Justin Le Conte (intikker)
69'

3e klasse A

23 maart 2019 15:00

Dit keer geen harde wind maar enkel een ongelooflijk hobbelig veld waar de bal alle kanten op sprong. Dat resulteerde in de gehele wedstrijd tot allerlei ongelukkige bal aannames. Toch probeerde beide teams het allemaal voetballend op te lossen in een wedstrijd waarbij Arendskerke de punten mee naar huis nam.

In de beginfase een gelijkopgaande strijd die pas na bijna een kwartier spelen de 1e kans van de wedstrijd opleverde. En die was meteen raak ook. De bal ging rond en in het strafschop een paar keer snel heen en weer zonder dat de verdediging van Walcheren daar iets aan kon doen. Het was uiteindelijk Justin die de trekker overhaalde en de 0-1 binnen schoot.

Meteen na de aftrap was het Walcheren dat binnen de minuut 3x dicht bij de gelijkmaker was. De eerste inzet werd gekeerd door Eljo. Daarna uit de hoekschop een enorme drukte voor de neus van Eljo en 2 schoten die geblokt werden. Met een hang en vliegwerk kon Arendskerke uit verdedigen. Daarna probeerde de Vlissingers het nog wel maar de thuisploeg maar bang werd de verdediging van Arendskerke er niet van.

Na een half uur spelen kreeg Arendskerke weer het overwicht en een paar kansen. Nadat Dennis eerst een kansje had gemist werd hij wat onhandig van de sokken gelopen door een verdediger van Walcheren. Dat gebeurde in de zestien en betekende dus een strafschop. De Walcherse keeper Jochem Sanders hield de meestal trefzekere Justin van score af en zo bleef het 0-1. Arendskerke bleef echter de druk er volledig ophouden en verzuimde voor rust de voorsprong uit te bouwen. Met een fraaie halve omhaal/volley had Dennis de mooiste treffer van zijn leven kunnen maken maar de bal ging over het doel.

In de 2e helft viel pas na 14 minuten de eerste kans te noteren. Bij een snelle uitbraak gaf een speler van Walcheren de bal strak voor richting opkomende medespelers. Maar de weer uitstekende en attent keepende Eljo kan de bal net onderscheppen. Een paar minuten later een vrije trap voor Arendskerke aan de linker kant. Waar iedereen dacht dat Marijn die ging nemen was het Dejan die het probeerde en de keeper bijna verraste door deze hard in de korte hoek te schieten. Met zijn vingertoppen tikte hij de bal net naast.

Arendskerke in de 2e helft de iets betere ploeg maar hoefde niet voluit te gaan. De wedstrijd was gespeeld toen binnen het tijdsbestek van enkele minuten de keeper van Walcheren twee keer de bal uit het net kon halen. Eerst was het Justin die aan de linkerkant werd weggestuurd. Op het moment dat hij de voorzet gaf werd er een overtreding op hem gemaakt. De bal kreeg daardoor een hele rare curve mee waardoor deze zo het doel in vloog. Iets meer dan een minuut later was het Michel die op aangeven van Marc fraai binnen kon koppen.

Beide ploegen geloofde uit toe eigenlijk wel. Een doelpunt van Michel werd nog afgekeurd omdat hij een overtreding zou hebben gemaakt en vlak voor tijd was er nog een zondagsschot van Walcheren die via de lat over ging. Zo wint Arendskerke verdiend van Walcheren en loopt het verder uit op Zaamslag en VCK die beide punten lieten liggen. En houdt het zo de druk op Luctor Heinkenszand dat Bevelanders met 9-0 vermorzelde. Volgende week wacht Arendskerke weer Walcheren. Dit keer op eigen veld.