Wedstrijdverslagen

Mindere periode JO7

12-5-2018 | SSV'65 JO7-4 - VVA JO7-1 | 4-2

De afgelopen twee weken waren er geen verslagen van de JO7 te lezen. Kwam het door de vakantie of toch door de uitslagen?

Twee weken geleden werd thuis met 1-13 verloren van Kapelle JO7-3. Seb was de enige doelpuntenmaker voor VVA.
Vorige week werd met 11-1 verloren van Kloetinge JO7-4 en was Tim K. de enige speler in het blauw-wit die het net wist te vinden.

Vandaag stond de wedstrijd uit tegen SSV JO7-4 op het programma. SSV had zeven spelers en wij negen, namelijk beide Timmen, Ryo, Sky, Seb, Stijn, Dex, Sten en Dani. In goed overleg werd besloten om zeven tegen zeven te spelen op een wat groter veld. Door de grote groep hadden we een shirtje te weinig, dus er werd niet alleen van positie gewisseld, maar ook van shirt.

We begonnen goed aan de wedstrijd. De eerste kans was voor ons. Ryo speelde de bal goed over naar Tim K, maar het lukte net niet om te scoren. Niet snel daarna een kans voor SSV, maar Ryo stond goed te verdedigen. Dani opende de score en Ryo maakte er al snel 0-2 van. Zo leken we weer een keer voor de overwinning te gaan. Helaas trok SSV de stand nog voor de rust gelijk.
Na de rust begonnen we weer goed met een schot van Sky die net naast naast het doel ging. Daarna werd SSV sterker en kwamen ze op 3-2 en 4-2. Sten voorkwam dat de uitslag nog groter werd, door een bal van de lijn te halen. Dani kreeg nog een grote kans om de derde treffer voor VVA te maken, maar de verdediger van SSV wist dat te voorkomen. Uiteindelijk was 4-2 de einduitslag. Helaas dus verloren, maar er werd hard gewerkt en leuk gevoetbald.

De jongens zijn waarschijnlijk vergeten om in de vakantie op penalty’s te oefenen. Alleen Seb en Tim S waren koelbloedig genoeg om te scoren. Tim K, Dani, Ryo, Stijn en Sky waren wel scherp op de doellijn en hielden een penalty tegen.

Volgende week spelen we thuis tegen Patrijzen JO7-3. Woensdag gaan we goed trainen om weer eens een overwinning te kunnen boeken.
Stand:

JO7 wint met 10-2

21-4-2018 | VVA JO7-2 - Luctor Heinkenszand JO7-2 | 10-2

Vandaag stond weer een derby op het programma, dit keer thuis tegen Luctor-Heinkenszand JO7-2. Ryo en Sky waren niet aanwezig. Daar tegenover stond dat Tim Stevens voor het eerst het blauw-witte tenue om zijn schouders had. De zoveelste debutant na de winterstop. De andere spelers waren Tim K, Stijn, Seb, Sten en Dani. We speelden zes tegen zes, dus geen wissels vandaag.

We begonnen, net als afgelopen weken, goed aan de wedstrijd. Waarschijnlijk gaan de jongens altijd op tijd naar bed op vrijdagavond. De eerste kans was dan ook voor ons. Helaas schoot Tim K. net naast en bleef de brilstand nog even op het scorebord staan. Dani kreeg de tweede kans van de wedstrijd, maar ook deze ging mis. Misschien had hij beter over kunnen spelen naar de goed meegelopen Tim K. Daarna komt ons scorend vermogen weer bovendrijven. Tim K. opent de score. Dani maakt na een mooie solo vanaf eigen helft de 2-0. Vervolgens scoort Seb met een mooi afstandsschot de 3-0. Dit is het eerste doelpunt voor Seb na de winterstop. Aan zijn juichen mogen de andere talenten wel een voorbeeld nemen. Na slecht uitverdedigen van Luctor-Heinkenszand scoort Tim K. door een blok de 4-0. Ook Luctor-Heinkenszand weet een keer te scoren: 4-1. Nog voor rust scoort Dani de 5-1. Tijd voor de siroop.

