9'
17'

3e klasse A

13 april 2019 14:30

Het was, na een rommelige openingfase waarbij Bevelanders veel druk naar voren gaf, bij de eerste beste kans voor Arendskerke meteen raak. In de 9e minuut veroverde Tom de bal op het middenveld. Hij pakte een paar meter en wist de opkomende Justin op links te bereiken. Justin gaf een strakke voorzet die door iedereen van Bevelanders (en Michel) werd gemist waardoor deze zo in de voeten van de geheel vrij staande Dennis kwam. Die aarzelde geen moment en tikte beheerste de 0-1 binnen.

Acht minuten later een corner van Marijn die fraai en zuiver werd ingeschoten door Justin. In de rest van de 1e helft was Arendskerke veel sterker. Met name in het laatste kwartier kwam de ploeg uit Kamperland er niet aan te pas en kreeg Arendskerke een aantal mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen. Maar gescoord werd er niet meer.

In de 2e helft een feller Bevelanders en spelers van Arendskerke die waarschijnlijk al met hoofd bij de wedstrijd tegen Luctor Heinkenszand waren. Maar kansen waren er voor Bevelanders niet of nauwelijks. De solide verdediging onder leiding van aanvoerder Frank stond weer als een huis. Ondanks het overwicht voor de thuisploeg waren de beste mogelijkheden voor Arendskerke. Maar de nodige scherpte ontbrak en zo eindigde deze wedstrijd in een verdiende overwinning voor Arendskerke.

De ploeg van Adriaan Nieuwenhuijze kan zich nu op gaan maken voor de kraker tegen koploper Luctor Heinkenszand. De winnaar van deze derby maakt grote kans op de titel. Met evenveel verliespunten als Luctor Heinkenszand zal Arendskerke wel voor de overwinning moeten gaan aangezien het doelsaldo voor de koploper veel beter is. De redactie is benieuwd.