Arendskerke maakt voor de rust het verschil

Robin de Pagter (vrije trap)
68'

3e klasse A

13 oktober 2018 14:30

Arendskerke had in tegen GPC Vlissingen maar een half uur goed voetbal nodig om de overwinning binnen te slepen. De blauw-witten begonnen sterk was kwamen al vroeg op voorsprong. Nadat Michel in de 2e minuut op aangeven van Justin de 0-1 op zijn schoen had was het Ricardo die Arendskerke een minuutje later op voorsprong bracht. De keeper van GPC kon een schot van Michel nog wel keren maar in de rebound kon de attente Ricardo alsnog binnen tikken.

Een gretig Arendskerke ging vervolgens op zoek naar de volgende treffer. GPC kwam er in de beginfase niet aan te pas. In de 13e minuut een kans voor Jasper. Zijn schot vlak buiten de 16 ging net naast. Even later stoomde Joep van eigen helft op en slalomde zo door het middenveld en verdediging heen. Net toen hij de bal leek te verliezen en schoot hij de bal fraai in de kruising.

Na iets meer dan een half uur spelen de eerste grote kans voor GPC. Na een snelle aanval kon een speler van GPC van dichtbij intikken maar Jeroen kon de bal net voor zijn voeten wegglijden. Arendskerke was vervolgens een paar keer dichtbij een treffer. Een schot van Dominique ging over en Justin kreeg een uitgelezen moment toen de keeper van GPC de bal niet vast kon houden na een schot van Ricardo. Maar ook de inzet van Justin werd gepareerd door de keeper. Vlak voor rust was het dan alsnog raak. Op aangeven van Jeroen schampte Michel de bal met zijn hoofd die in de uiterste linkerhoek verdween. Ruststand 0-3.

In de beginfase kreeg Arendskerke nog een paar goed kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. In de 50e minuut een schot van Jasper waar de keeper van GPC er weer prima uitzag. In de 55e minuut een kop kans voor Michel. Maar de bal ging via het hoofd van de tegenstander over. Uit de daaropvolgende corner kopte Jeroen net over. Hierna nam Arendskerke wat gas terug en was het GPC die wat meer balbezit kreeg maar grote kansen kregen de gastheren niet. Na de wisselminuten (Robin voor Justin, Michey voor Jeroen en Jesse voor Jasper) was het in de 68e minuut GPC Vlissingen die helemaal uit het niets scoorde. Een vrije trap werd hard ingeschoten waarbij Eljo kansloos was. Helaas deze keer dus niet de nul kunnen houden.

Deze treffer gaf de spelers van GPC wat moed en ze schroefde het tempo wat op. Maar in paniek raken deed Arendskerke niet al werd het spel er niet beter op. Ondanks het optisch overwicht van GPC was het Arendskerke dat de beste kansen had. In de 75e minuut ging een voorzet van Marijn vlak voor langs en in de 80e minuut ontsnapte Robin aan de aandacht van de verdediging maar werd uiteindelijk gestuit door de keeper. In de slotfase drong GPC nog wel wat aan maar in gevaar kwam de 3e zege van het seizoen niet.