48'
90'

3e klasse A

27 oktober 2018 14:30

Na de ruime overwinning van vorige week dit keer weer een zege met overtuigende cijfers. Uit bij Dauwendaele, 0-4!

Arendskerke begint goed aan de wedstrijd. In de 2e minuut de eerste grote kans voor Justin na een voorzet van Ricardo. Hij neemt de bal direct uit de lucht met de binnenkant van de voet maar de bal gaat net naast de verkeerde kant van de paal. Na 9 minuten spelen is het Dauwendaele dat uit één van de spaarzame aanvallen in de eerste helft bijna op voorsprong komt maar het  schot vanaf de rand van de 16 gaat ook net naast de verkeerde kant van de paal. De eerste helft is verder voor Arendskerke dat gecontroleerd speelt en geduldig op zoek gaat naar de eerste goal. En die komt er ook in de 15e minuut. Jasper mag een vrije trap nemen aan de rechterkant van het veld. Hij schiet de bal laag de16 in waar Michiel de bal via de binnenkant van de paal binnentikt, 0-1. De rest van de eerste helft is Arendskerke duidelijk de bovenliggende partij maar echt grote kansen komen er niet. Jasper is er nog dichtbij als hij in de 32e minuut hard inschiet vanuit de 16 maar de keeper van Dauwendaele weet het schot te keren.

Na de thee gaat Arendskerke direct op zoek naar de 2-0 om Dauwendaele geen houvast te geven om terug in de wedstrijd te komen. En in de 48e minuut is het al raak. Justin  zet voor vanaf links en Michel kopt de bal in de verre hoek prima binnen, 0-2. Vlak daarna is het Tom die van dichtbij inschiet maar de keeper van Dauwendaele redt met de voet. In de 61e minuurt maakt Jeroen de 0-3 als hij de bal vanuit een corner van dichtbij inschiet. Vlak daarna is het weer Tom die de uitstekende keeper van Dauwendaele tracht te verschalken maar ook dit keer houdt hij de harde knal uit zijn doel.

Arendskerke heerst ook de tweede helft maar dan wordt in de 81e minuut Nando, die net twee minuten in het veld staat, met rood weggestuurd. Hij houdt een doorgebroken speler van Dauwendaele licht vast en de scheidsrechter trekt direct rood. De vrije trap net buiten de 16 wordt loeihard ingeschoten maar Eljo is dit seizoen tot nu toe moeilijk te verschalken en verricht een uitstekende redding. Even later halen we nog een bal van de lijn als Dauwendaele, nadat we met tien man staan toch wat meer aandringt, en op zoek gaat naar een goal. Die goal komt er ook maar wel voor Arendskerke. Justin zet weer prima voor in de 90e minuut en Michel kopt van dichtbij de 0-4 binnen. Dit is ook de eindstand.

Bij RCS vonden ze dat ze niet met 5-1 van Arendskerke mogen verliezen. Vandaag is het weer een overtuigende 0-4 zege. Het is zaak om als Arendskerke met beide benen op de grond te blijven staan en van wedstijd tot wedstrijd te kijken. We hebben slechts 6 competitiewedstrijden gespeeld dus er volgen er nog 20. Feit is dat we een uitstekende competitiestart hebben en daar moeten we van genieten. Volgende week komt De Noormannen op bezoek. De ploeg uit Westkapelle is nieuwkomer in de derde klas dit jaar en heeft al laten zien dat ze kunnen verassen. Arendskerke zal er dus weer volle bak tegenaan moeten.