Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

Na een uitstekende eerste fase is VVA JO12-1 kampioen in de derde klasse. Na 5 wedstrijden hadden de blauw-witten 13 punten verzamelend. SSV'65 JO12-2 had evenveel punten, maar had hier wel een wedstrijd meer voor nodig. Daarnaast hadden wij ook een veel beter doelsaldo (+27 ten opzichte van +14 van SSV). Hieronder een kort overzicht.

10-09-2022 Yerseke JO12-2 - VVA (uitslag 6-6)
Deze wedstrijd begonnen we niet goed. We kwamen dan ook 2-0 achter. Uit een hoekschop van Dani kopte Dennie de 2-1 binnen. Na een mooie solo van Steijn kon Dennie ook de 2-2 binnentikken. Uiteindelijk gingen we met een 3-2 achterstand rusten. Vrij snel na rust kwamen we 4-2 achter. Na een goede actie van Dennie kon Kai de 4-3 binnentikken. Vervolgens kregen we twee doelpunten tegen en stonden we 6-3 achter. De wedstrijd leek gespeeld, maar we knokten ons terug. Door een afstandschot van Dani kwamen we op 6-5. En uiteindelijke krulde Dennie op aangeven van Steijn de gelijkmaker in de hoek: 6-6. Met nog 8 minuten te spelen geloofden we nog in de winst, maar werd de wedstrijd gestaakt vanwege onweer.

28-09-2022 VVA - SSV'65 JO12-2 (uitslag 7-3)
Op een woensdagavond mochten de jongens een lichtwedstrijd spelen. Al in de eerste minuut kwamen we op een 1-0  voorsprong. Steijn maakte het doelpunt op aangeven van Dennie. Door een schot van Dani kwamen we op 2-0. Dennie kon op aangeven van Steijn de 3-0 binnentikken. De 4-0 was een kopie van de 3-0. Na rust gingen we goed door. Na een mooie opbouw warbij Ryo, Aydean en Dex waren betrokken werd Steijn diep gestuurd. Die legde de bal terug op Floris en die kon binnentikken: 5-0. Bij de 6-0 zette Fedde de aanval op. Hij gaf de bal mee aan Dennie. Die legde terug en Steijn schoot de bal hard binnen. Floris maakte met een intikker de 7-0 op aangeven van Steijn. Tijdens de time-out in de tweede helft stelde we onszelf als doelstelling om geen doelpunten tegen te krijgen, maar dat is niet gelukt: eindstand 7-3.

01-10-2022 VVA - HKW'21 JO12-1 (uitslag 15-0)
Helaas bood HKW te weinig tegenstand, ondanks dat ze driekwart van de wedstrijd met een mannetje meer speelden.
Doelpuntenmakers: Fedde, Ryo, Dani (2x), Dennie (2x), Kai (2x), Steijn (5x) en 2 eigen doelpunten van HKW.

08-10-2022 Kapelle JO12-2 - VVA (uitslag 1-8)
Net als HKW'21 was ook Kapelle een maatje te klein voor ons. Na een weinig enerverende wedstrijd was de uitslag 1-8.
Doelpuntenmakers: Aydean, Dani, Steijn, Dennie (2x), Kai (2x) en een eigen doelpunt van Kapelle.

15-10-2022 VVA - Bevelanders JO12-1 (uitslag 3-2)
Bij winst zouden we kampioen zijn en dat bracht de nodige spanning met zich mee. In de vijfde minuut kwamen we op een 1-0 voorsprong. Uit een hoekschop van Dani kopte Dennie binnen. Helaas nam dit de zenuwen niet weg. Sterker nog, we gingen steeds minder goed spelen. Bevelanders maakte daar dankbaar gebruik van en kwam dan ook op een 1-2 voorsprong. Het kampioenschap leek ver weg. In de rust hebben we hierbij stilgestaan en tegen elkaar gezegd dat we alle zenuwen opzij moesten zetten. De tweede helft was dan ook beter dan de eerste, maar Bevelanders was niet van plan om ons het kampioenschap cadeau te doen. Halfverwege de tweede helft kwamen we toch op gelijke hoogte. Dani legde een vrije trap af op Steijn en die schoot binnenkant paal binnen. Nu moesten we op zoek naar de winnende. Dani was twee keer dicht in de buurt met een schot op de lat en een schot op de paal. Ook Fedde kreeg nog een behoorlijke kans en Dex probeerde het ook een keer met een afstandschot. De tijd begon te dringen. En toen, in de allerlaatste minuut, kreeg Dani met een gelukje de bal bij Dennie en die tikte de bal met de punt van de schoen langs de keeper: 3-2 en KAMPIOEN! Op naar de tweede klasse.

Wat was het een goede en leuke eerste fase. Een kampioenschap is een echte teamprestatie. Vaak gaat het over spelers die doelpunten maken en assisten geven, maar spelers die zorgen voor een ijzersterke verdediging, zoals Aydean, Dex, Fedde en Floris zijn net zo belangrijk. Daarnaast had Ryo ook mooie reddingen, waardoor hij ons bijvoorbeeld tegen Bevelanders goed in de wedstrijd hield. Complimenten aan het hele team dus!