde beeld, echter na de 0-2 was het een eind gebeurd. Als je zelf heel moeilijk scoort en je geeft de doelpunten zo makkelijk weg, dan krijg je het gewoon zwaar. Kapelle liep hierna nog uit naar 0-4. Gerben kreeg nog 1 a 2 grote kansen maar de wedstrijd was toen al gespeeld. Hopen dat Jan L er deze week nog een paar uit de lappenmand kan halen en er de volgende weken maar flink tegenaan. Van Noad en Kogelvangers zal gewonnen moeten worden.

8 nov 03 SEOLTO-VVA 6-1

Met een op Richard na gewijzigde verdediging (blessures) wisten we dat het een moeilijke pot zou worden tegen een topper uit deze klasse. We begonnen goed en zetten hier en daar de goede druk op Seolto en waren in het eerste kwartier zelfs een paar keer gevaarlijk zonder echt tot uitgespeelde kansen te komen. Het was dan ook sneu dat we halverwege de 1e helft 1-0 achterkwamen. Hierna zakten we iets terug maar pakten het in het laatste stuk van de 1e helft weer op. De 2e helft begonnen we sterk en Frank Davidse maakte dan ook koelbloedig gelijk nadat er ook al kansen waren geweest voor Jan en Walter. Op dat moment waren we ook sterker en was de gedachte die heerste, “er zijn 3 punten te halen”. Helaas kregen we vrij snel daarna onverwachts de 2-1 rond onze oren. Doordat om onduidelijke redenen de scheidsrechter geen vertrouwen meer had in beide grensrechters liet deze verder redelijk leidende man 2 keer een buitenspelval doorgaan waardoor het 3-1 en uit een strafschop 4-1 werd. Seolto liep nog uit naar 6-1, maar eigenlijk was de 2-1 reeds de nekslag. We kregen hier en daar nog wel een kansje maar het mocht niet baten, een grote nederlaag, laten we er van leren.

1 nov 03 Nieuwdorp-VVA 2-1

Na de bruiloft van Dennis op vrijdagavond stond 1 november Nieuwdorp uit op het programma. Voor enkelen onder ons en in de vereniging zorgde dit voor een bijzonder tintje. Wim zijn dochters zijn beiden met Nieuwdorpers getrouwd en we kennen natuurlijk allen Ruudje van der Sluijs. Deze omstandigheden hadden er voor moeten zorgen dat we tot op de tanden gewapend waren, maar de praktijk liet iets anders zien. We wonnen bijna geen duels en lieten Nieuwdorp te ver komen. Dit resulteerde dan ook in wat gevaarlijke momenten voor Nieuwdorp en op den duur leidde dit ook de 1-0 voor Nieuwdorp in. Vanaf dat moment kwamen we iets beter in de wedstrijd maar dit leidde voornamelijk tot wat afstandschoten van Jan en Robin en tot een bijna kans voor Walter. Ook uit corners konden we geen echte doelpoging fabriceren. Het was dat Arno wederom zijn mannetje stond anders had het bij rust zelfs nog een grotere achterstand kunnen zijn. Nu rusten we met een 1-0 achterstand. Na wat commentaar van de trainer hoopten we vrij snel na de rust de gelijkmaker te kunnen produceren wat Marco ook bijna lukte, maar de keeper van Nieuwdorp lag goed in de weg. In tegenstelling tot dit scoorde Nieuwdorp vrij knullig de 2-0. Helaas lag Ruudje van der Sluijs aan de basis van dit doelpunt. De kleinste man van het veld mocht koppen en de volgende Nieuwdorper maakte het bekwaam af. Vanaf dat moment zetten we echt alle zeilen bij, wat tot vele kansen of mogelijkheden leidde, ook Nieuwdorp kon hierdoor scherpe counters plaatsen maar Wouter die een puike partij speelde lag regelmatig in de weg en als die dan eens gepasseerd was dan hadden we altijd Arno Wisse nog. Na een slechte buitenspelval bij Nieuwdorp mocht Walter alleen op de keeper afgaan. Walter speelde de bal langs deze en werd in de 16 gepakt. Strafschop en je raad het al een GELE kaart. Een rode had meer op zijn plaats geweest maar laten we maar hopen dat als het ons overkomt ook wij er met een gele kaart vanaf komen. Walter benutte deze strafschop feilloos zodat we ook volgens de speaker van Nieuwdorp weer in de wedstrijd zaten. Kansen van Mark, Gerben en Frank waren niet aan ons besteed zodat we helaas deze wedstrijd met 2-1 verloren. Een gelijkspel was meer op zijn plaats geweest maar we hebben onszelf tekort gedaan door zo slap te starten en de doelpunten te makkelijk weg te geven. We zijn gezakt naar de 10e plaats. Er moet dus weer gebikkeld worden !!!