Na rust gaan we lekker verder met scoren.  Dani en Tim zorgen voor een 7-1 tussenstand. Vervolgens kreeg Sten een kans om te scoren, maar de verdediger kon de bal net blokken. Gelukkig wist Sten daarna het net twee keer te vinden, eerst na een voorzet van Dani en daarna na een assist van Tim K. Luctor-Heinkenszand probeerde nog wat terug te doen, maar een schot werd net naast getikt door Seb. Door een eigen doelpunt na een voorzet van Dani komen we op een 10-1 voorsprong. Het slotstuk was voor Luctor-Heinkenszand. De eindstand werd zo bepaald op 10-2.

De mini’s hebben alle wedstrijden van de voorjaarscompetitie nog gewonnen. Vandaag werd ook weer goed gedribbeld en overgespeeld. Iets om trots op te zijn. Dit werd beloond met een lekker zakje snoep. Ook de supporters mochten hiervan meegenieten.
Alleen de penalty’s kunnen nog wel wat beter. Sten was de enige speler die zijn penalty scoorde. Tim, Sten en Dani wisten de penalty’s van de tegenstander tegen te houden.

Doelstelling voor de volgende wedstrijden is om Stijn, Tim S. en Sky te laten scoren. Volgende week spelen we thuis tegen Kapelle JO7-3

JO7 wint derby tegen Wolfaartsdijk

14-4-2018 | Wolfaartsdijk JO7-1 - VVA JO7-1G | 3-9

De derby in en tegen Wolfaartsdijk JO7 werd vandaag gespeeld. Seb, Sten, Stijn, Tim, Ryo en Sky stonden met het blauw-witte shirt op het veld. Dani was er niet bij. De JO9-2 van VVA had een speler te weinig en daarom mocht hij daar een keertje meedoen.

De wedstrijd ging in het begin gelijk op. Daardoor bleef de brilstand lang op het scorebord staan. Uiteindelijk bracht Ryo daar verandering in. Na een mooie pass van Seb wist hij het net te vinden en hadden we de 0-1 voorsprong te pakken. Vervolgens kreeg Wolfaartsdijk een grote kans, maar de bal ging - gelukkig voor ons - net naast. Ryo nam de bal snel uit en speelde zijn broertje Sky aan. Sky schoot de bal gelijk richting de goal van Wolfaartsdijk. Helaas ging deze bal net naast de goal en zo bleef het 0-1. Dat veranderde snel, want Tim wist net als de voorgaande weken het net weer te vinden en scoorde de 0-2. Niet veel later een schitterende aanval van ons team. Seb speelde Ryo aan, die op zijn beurt Tim vrij voor de goal zetten. Tim had zijn vizier op scherp en de 3-0 was een feit. Nog in dezelfde minuut wist Wolfaartsdijk onze paal te raken, maar de bal ging er niet in. Door een foutje in de verdediging kon Tim ook nog de 0-4 binnen tikken. Daarna floot de scheidsrechter voor de rust.

Na rust pakten we het gelijk weer goed op. Dit resulteerde in de 0-5 door Ryo. Daarna kreeg Wolfaartsdijk meer kansen. Seb kon veel ballen wegwerken, maar na een snelle indribbel wist de spits van de oranje-zwarten toch te scoren: 1-5. Niet veel later werden ook de 2-5 en 3-5 gescoord. Dit was een teken voor Ryo om alles uit de kast te halen en hij scoorde twee keer achter. Ook Tim pakte nog een doelpuntje mee in de tweede helft: 3-8. Sten had vandaag ook wel zin om te scoren. De laatste minuten loerde hij op een kansje. Dit hadden Ryo en Tim al gezien. Nadat Ryo de bal had afgepakt speelde hij de vrijstaande Tim aan. Die nam de bal goed aan en passte deze door naar Sten. Sten dribbelde een klein stukje naar de goal en schoot de bal net op tijd binnen. 3-9. Het eerste doelpunt van Sten in het shirt van VVA. Hij bepaalde hiermee de eindstand van de wedstrijd.

Alleen Stijn wist vandaag zijn penalty te scoren. Het keepen ging ons beter af. Vijf van de acht penalty’s werden gestopt. Volgende week spelen we thuis tegen Luctor-Heinkenszand JO7-2.

VVA JO7 stuurt Kloetinge puntloos naar huis

7-4-2018 | VVA JO7-1G - Kloetinge JO7-5 | 14-7

Vandaag stond de wedstrijd thuis tegen Kloetinge JO7-5 op het programma. Helaas was Seb ziek. Ondanks dat stond er toch weer een sterk team, bestaande uit Stijn, Tim, Sten, Ryo, Sky en Dani. We speelden 5 tegen 5, dus we hadden een wissel.

