91'

3e klasse A

1 december 2018 14:30

Onbekend

"Luctor Heinkenszand een maatje te groot voor Arendskerke" schreef Omroep Zeeland. Nou dat viel wel volgens de redactie wel mee. "Terechte zege Luctor Heinkenszand" volgens trainer Serge Beulens in de PZC. Zeker op basis van de 2e helft was dit zeker het geval. Maar met een beetje fortuin had Arendskerke in het eerste half uur de wedstrijd al kunnen beslissen. Maar al met al een verdiende overwinning van buurman Luctor Heinkenszand.

Het was de thuisploeg die in de 8e minuut de eerste kans kreeg. Maar een scherpe voorzet werd volledig gemist door de aanvallers van Luctor Heinkenszand. Meteen in de tegenstoot werd Michel dicht bij de keeper aangespeeld maar hij kon de bal niet goed controleren. Arendskerke bleef druk zetten waardoor Luctor Heinkenszand moeilijk kon opbouwen. Uitgespeelde kansen bleven uit maar in de 12e minuut was het ineens raak toen Michiel uit een corner van dichtbij binnen kon tikken.

Arendskerke schroefde het tempo nog wat op en was een aantal keren gevaarlijk uit spel hervattingen en kwam de thuisploeg een aantal keer goed weg. Michel was op aangeven van Justin het dichtstbij een doelpunt. Op aangeven van Justin kopte hij van dichtbij net over.

Na iets meer dan een half uur maakte Luctor Heinkenszand uit een spaarzame aanval de gelijkmaker waarbij de verdediging van Arendskerke en niet zo goed uit zag. Een speler van Luctor Heinkenszand kon vrij uithalen. Eljo kon het schot nog wel keren, maar in de rebound verdween de bal toch in de touwen. Vlak voor rust een snelle aanval over links. Michel stuurde Justin weg die de meegelopen Dejan kon bereiken. Zijn inzet ging echter hoog over.

In het eerste kwart van de 2e helft een gelijkopgaande strijd met weinig hoogtepunten. Aan beide kanten was er veel balverlies en werd het spel er niet beter op. De thuisploeg kreeg langzaam maar zeker steeds meer grip op de wedstrijd. Arendskerke kreeg steeds meer moeite om de vrije man te vinden. De vermoeidheid leek ook een beetje toe te slaan en de ruimtes werden steeds groter. Luctor Heinkenszand ging daar het beste mee om en kreeg een aantal goede kansen. Met enig hang en vliegwerk bleef de verdediging van Arendskerke overeind.

Een kwartier voor tijd kwam de treffer dan toch. Strafschop voor Luctor Heinkenszand na geklungel en een onhandige overtreding. Even later kreeg Jeroen van dichtbij een enorme kans maar vergat de trekker over te halen. Daarna probeerde Arendskerke het nog wel maar het was Luctor Heinkenszand dat de beste kansen kreeg. De verdediging van Arendskerke gaf in de slotfase steeds meer ruimte weg en kreeg in blessuretijd een counter om de oren. Eindstand 3-1.

Zo is de eerste competitienederlaag van Arendskerke een feit. Volgend weekend kan Arendskerke zich herstellen tegen Bevelanders.