25 okt 03 VVA-Groote Lindt 1-4

We hebben dit jaar waarschijnlijk geen makkies maar vandaag tegen Groote Lindt wordt waarschijnlijk een hele zware pot. Ondanks dat ze met 0-3 van Arnemuiden hebben verloren en gelijk hebben gespeeld tegen Nieuwdorp hebben we van andere ploegen gehoord dat het toch wel de beste ploeg uit de klas is. Dat bleek ook direct in de 1e helft. We kwamen er niet aan te pas doordat Groote Lindt veel mensen doorschoof langs de zijkant of door het midden waardoor we eigenlijk direct nog verder werden terug gedrongen dan de bedoeling was. Dit resulteerde niet in heel veel kansen maar het was wel steeds gevaarlijk voor de goal. Bij de kansen die Groote Lindt kreeg ontpopte
Arno Wisse zich toch als een geduchte concurrent van Wibrand (welke een arm/pols gebroken heeft). Arno pakte of stompte alles wat in zijn doelgebied kwam en was vooral de oorzaak dat we net voor rust zeer tegen de verhouding in op voorsprong konden komen. Een listige counter kwam via enkele schijven bij Robin Loopik terecht welke zelf al uit had kunnen halen, maar hij verkoos het om 1 man uit te spelen en de bal voor te zetten. Deze voorzet werd door een verdediger van Groote Lindt vakbekwaam in eigen doel geschoten. Dat was lekker, vlak voor rust met 1-0 voor komen, in de rust even bijtanken weer scherpte opdoen en deze 1-0 vasthouden “was” de algemene gedachte. Echter een minuut na de goal werd al duidelijk dat we de uitgevallen Dennis moeilijk konden missen want na een vrije trap van onze rechterkant kon Arno de bal nog wegslaan, maar deze werd perfect ingeschoten zodat het weer 1-1 stond. Na de rust kwamen we gelijk weer onder druk te staan en werd het eigenlijk te snel 1-2. Hierna volgde de 1-3 waarna we in de slotfase met 1-4 achterkwamen na een counter. Bij de 1-3 stand kregen we nog enkele kansen/mogelijkheden, maar deze werden niet benut waarna de 1-4 een logisch gevolg was. In de laatste minuten maakte of Walter of Stefan vd Velde nog 2-4, je moet maar op de website kijken aan wie deze goal is toegekend. We hadden vandaag 2 problemen, ten eerste was de tegenstander te sterk en ten tweede speelden we zelf nog te onrustig en was de passing te onzuiver. Deze nederlaag is dus een logisch vervolg maar geen schande tegen een topper uit deze klasse.