Direct vanaf de aftrap ontstond hetzelfde spelbeeld als de voorgaande competitiewedstrijden: wij vielen aan en de tegenstander kon ons niet stoppen. Al snel stonden we met 4-0 voor. Met de trainer van Kloetinge werd afgesproken dat hij een speler extra in het veld mocht zetten. Dit veranderde echter niet veel en we liepen uit tot 7-0 door twee doelpunten van Ryo en vijf doelpunten van Dani. Vlak voor rust eindelijk een aanval van Kloetinge met een tegendoelpunt als gevolg. Ruststand: 7-1. Tijd voor siroop.

De tweede helft had veel weg van de eerste helft, maar omdat Kloetinge een speler meer in het veld had staan konden ze wat vaker scoren. Einduitslag: 14-7. Na de rust werden twee doelpunten gescoord door Tim, twee door Ryo en drie door Dani. Deze uitslag had nog veel hoger uit kunnen vallen, want diverse spelers - waaronder Sten, Stijn en Sky - hebben de paal of lat geraakt en wisten zodoende maar net niet te scoren.

De penalty’s werden beter genomen dan vorige week. Stijn, Tim en Dani wisten het net te vinden. De training op penalty’s heeft dus geholpen.

Doelpuntrijk gelijkspel JO7

31-3-2018 | SSV'65 JO7 - VVA JO7-1 | 9-9

Vanwege het paasweekend stond er vandaag geen competitiewedstrijd op het programma. Omdat we na de jaarwisseling nog niet veel gevoetbald hebben, leek het ons leuk om een vriendschappelijke wedstrijd te voetballen.  SSV (een ander mini-team dan vorige week) dacht er net zo over en nodigde ons uit.
Vandaag stonden Tim, Seb, Stijn, Sten en Dani binnen de lijnen. We hadden geen wissels. Voor Dani was het een speciale wedstrijd, want hij speelde tegen een aantal vriendjes uit zijn klas. Voor de winterstop speelden we dezelfde wedstrijd op Arendskerke en wonnen we met 8-3.

Het was een leuke gelijkopgaande wedstrijd. Bij rust stonden we 6-5 achter. Dani nam alle vijf de doelpunten voor zijn rekening. In de rust kregen de talenten te horen dat ze meer mee naar voren moeten als Dani de bal heeft, want dan kan hij afspelen en kunnen de anderen scoren. En scoren is voor de jongste jeugd toch het leukste wat er is?!

Na rust hetzelfde spelbeeld. Het was echt leuk om te zien hoe beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Tim had goed geluisterd in de rust. Hij was vaak voor de goal van SSV te vinden en kreeg een paar goede kansen op aangeven van Dani. Helaas gingen ze er in eerste instantie niet in. Toch pikte Tim, net als de voorgaande weken, weer een doelpuntje mee. Na goed druk zetten pakte hij de bal af en schoot deze in een leeg goal. Ook Sten had nog een mogelijkheid om te scoren. Op aangeven van Stijn maakte hij een mooie dribbel. Zijn schot ging helaas net naast.

Verder had Dani nog een uitstekende verdedigende actie. Een speler van SSV dacht vrij naar de goal te kunnen dribbelen om te scoren, maar op het moment van schieten gleed Dani met een uiterste inspanning nog net de bal van de voeten van de speler van SSV af en werd een tegendoelpunt voorkomen. Seb werkte zich, zoals altijd, een slag in de rondte en was vaak een stoorzender voor de aanvallers van SSV.

De einduitslag was 9-9. Dani heeft de overige doelpunten na rust gescoord voor VVA. De uitslag paste bij het spelbeeld en spelers, trainers en supporters waren tevreden.
Deze week werden er weer penalty’s genomen. Het keepen ging beter dan het schieten. Alle penalty’s van SSV werden gestopt, maar zelf wisten we ook geen penalty te scoren. De trainer weet weer waar op geoefend moet worden komende week.

