Justin Le Conte (penalty)
70'

3e klasse A

20 oktober 2018 14:30

Arendskerke won zaterdag met ruime cijfers van RCS en dat was zeker niet geflatteerd te noemen. RCS begon nog wel fel maar het was Arendskerke dat 5 minuten spelen dicht bij een voorsprong was. Op aangeven van Jasper kopte Michel net naast. Arendskerke was de betere ploeg en drong RCS terug op eigen helft. De bezoekers moesten het zeker in de 1e helft hebben van de counter. In de 19e minuut veroverd Ricardo de bal op het middenveld en zette Michel met een fraaie pass voor de keeper. Die echter redding kon brengen. In de tegenstoot één van de weinige wapenfeitjes van RCS. Een goede voorzet van rechts maar de kopbal ging ruim naast.

De spelers van Arendskerke hadden er zin en het was wachten op een treffer. Die kwam uiteindelijk na een half uur spelen. Jasper krulde de bal ruim buiten de zestien in de verre hoek en liet daarmee de keeper van RCS volstrekt kansloos. Nog geen 5 minuten later verdubbelde Michel de voorsprong. Na een snelle aanval over veel schijven kon hij een voorzet net met zijn punt van de schoen binnen tikken.

Weer een paar minuten later was het al weer raak. Met een prachtige pass zette Jasper de attente Michel alleen voor de keeper. Die lobte de bal fraai over de uitkomende keeper heen. 3-0 na 37 minuten spelen. Wat een luxe. RCS probeerde voor rust nog wel wat terug te doen maar verder dan een afstandschot kwamen de bezoekers niet.

Vlak na de thee kwam Arendskerke goed weg toen een speler van RCS de 3-1 van dichtbij binnen leek te schieten maar zijn inzet was te zwak. In de tegenstoot was het weer Michel die op aangeven van Joep (prachtige pass) de definitieve beslissing zijn 3e van de middag binnen kon glijden. Waar tegen GPC de concentratie wat verslapte was dat tegen RCS niet het geval. De blauw-witten zaten er elke keer boven op en gaven de spelers van RCS nauwelijks ruimte.

Toch wist de ploeg uit Oost-Souburg nog te scoren. In de 67e minuut speelde Michiel een balletje terug op Eljo. De bal rolde pardoes onder de voet door van Eljo het doel in. Mocht RCS toen nog wat hoop gekoesterd hebben, dat was van korte duur want een paar minuten later was de marge al weer. Michel werd in het strafschopgebied onderuit gehaald. Een penalty dus. Justin benutte deze mogelijkheid en maakte er 5-1 van.

Een kwartier voor tijd een schot van RCS dat van richting werd veranderd. Maar Eljo had geluk dat de bal net naast ging. RCS kreeg in de slotfase nog een paar kansjes maar echt zenuwachtig werd Arendskerke er niet van. En zo eindigde dit duel in 5-1 en blijft Arendskerke in het spoor van Walcheren dat met 0-1 won bij en tegen Luctor Heinkenszand.

Arendskerke kent dus een prima competitiestart en is nog steeds ongeslagen. Het scoort makkelijk (13x) en heeft slechts 2 tegentreffers hoeven te verwerken. En die kwamen nog uit een vrije trap en een eigen doelpunt ook. Het staat dus allemaal goed op het veld. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen FC Dauwendaele.