8 Terneuzense Boys 2 26 34 -9
9 Pelikaan 3 26 31 -13
10 Walcheren 2 26 29 -15
11 VVGZ 3 26 27 -21
12 's Heer Arendskerke 2 26 26 -26

16-6-2018 | VVA 2- EBOH 2 | 1-3

De blauw–witten werden door de jeugd prachtig ontvangen met vuurwerk, wat gelijk de sfeer bepaalde, want deze was uitermate goed te noemen. Met veel publiek langs de lijn moest het gaan gebeuren, het veilig stellen van een plaats in de eerste klasse.

EBOH kwam op volle oorlogssterkte vanuit Dordrecht naar Arendskerke om te spelen voor een plek In de eerste klasse. Al snel bleek dat het een ploeg was die veel de lange bal hanteerde. Er werd voortdurend vanuit het middenveld met de lange bal gestrooid richting de rechter spits. Dat dit de gevaarlijkste speler van EBOH was maakte hij gelijk duidelijk met mooie acties.  Toch kwamen er niet echte kansen uit de aanvallen van EBOH en had Arendskerke nog de beste kans om de score te openen. Maar het was EBOH die als eerste het net liet bollen.

Toen de mannen uitDordrecht de lange bal wat minder gingen hanteren, werd pas echt duidelijk dat er ook heel wat technische voetballers bij zaten. Arendskerke het daar erg moeilijk mee, maar echt tot kansen kwam het niet. Totdat een balletje net binnen de zestien prachtig geplaatst werd in de lange hoek, technisch erg knap geschoten. Toen keek Arendskerke tegen een 0-2 achterstand aan.  Aan de kansen lag het niet want de beste kansen waren toch wel voor Arendskerke, maar als je ze niet maakt dan wordt het er niet makkelijker op.

Na een speech in de rust van gelegenheidscoach Adriaan was het zaak om het tempo op te voeren, want conditioneel waren wij sterker. Ook was het zaak om zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te maken en zodoende erop en erover te gaan. Maar de rust was net voorbij en EBOH maakte met een mooi afstandsschot de 0-3. Over en uit was het nog niet want er waren nog zeker 40 minuten te spelen. EBOH bleef voetballen en met technisch vernuftigheid kwamen ze niet meer in de problemen. Op aangeven van Henry mocht Robin Goedegebure nog de 1-3 binnen tikken. Helaas kwam deze treffer te laat en moeten ze het volgend seizoen proberen in de tweede klasse.

Voor iedereen was de eerste klasse toch een mooie ervaring te noemen. De mannen van Arendskerke 2 gingen vanmiddag strijdend ten onder en kunnen zich niets kwalijk nemen. EBOH was gewoon beter en zijn verdiend gepromoveerd naar de eerste klasse. Wie weet komend seizoen voor VVA 2 weer een feestje, het zal zomaar weer kunnen gebeuren!

Nipte zege VVA 2 op Kapelle 2

9-6-2018 | VVA 2 - Kapelle 2 | 1-0

In de eerste helft was Kapelle de beter voetballende ploeg maar veel kansen konden er door de bezoekers niet gecreëerd worden. De verdediging van het hardwerkende Arendskerke stond als een huis. Ondanks het optische overwicht van Kapelle waren de beste mogelijkheden voor Arendskerke. Maar gescoord werd er voor rust niet.

Vlak na de thee werd een te korte terugspeelbal van een verdediging van Kapelle onderschept door Dominique die daar wel raad mee wist. Arendskerke op voorsprong. Even later leek Henry de 2-0 binnen te koppen maar zijn inzet ging net over.

Het tempo ging wat omhoog en beide ploegen kregen een paar kansjes. Naarmate de wedstrijd vorderde ging Kapelle meer druk zette maar in paniek raakte Arendskerke niet. In de slotfase liepen veel spelers op het tandvlees en kreeg Kapelle uit een paar standaard situaties nog een paar kansjes. Maar de benodigde scherpte bij de bezoekers ontbrak en zo wint VVA 2 ook haar 2e wedstrijd in de nacompetitie. Volgende tegenstander is EBOH 2 uit Dordrecht. Ook deze wedstrijd wordt gespeeld in Arendskerke.

VVA 2 neemt eerste horde

2-6-2018 | VVA 2 - Yerseke 2 | 1-0

In de strijd tegen degradatie nam VVA 2 de eerste horde door op eigen veld Yerseke met 1-0 te verslaan. VVA begon sterk en fel aan de wedstrijd. Yerseke kwam er niet aan te pas. Al na 7 minuten was het Nando die de 1-0 op het scorebord zette. Daarna verzuimde VVA de wedstrijd al vroeg te beslissen want een aantal enorme kansen werden gemist.

Yerseke moest het in de 1e helft hebben van een paar spaarzame aanvallen en was bijna succesvol toen een speler van Yerseke oog in oog kwam te staan met Tom. De speler van Yerseke had er op snelheid langs kunnen gaan maar besloot te schieten. Tom kreeg zijn vingertoppen er tegen aan waardoor de bal over het doel ging.

Commotie aan de kant van de gasten ontstond na een vermeende handsbal in het strafschop van VVA. Yerseke claimde een penalty maar de scheidsrechter liet doorspelen. Een moment dat de gehele wedstrijd (en daarna) tot wat irritatie leidde.

Na de thee een beter Yerseke dat een tandje bij gaf en het VVA erg lastig maakte. VVA kwam een aantal keren goed weg. Doordat Yerseke vol op de aanval ging spelen kreeg VVA steeds meer ruimte. Dat resulteerde in het laatste kwart van de wedstrijd tot een aantal grote kansen voor VVA. Maar zowel bij VVA als Yerseke werd er erg slordig met de kansen omgegaan.

Gescoord werd er dus niet meer en zo bereikt VVA de volgende ronde. Tegenstander is dan Kapelle 2. Ook deze wedstrijd wordt gespeeld in Arendskerke.