Opnieuw monsterzege JO7-1

24-03-2018 | SSV'65 JO7-5 - VVA JO7-1 | 5-12

Vorige week hadden we een baaldag. De wedstrijd tegen ST Biervliet/Hoofdplaat werd afgelast. Vandaag konden we gelukkig weer voetballen: uit tegen SSV. Opnieuw een debutant bij het jongste team van VVA. Stijn Kokke had voor het eerst het tenue met de blauw/witte strepen om zijn schouders. Ook Ryo was weer van de partij. De andere jongens waren Tim, Seb, Sten, Sky en Dani. Een grote groep, dus twee wissels vandaag. Voor de gebroeders Oudshoorn (Ryo en Sky) was het dus een bijzondere dag. Zij speelden voor het eerst samen een wedstrijd.

We begonnen gelijk goed en stonden na een paar minuten al 0-2 voor door twee doelpunten van Ryo. Van zijn hersenschudding was dus niets meer te merken. Daarna scoorde Dani vijf doelpunten op rij en zo kwamen we op een 0-7 voorsprong. Nog twee doelpunten van Ryo en een doelpunt van Dani maakten de 10 voor de rust compleet. Kon SSV dan helemaal niets terug doen? Gelukkig wel. Vlak voor rust werd de 1-10 gemaakt. Het doelpuntenverloop schetst het beeld dat alleen Ryo en Dani aan het voetballen waren, maar dat was zeker niet het geval. Sten had een schitterend schot dat maar net naast de goal ging, Stijn scoorde bijna bij zijn debuut en Sky, Tim en Seb werkten weer keihard. Iedereen was dus wel toe aan een bekertje siroop.

Doelstelling voor de tweede helft was dat andere spelers dan Ryo en Dani zouden scoren. Tevens werd met de trainer van SSV afgesproken dat hij zijn twee wisselspelers ook in het veld mocht zetten, zodat we meer tegenstand zouden krijgen. Hierdoor werd het drukker voor de goal van SSV, dus moeilijker om te scoren. Het lukte SSV zelfs om via counters twee keer te scoren, 3-10. Onze jongens lieten zich niet uit het veld slaan een speelden goed verder. Dit resulteerde in een doelpunt van Tim. Net als de vorige wedstrijd pakte hij dus weer zijn doelpuntje mee. Door een schitterende dribbel van Sky werd het bijna 3-12, maar helaas ging zijn schot net naast.

Aan de andere kant werd wel twee keer gescoord, waardoor de einduitslag op 5-11 leek uit te komen. Maar gelukkig was het slotwoord aan ons. Sky maakte zijn eerste doelpunt in het shirt van VVA. Einduitslag dus 5-12 en we konden weer tevreden terug naar huis gaan. Penalty’s werden vandaag niet genomen.

Monsterzege VVA JO7

10-03-2018 | VVA JO7-1-Luctor Heinkenszand JO7-3 | 15-3

Eindelijk is de voorjaarscompetitie 2018 begonnen voor de talenten van VVA JO7. Zaterdag speelden we tegen de leeftijdsgenoten van Luctor-Heinkenszand. Ons team zag er anders uit dan voor de winterstop. Ophelie en Mees hebben de overstap gemaakt naar de JO9 en Ryo kon niet meedoen vanwege een hersenschudding. Dit bood mogelijkheden voor nieuw talent. Sky Oudshoorn en Sten op ‘t Hof maakten hun debuut in het blauw-wit. Verder waren Dani, Tim en Seb van de partij.

De aanwezige ouders en andere supporters zagen voor rust een wedstrijd die gelijk op ging. Door doelpunten van Dani en Tim kwamen we op een 2-0 voorsprong, maar al snel scoorde Luctor-Heinkenszand een tegendoelpunt. Vervolgens scoorde Dani de 3-1, maar lieten we de tegenstander terugkomen tot 3-3. Door opnieuw twee doelpunten van Dani werd weer een marge van 2 ingebouwd, maar voor rust werd de 5-4 nog gescoord door Luctor-Heinkenszand. Toen was het tijd voor de siroop. Na rust een eenzijdig beeld. Wij vielen aan en Luctor-Heinkenszand moest zich beperken tot verdedigen. Uiteindelijk wonnen we met 13-5 door een doelpunt van Seb, twee doelpunten van Tim, vijf doelpunten van Dani en het harde werken van Sten en Sky. De penalty’s werden gescoord door Sky en Seb en daarmee zat de eerste competitiewedstrijd van de JO7 er op. Als dit de standaard is voor de rest van de competitie, dan gaan we een doelpuntrijk seizoen tegemoet.