Doelpuntloos gelijkspel VVA tegen Kapelle

Kapelle 1

0 - 0

3e klasse A

17 november 2018 14:30

Het begin van de wedstrijd was nog veel belovend. In een hoog tempo ging het spel op en neer en de stevige duels werden niet geschuwd. In de 10e minuut was het Justin de op links doorkwam en Michel wist te bereiken. Die leek de bal in te kunnen schieten maar toen hij uit wou halen was het een verdediger van Kapellen die de bal net kon blokken.  Halverwege de 1e helft werd het spel er niet beter op. Zowel Arendskerke en Kapelle waren onrustig en slordig aan de bal. Vlak voor rust kreeg Kapelle nog een kansje maar het schot ging voorlangs waardoor Eljo niet in actie hoefde te komen.

Na rust had Arendskerke een klein overwicht. In de 51e minuut verraste Jasper bijna de keeper van Kapelle door uit een vrije trap de bal laag in de korte hoek te schieten maar deze laatste kon net zijn vingertoppen tegen de bal te krijgen. Arendskerke bleef de aanval zoeken maar zocht vaak een moeilijke oplossing. De keren dat de aanvallers Arendskerke er doorheen kwamen ontbrak de eindpass. Marijn en Jesse probeerde het allebei, helaas zonder succes, van afstand. Een kwartier voor tijd de eerste kans voor Kapelle. Het schot ging net over.

In de slotfase gingen beide ploegen voor de winst. Een verdediger van Kapelle ging in de fout en Tom stoomde op naar het doel van Kapelle. Hij zag Justin en Michel vrij voor het doel staan maar hij raakte de bal bij het voorgeven helemaal verkeerd waardoor deze over de achterlijn rolde. Kapelle kreeg vervolgens nog de beste kans van de wedstrijd toen de verdediging van Arendskerke uit elkaar werd gespeeld en een speler van Kapelle vrij in leek te schieten. Maar Eljo redde fraai. In blessuretijd was het Justin die op aangeven van Jesse nog een kans kreeg maar de attente keeper van Kapelle kon net de bal voor zijn voeten wegtikken. Ook de vrije trap vlak buiten de zestien was deze keer niet aan Arendskerke besteed.

Zo eindigde voor de 2e keer dit seizoen een uitwedstrijd in een 0-0 gelijkspel. Koploper Walcheren won wel zijn wedstrijd (pakte hierdoor de 1e periode) en heeft nu 4 punten voorsprong op Arendserke. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen VCK. En dat wordt uitkijken geblazen want VCK heeft tot op heden alle uitwedstrijden nog gewonnen.