Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

Nadat VVA in de derde speelronde van de competitie met 2-1 verloor bij Vlissingen, wist het afgelopen zaterdag op eigen veld ook niet te winnen van Dauwendaele. Na 90 minuten waren de Middelburgers de gelukkige en trokken zij met 1-2 aan het langste eind.

Dauwendaele had de voorafgaande competitiewedstrijden allemaal gewonnen en kwam met zelfvertrouwen voor de dag. Toch waren de ploegen in de eerste 10 minuten aan elkaar gewaagd. Michel kreeg een levensgrote kans maar zijn inzet ging net naast. Even later was het Dauwendaele dat kon profiteren van matig verdedigen van VVA: in de 13e minuut kon er een bal van links gegeven worden welke door Kosters binnen gewerkt werd.

Na de tegengoal lag het tempo aan de bal bij beide ploegen te laag om echt grote kansen te creëren. Op aandringen van trainer Kees ging dat de laatste minuten voor rust al wat beter bij Arendskerke en kwam er meer voetbal in de ploeg. Toch werd er voor rust door geen van beide meer gescoord.

Na de rust ging VVA beter voetballen en was het de bovenliggende partij. Er werden meer kansen gecreëerd en er kon een paar keer gevaarlijk vanaf de rand 16 geschoten worden door Jasper, Michel en Tom. De ingevallen Merijn zorgde met snelle acties vanaf de rechter kant voor gevaar. Maar de gelijkmaker kwam er maar niet doordat de afwerking bij VVA niet overtuigend was.

Dauwendaele had tot de 82e minuut amper wat gecreëerd, maar kon via Mombarg wel de 0-2 maken. De spits speelde zich met een loopactie los van Hans en schoot de bal knap achter Eljo in het zijnet. Velen dachten dat de wedstrijd hiermee gespeeld was, maar deze gedachte werd direct na de aftrap door Michel aan flarden geschoten. Zijn inzet vanuit de 16 trof doel. 1-2 met nog een 10 minuten te spelen.

Vlak na de goal wordt een rommelige eindfase afgetrapt met een rode kaart voor Dauwendaele speler Rahimi. Na een duel verliest hij zijn zelfbeheersing en krijgt hij van de scheidsrechter een rode kaart. Gelukkig wordt het opstootje snel gesust, maar de spanning blijft hangen.

Dauwendaele kan de laatste minuten enkel aan verdedigen denken en VVA zet aan. Helaas voor VVA lukt het niet om de druk om te zetten in een doelpunt en daarmee eindigt de wedstrijd met 1-2 in een overwinning voor Dauwedaele. Een wedstrijd waar er meer voor VVA in had gezeten, maar het er niet uit kwam.

Daarmee staat VVA na 4 speelronden op een 5e plaats met 6 punten. Aanstaand zaterdag wordt er thuis gespeeld tegen Bruse Boys voor de beker. Een week later op 29 oktober komt Lewedorpse Boys op bezoek voor de 5e speelronde van de competitie.