WIJ ZIJN MET

vakantie
 
zeeuwseclubshop

 

VVA 2 gedegradeerd na verlies tegen EBOH 2

16-6-2018

De blauw–witten werden door de jeugd prachtig ontvangen met vuurwerk, wat gelijk de sfeer bepaalde, want deze was uitermate goed te noemen. Met veel publiek langs de lijn moest het gaan gebeuren, het veilig stellen van een plaats in de eerste klasse.
 
EBOH kwam op volle oorlogssterkte vanuit Dordrecht naar Arendskerke om te spelen voor een plek In de eerste klasse. Al snel bleek dat het een ploeg was die veel de lange bal hanteerde. Er werd voortdurend vanuit het middenveld met de lange bal gestrooid richting de rechter spits. Dat dit de gevaarlijkste speler van EBOH was maakte hij gelijk duidelijk met mooie acties.  Toch kwamen er niet echte kansen uit de aanvallen van EBOH en had Arendskerke nog de beste kans om de score te openen. Maar het was EBOH die als eerste het net liet bollen. 

Toen de mannen uitDordrecht de lange bal wat minder gingen hanteren, werd pas echt duidelijk dat er ook heel wat technische voetballers bij zaten. Arendskerke het daar erg moeilijk mee, maar echt tot kansen kwam het niet. Totdat een balletje net binnen de zestien prachtig geplaatst werd in de lange hoek, technisch erg knap geschoten. Toen keek Arendskerke tegen een 0-2 achterstand aan.  Aan de kansen lag het niet want de beste kansen waren toch wel voor Arendskerke, maar als je ze niet maakt dan wordt het er niet makkelijker op. 

Na een speech in de rust van gelegenheidscoach Adriaan was het zaak om het tempo op te voeren, want conditioneel waren wij sterker. Ook was het zaak om zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te maken en zodoende erop en erover te gaan. Maar de rust was net voorbij en EBOH maakte met een mooi afstandsschot de 0-3. Over en uit was het nog niet want er waren nog zeker 40 minuten te spelen. EBOH bleef voetballen en met technisch vernuftigheid kwamen ze niet meer in de problemen. Op aangeven van Henry mocht Robin Goedegebure nog de 1-3 binnen tikken. Helaas kwam deze treffer te laat en moeten ze het volgend seizoen proberen in de tweede klasse.
 
Voor iedereen was de eerste klasse toch een mooie ervaring te noemen. De mannen van Arendskerke 2 gingen vanmiddag strijdend ten onder en kunnen zich niets kwalijk nemen. EBOH was gewoon beter en zijn verdiend gepromoveerd naar de eerste klasse. Wie weet komend seizoen voor VVA 2 weer een feestje, het zal zomaar weer kunnen gebeuren!