11 okt 03 Arnemuiden-VVA 1-1

Reporter had vandaag een thuiswedstrijd in Arnemuiden waar we het op moeten nemen tegen een technisch vaardige ploeg welke na de resultaten van vorige weken (overwinning op Nieuwdorp 4-1 en Groote Lindt 0-3) op weg is naar de 1e periode.
Er stond ons dus een moeilijke middag te wachten. Jammer genoeg stond onze welbekende Lennard niet op de goal, want dat had de wedstrijd voor ons nog belangrijker gemaakt, maar we wilden toch met een zo goed mogelijk resultaat naar huis.
Arnemuiden startte sterk en kwam vrij snel via Arjen Reijnhoudt op 1-0. De moed zakte ons in de schoenen en een grote afstraffing stond ons te wachten. Gelukkig stroopten we de mouwen nog iets verder op en maakten we het speelveld nog compacter waardoor we juist iets meer grip kregen op de wedstrijd. Arnemuiden bleef wel de betere ploeg maar had moeite om uitgespeelde kansen te creëren. Bij een uitval van ons werd Frank Davidse randje 16 vastgehouden waardoor we een vrije trap mochten nemen. Marco krulde deze bal schitterend over de muur waarna het dus weer gelijk stond.
Voor ons was de match nu echt begonnen. Hierna kreeg Jan nog een prachtige kans op de 1-2 en Robin had een schitterend schot van de 16 (beiden op aangeven van de uitstekend spelende Frank Davidse), maar beide inzetten werden gekeerd door de Arnemuiden Goalie. Arnemuiden mocht ook nog een keer doorgaan in buitenspelpositie, maar de Arnemuiden spits Cor Schroevers plaatste de bal op de paal. Na rust eenzelfde spelbeeld, Arnemuiden probeerde wel en zette ons ook onder druk, maar echt veel uitgespeelde kansen konden ze niet creëren. Na de rode kaart van Dennis (2x geel) kwamen we nog meer onder druk te staan waarbij Arnemuiden steeds gevaarlijker werd, maar ook Frank Davidse kon steeds weer voor dreiging zorgen. 2 schoten van Frank en 1 van Jan konden de keeper van Arnemuiden niet verontrusten. In de laatste minuten schoot Corjan Marijs nog keihard op de vuisten van Wibrand, vandaar dat de eindstand 1-1 werd. Wij hadden voor ons doen een goede wedstrijd gespeeld, Arnemuiden had misschien iets meer verdiend aangezien er in de 1e en 2e helft best een strafschop gegeven had mogen worden aan Arnemuiden. Maar zeker de 2e helft trapte de scheidsrechter niet meer in de vele duikelpartijen van met name Cor Schroevers en wenste deze kort leidende scheidsrechter de bal dus niet op de stip te leggen. Conclusie, voor ons een puntje gestolen, Arnemuiden 2 punten verloren, we blijven meedraaien onder aan de middenmoot.

4 okt 03 VVA-Terneuzense Boys 2-1

Terneuzense Boys een ploeg waarvan we de laatste jaren thuis altijd hebben gewonnen typeert zich als een goed voetballende ploeg welke in de regel niet thuis geeft als er licht fysiek geweld wordt gebruikt. Onze opdracht is dus duidelijk, compact spelen, flink de beuk erin en voor-en achterin scherp zijn. We pakken dit ook direct op en halen gelijk de speerpunten van de Boys uit de wedstrijd. Terneuzense Boys heeft misschien een veldoverwicht maar kansen creëren ze daar bijna niet uit. Wibrand redde nog wel 1 keer fraai na een van richting veranderd schot maar dat was ook bijna het enige wapenfeit. Zelf waren we gevaarlijk via Marco en Robin Loopik schoot nog een vrije trap op de kruising. Na een goede voorzet van Marco kwam Gerben nog bijna in scoringspositie en namen we zelfs de leiding via Frank Davidse. Walter sneed door de verdediging van Terneuzense Boys en legde goed af waarna Frank bekwaam afrondde. Walter mocht daarna zelfs nog een keer alleen op de keeper afgaan maar helaas faalde hij dit keer. We gingen dus rusten met een 1-0 voorsprong. De 2e helft was kwalitatief iets minder. Terneuzense boys probeerde wat meer druk te zetten wat vooral halverwege de 2e helft tot meer gevaar leidde. Echt grote kansen creëerden ze niet maar toch was het wachten tot er een keer een bal goed zou vallen. Dat gebeurde dus ook waardoor het een kwartier voor tijd 1-1 werd. Walter had inmiddels nog een keer de kans gekregen om 2-0 te maken maar dit lukte alleen voor de keeper wederom niet. Direct na de gelijkmaker maakte Ard uit een counter op aangeven van Walter de 2-1 wat ook de eindstand werd. Een goed resultaat, zeker gezien het zware programma de komende wedstrijden konden we deze 3 punten heel goed gebruiken en staan nu stevig in de middenmoot.

