83'

3e klasse A

9 februari 2019 14:30

Duur puntverlies vandaag voor Arendskerke. Walcheren loopt weer verder uit en Zaamslag komt dichterbij. Luctor Heinkenszand verspeelde ook punten in Kapelle maar blijven zodoende wel zes punten boven ons staan.

Onder stormachtige omstandigheden was eigenlijk van normaal voetbal geen sprake. De stevige noordwester stond schuin over het veld en met name het eerste kwartier lag de bal meer buiten het veld dan erin. Veere kon amper van eigen helft af komen door de harde tegenwind en wij hadden er eigenlijk ook geen gemak van met de wind in de rug.  Steeds was de passing te hard en ging de bal over de zijlijn of achterlijn als er een beetje ruimte lag om een aanval op te zetten.

Na 16 minuten mag Arendskerke een vrije trap nemen aan de rechterkant van het veld. Jasper neemt de vrije trap en met de wind erachter vliegt de bal bovenop de kruising. Twaalf minuten later mag hij het nog een keer proberen maar dan iets meer vanuit het midden van het veld maar toch wel op een metertje of 25 tot 30. De keeper heeft geen antwoord op de harde lage knal en het staat 0-1. Veere komt dan sporadisch op onze helft maar dat is ze ook bijna fataal. Uit een snelle counter via Siem die Sander wegstuurt wordt Michel vrij richting de keeper gezet. Helaas schiet Michel de bal naast de goal. Vlak voor rust komt Arendskerke op 0-2 als Justin uit een corner van Marijn bij de tweede paal de bal binnenglijdt.

Na de rust heeft Veere de wind in de rug en is het spelbeeld omgedraaid ten opzichte van voor de rust. Toch maken we bijna de 0-3 als Sander de keeper dwingt tot een uiterste krachtinspanning om de bal tot corner te tikken. Verder lijkt er voor ons weinig aan de hand want behoudens een schot van afstand wat net over gaat is Veere niet echt gevaarlijk. Maar dan in de 81e minuut maken ze na een goeie aanval de 1-2 en twee minuten daarna uit een corner de gelijkmaker. Dat is een enorme domper voor ons. Toch zijn we nog dicht bij de overwinning als Justin van dichtbij op de paal kopt. Ook hier werden we tegengewerkt door de wind want de bal leek erin te gaan maar zeilde toch nog tegen de paal. Veere dringt ook nog een paar keer aan en zodoende is het toch een spannende slotfase waar het nog beide kanten op kan maar het blijft 2-2.

Hopelijk volgende week betere omstandigheden voor beide ploegen. Wij krijgen Vlissingen op bezoek. Dit is momenteel de nummer laatst met slechts vier punten. Jammer genoeg is er hier wel één van ons bij dus we zijn gewaarschuwd om niet opnieuw punten te verspelen.