Prinses Margrietstraat 54
4455AX
NIEUWDORP ZLD
tel. 0113-613249

Een 0-2 voorsprong na 50 minuten spelen was voor Arendskerke niet voldoende om de wedstrijd te winnen in Nieuwdorp. Na 90 minuten was de uitslag 3-2 voor VV Nieuwdorp. Een wedstrijd met twee gezichten.

Na een herkeuring werd het veld in Nieuwdorp goedgekeurd en dus floot scheidsrechter Van Belzen om 14.30  voor het begin van de competitiewedstrijd tegen VV Nieuwdorp. Nieuwdorp begon fel en maakte het VVA in de eerste 10 minuten moeilijk. Daarna nam VVA het heft in handen en was het Nieuwdorp dat telkens achter de bal aan moest lopen. Vooral Jasper kreeg de mogelijkheid om telkens met een lange bal de aanvallers weg te steken. Zo werd Michel een aantal keer heel gevaarlijk. Zijn 1-tegen-1 met de keeper viel helaas voor VVA in het voordeel van de keeper uit.

In de 27e minuut was het dan alsnog raak via Jaron. Een perfect getrapte corner van Jasper werd door Jaron hard binnen gekopt: 0-1. In de minuten daarna bleef VVA goed voetballen en kwam het keer op keer gevaarlijk voor de goal, maar gescoord werd er niet. Michel, Jasper en Dennis voornamelijk kregen tot de rust goede kansen.

Na rust was het al in de 50e minuut raak voor Arendskerke via een intikker van Jasper. Michel weet na een prachtige actie de bal vrij te maken in de 16 en schiet op de keeper. De rebound is voor Jasper. Nieuwdorp gokt op de counter en probeert met een snelle aanval de verdediging te verrassen. Dit lukt in de 63e minuut waarbij VVA een overtreding maakt rond de 16. De vrije trap van Nieuwdorp wordt gestopt door Eljo, maar hij verwerkt de bal niet goed. De rebound wordt door De Jonge van Nieuwdorp binnen gewerkt 1-2.

Tot die aansluitingstreffer was er niets aan de hand. Daarna leek het bij VVA nergens meer op. Nieuwdorp dat de smaak te pakken had wist in de laatste 25 minuten keer op keer gevaarlijk te worden met een snelle uitval en VVA zelf kon het goede spel niet meer laten zien. In de 77e minuut maakt Wolse de 2-2 en in de 82e minuut Van de Klooster 3-2.

In de resterende minuten probeert VVA de gelijkmaker nog te forceren maar verder dan dat komt het niet. Na een hele matige 2e helft eindigt de wedstrijd 3-2 voor Nieuwdorp dat terecht erg blij is met de 3-punter.

Voor VVA betekent dit een 7e plaats op de ranglijst met 12 punten uit 8 wedstrijden. Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen GPC Vlissingen op het programma.