20 sept 03 VVA – Zaamslag 0-2

Na het goede resultaat van vorige week hadden we vandaag de kans om ons voorlopig stevig in de middenmoot te vestigen. Helaas waren er vandaag enkele mensen afwezig en niet iedereen die in het veld stond was echt aanwezig. Het was dus van onze kant een slappe partij waarbij op de momenten dat we iets beter in de wedstrijd kwamen we het deksel op de neus kregen. Voor rust was het dus reeds 0-2 door goed uitgespeelde doelpunten van Zaamslag. Zelf konden we daar heel weinig tegenover stellen. Een kans voor Walter en een goede actie van Frank D. waren de weinige wapenfeiten in deze 1e helft. In de 2e helft probeerden we nog wel, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dit bijna niet. Zaamslag daarentegen zag kans de mooiste kansen niet te benutten, Wibrand (een van de weinigen die wel een behoorlijk niveau haalde) redde meerdere keren op miraculeuze wijze. Een dag om snel te vergeten. Ieder jaar loop je wel tegen 1 of 2 van zulke wedstrijden aan, het wil echter niet zeggen dat we ons daar maar bij neer moeten leggen !!!

13 sept 2003 Dinteloord – VVA 0-6

Na het puntje van vorige week wacht ons vandaag een zware uitwedstrijd naar Dinteloord. Die mannen hebben vorige week 5-0 op hun kloten gehad, dus die zijn waarschijnlijk uit op eerherstel. Wat we van hen weten is dat ze een zeer sterke aanval en middenveld hebben en dat de achterhoede iets minder van kwaliteit is. De afwezige trainer heeft ons donderdags instructies gegeven en met wederom 100% inzet en gedisciplineerd spel gaan we zien waar het schip strandt. Dinteloord start sterk en zoekt direct de spitsen. Ze creëren ook een paar goede kansen. Een knap schot wordt door de paal gered en verder was Wibrand onpasseerbaar, wat lag dat mannetje in de weg zeg. Vrij verrassend kwamen we dan ook op 0-1 door de tot dan toe onzichtbare Frank Davidse welke, alleen voor de keeper, beheerst scoorde. Daarna kwamen we wat beter in de wedstrijd. Frank Davidse na zijn goal helemaal los stuurde op links 2 man het bos in en zette goed voor, maar Walter kreeg deze bal niet in de goal gewerkt. Daarna gaf Frank D. vanaf rechts weer een goede voorzet maar de keeper en een verdediger stopten de inzet van Walter. Daarna nog enkele gevaarlijke momenten onder aanvoering van Marco Frank D.en Walter maar de 0-2 konden we niet maken. Vlak voor rust kreeg ook Dinteloord nog een paar schitterende kansen, maar Wibrand zat er goed bij en we rusten dus met een 0-1 stand. Na rust verwachtten wij een fel Dinteloord maar aangezien zij de eerste grote kans gelijk misten zag Marco zijn kans schoon om er 0-2 van te maken. De protesten van Dinteloord waren wel enigszins relevant maar voor ons was dit niet erg, de scheids bleef bij zijn standpunt en er stond 0-2 op het bord. Direct daarna kreeg Robin de ruimte om een perfecte voorzet af te leveren welke Walter schitterend over de keeper kopte. 0-3, de protesten van de Dinteloordse grensrechter mochten niet baten want ten eerste was het geen buitenspel en ten tweede liep die grensrechter al heel de wedstrijd te kloten en had dus weinig krediet. Wij mopperen weleens op Wim dat die vlag wat vaker de lucht in moet maar deze man was echt een voorbeeld hoe het “NIET” moet. Hierna kregen we nog voldoende kansen waarvan Marco (via een mooie bal van Walter en een schitterende loopactie van Marco), Walter en invaller Gerben wisten te scoren. Zodoende stond er 0-6 op het scorebord. Dit hadden we zeker niet verwacht maar het is mooi meegenomen en 4 uit is een goede competitie start.

