Arendskerke ontsnapt aan eerste nederlaag

Pieter van de Horst (afstandschot)
90'

3e klasse A

24 november 2018 14:30

In een aantrekkelijke eerste helft kregen beide ploegen genoeg kansen om de score te openen. VCK kreeg al in de 1e minuut een opgelegde kans toen de (toch over het algemeen betrouwbare) verdediging van Arendskerke stond te slapen en een speler van VCK helemaal vrij voor Eljo opdook en de bal kreeg toe gespeeld. Hij schoot echter van dichtbij hoog over. Een paar minuten later een hoge zwabber bal die voor de neus van Eljo bijna loodrecht naar beneden viel. Eljo en de lat zorgde ervoor dat Arendskerke niet op achterstand kwam.

Toen Arendskerke van de schrik bekomen was ontpopte zich een heel leuk duel. Beide ploegen speelde op de aanval en de scheidsrechter was niet van plan om elk duwtje af te fluiten waardoor het tempo lekker in de wedstrijd bleef. In de 6e minuut ontsnapte Justin aan de linkerkant aan zijn vrijwel even snelle tegenstander. Hij gaf een voorzet op de inkomende Michel maar voordat deze de bal in kon schieten greep een verdediger van VCK in. Uit de corner die daaruit volgde kopte Michel net naast. Uit weer een corner kreeg Michiel nog een schotkans. Zijn inzet werd echter geblokt.

Daarna volgde een fase waarbij beide ploegen wel de aanval zochten. Arendskerke had een licht veldoverwicht maar grote kansen waren er niet. Na iets meer dan een half uur spelen een verrassend schot in de korte hoek van Jesse die bijna de keeper van VCK verraste. Die was erg attent en kon de inzet keren maar kon de bal niet klem krijgen. Helaas waren de spitsen van Arendskerke niet scherp genoeg om in de rebound alsnog de bal binnen te tikken. Arendskerke zette nog wat aan en Jasper (2x schot) en Dejan (kopbal) waren dichtbij een treffer. Maar die kwam er niet en zo stond het met de rust 0-0.

In de 2e helft waren het de bezoekers die wat meer druk gingen zetten. In de 60e minuut was het ineens raak. Pieter van de Horst haalde een paar meter buiten de kruising uit en schoot de bal hard in de kruising. Daarna pakte Arendskerke de draad weer op en ging op zoek naar de gelijkmaker. Dejan was er in de 69e minuut dichtbij. Hij kwam in oog in oog te staan met de keeper van VCK en probeerde de bal over hem heen te lobben. Die kon er helaas zijn vingertoppen nog tegen aankrijgen. De inkomende Marc was net te laat voor de rebound.

Dan in de 75e minuut een curieus moment. VCK speler Jesper Harinck werd op links weggestuurd, kon vrij op Eljo aflopen en schoot beheerst binnen waardoor de wedstrijd beslist leek. Jesper scoorde echter nadat hij na verzorging zonder toestemming het veld in was gelopen. De arbiter keurde na protest van Arendskerke de treffer af. Dit uiteraard tot (en begrijpelijk) ongenoegen van de spelers van VCK.

Arendskerke ging vervolgens wat opportunistischer spelen. Michiel werd naar voor gestuurd als extra aanvaller. VCK loerde op de counter en was daar in een aantal keren behoorlijk dreigend. Uiteindelijk kreeg Arendskerke loon naar werken. Een hoge bal van achter werd door Michiel doorgekopt naar Michel die plots vrij voor de keeper van VCK kwam te staan. Hij aarzelde niet een schoot fraai met de buitenkant van zijn rechtervoet binnen.

Zo eindigde deze aantrekkelijke wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Daar zullen na een nachtje slapen de beide coaches wel tevreden mij zijn al zal bij de bezoekers de teleurstelling overheersen terwijl bij de Arendskerke er meer de opluchting zal zijn.

De ploeg van coach Adriaan Nieuwenhuijse blijft door dit gelijkspel ongeslagen in de competitie en staat nog steeds 4 punten achter koploper Walcheren dat een 2-0 achterstand goed maakte tegen het lager geklasseerde Veere maar wel tegen het eerste puntenverlies op liep. Volgende week wachten de derby tegen Luctor Heinkenszand. We kunnen niet wachten.