Justin Le Conte (penalty)
52'

3e klasse A

6 oktober 2018 14:30

Arendskerke boekte zaterdag een knappe zege op Zaamslag. Net als vorig seizoen kwam Arendskerke snel op voorsprong. In de 2e minuut mocht Jasper vlak buiten het strafschopgebied aanleggen voor een vrije trap die gegeven was na een overtreding op Michel. Hij krulde de bal fraai over de muur in de uiterste rechter bovenhoek van het doel. Zaamslag schakelde meteen een tandje bij en ging op zoek naar de gelijkmaker. En was daar in de 7e minuut dichtbij toen uit een vrije trap de lat Eljo een handje hielp.

De bezoekers waren voor rust de betere ploeg en Arendskerke kon maar moeilijk onder de druk uitkomen. Er werden behoorlijk over en weer wat overtredingen gemaakt en het spel lag vaak stil wat het spel niet ten goede kwam. De spelers van Zaamslag waren daarbij voortdurend bezig tegen de scheidsrechter. Elke beslissing in hun nadeel werd in twijfel getrokken. De sfeer in het veld werd er daardoor niet beter op. Ondanks het speloverwicht van Zaamslag waren de kansen schaars. In de 34e minuut werd een hard schot van vlak buiten de zestien fraai gered door Eljo. In de slotfase van de 1e helft kreeg Siem nog een schotkans, maar zijn schuiver ging vlak naast.

In het begin van de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Zaamslag op zoek naar een treffer maar steeds meer mekkerende spelers van Zaamslag die zich zelf uit de wedstrijd haalde. In de 52e minuut kwam Michel oog in oog te staan met de keeper van Zaamslag. Met zijn "uitschuifbeen" tikte Michel de bal langs de keeper die hem daarbij aantikte. Strafschop volgens de scheidsrechter maar uiteraard niet volgens de spelers en trainer van Zaamslag. Die zagen het allemaal anders. Justin liet zich door de commotie niet van de wijs brengen en schoot feilloos de 2-0 binnen.

Daarna was Zaamslag de weg een beetje kwijt en bleef Arendskerke een tijd lang vrij eenvoudig overeind. Michel moest zich moest door een blessure (opgelopen tijdens de overtreding van de keeper) zich in de 62 minuten later laten vervangen door Robin. Even later gevolgd door Justin die in een duel een elleboog kreeg en met een hoofdwond het veld moest verlaten. Hij werd vervangen door Jess. Vriendelijker werd het er allemaal niet op.

Aan het einde van de wedstrijd zette Zaamslag nog een keer aan. In de 80e minuut zeilde een voorzet vlak voor langs en even later had Eljo geluk toon een speler van Zaamslag van dichtbij overschoot. Siem kreeg vervolgens direct rood na een natrappende beweging. Hij raakte de speler weliswaar niet maar terecht rood. Ondanks de druk van Zaamslag was de beste kans in de slotfase voor Arendskerke. Dejan (die in de 86e minuut ingevallen was voor Ricardo) slalomde door de verdediging van Zaamslag maar zijn schot belandde op de paal.

Diep in blessuretijd moest de weer foutloos keepende Eljo nog een keer redding brengen en kopte een speler van Zaamslag van dichtbij over. Zo eindigde deze wedstrijd in een overwinning voor de blauw-witten. De trainer van Zaamslag toonde zich vervolgens en slechte verliezer door de hand van trainer van Adriaan Nieuwenhuijse te weigeren en de schuld van deze nederlaag volledig aan de scheidsrechter te wijten.

Arendskerke stijgt door deze overwinning naar de 2e plaats. Volgende week wacht GPC Vlissingen uit.