6 sept 2003 VVA – Kogelvangers 0-0

Na een moeizame voorbereiding en bekercompetitie staat vandaag de echte seizoensopening ons te wachten. Met de nieuwe trainer Jack Wijnands en jongelingen Robin Loopik en Wouter de Kort erbij kunnen we er dit seizoen tegen aan. Aangezien we het nog een poosje zonder Frank moeten stellen is de samenstelling t.o.v. vorig seizoen toch wel wat gewijzigd. We starten gelijk vrij scherp en creëren daardoor ook wat kansen, Walter, Jan en Marco weten echter het net niet te vinden. Kogelvangers daarentegen is ook geen bijzondere ploeg maar weet met spits van der Giessen wel onze verdediging wakker te houden. Met een op het randje spelende Dennis en goed keeperswerk van Wibrand weten we net als van voren ook achter de nul te houden. In de 2e helft ongeveer hetzelfde spelbeeld, we creëerden onder aanvoering van de supporters (bedankt voor de steun Andre) wat meer druk, dit leidde echter niet tot hele grote doelkansen, wel wat schoten van rond de 16 meter maar deze troffen geen doel. Daarnaast had Frank Davidse een geheide pingel moeten krijgen, maar de scheidsrechter beloonde de duikeling van Frank ten onrechte niet, en gaf Frank mee dat hij een komediant was. In de laatste minuten kreeg Kogelvangers via een uitval nog 1 a 2 goede kansen via de lange bal op van der Giesen, maar ook deze ballen deden Wibrand niet wankelen. We starten dit seizoen dus met een 0-0 thuis en het 1e punt is binnen.

31 aug 2003 Serooskerke 1-VVA 1 (beker) 2-2

De eerste wedstrijd met de basis veertien die zullen starten in de competitie. Van deze wedstrijd werd dan ook meer verwacht dan de wedstrijden hiervoor. Dit kwam er zeker de eerste helft totaal niet uit , veel fouten in de laatste linie gaven veel onrust in de ploeg.
Door goed voetbal van Serooskerke kwamen ze terecht op 2-0 met mogelijkheden op meer. Ook VVA liet enkele mogelijkheden liggen zodat we met een 2-0 achterstand moesten rusten.
In de rust werd orde op zake gesteld en werd met alle risico van dien alles 1 op 1 gezet. Dit gaf een ieder een nieuw verantwoordelijkheid gevoel, er werd dus veel scherper gespeeld. Dit was in het spel duidelijk te zien. Al gauw werd het 1-2 door Frank Davids met een fraai doelpunt. VVA zette door waarna de ingevallen Robin Loopik een fout van de doelman van Serooskerke afstrafte: 2-2 .
Vanaf dat moment had VVA het overwicht met nog enige mogelijkheden. Maar ook Serooskerke kwam nog een paar keer gevaarlijk met een counter er uit. De stand bleef terecht 2-2.
Het is zaak om nu eens meer als 45 minuten goed te spelen daar gaan we voor. Te beginnen wellicht dinsdag tegen middelburg/ zeelandia een oeffenpartij.