Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

Afgelopen zaterdag 29 oktober won thuisspelend VVA haar 5e competitieduel tegen Lewedorpse Boys met 4-1. Daarmee staat de ploeg nu op de 6e plaats met 9 punten. De uitslag doet vermoeden dat het een makkelijke middag was voor de blauw-witten, maar dat was het niet.

Nadat pupil van de week Joep de eerste goal van de middag had gemaakt, werd er om 14.30 onder leiding van scheidsrechter Aartsen afgetrapt. LeBo begint verdedigend en probeert er een fysieke partij van te maken. Waar mogelijk komen ze er in balbezit met een snelle counter uit. Op haar beurt probeert VVA vanuit balbezit haar kansen te creëren. Dit spelbeeld zou deze middag niet veranderen.

In het eerste kwartier zijn er over een weer een aantal gevaarlijke momenten voor de goals te noteren, maar er wordt niet gescoord. In de 16e minuut maakt de linksback van LeBo een fout waardoor een doorlopende Jari de terugspeelbal kan onderscheppen en binnen schiet: 1-0. Vlak na de 1-0 schiet LeBo vanuit een moeilijke hoek op de kruising. Uit een vrije trap lijkt Luuk de 2-0 binnen te koppen, maar hij wordt afgevlagd voor buitenspel. Tot de rust wordt er niet meer gescoord.

Waar VVA na rust de gedachte heeft om de voorsprong alsnog uit te bouwen, is het Imanse die namens LeBo matig verdedigen van VVA afstraft: 1-1 in de 52e minuut. In het kwartier daarna komt LeBo zelfs een aantal keren bijna tot scoren en is het vooral aan Eljo te danken dat het in de 71e minuut geen 1-2 wordt. Eljo haalt met een fabelachtige redding de bal uit de goal.

2 minuten later is het in de 73e minuut dan alsnog raak voor VVA. De ingevallen Hans knalt van grote afstand de bal achter de keeper. Een prachtige goal, 2-1. Het stugge verzet van LeBo is daarmee gebroken en in de resterende minuten kan VVA makkelijk uitlopen. Merijn maakt in de 77e minuut met een hard schot in de 16 de 3-1 en in de 81e minuut maakt de eveneens ingevallen Michel de 4-1. Michel die even daarvoor na een mooie actie nog een goal voorkomen zag worden door de keeper.

Zo eindige een spannende wedstrijd die tot de 73e minuut alle kanten op kon in een 4-1 overwinning voor VVA. LeBo blijft daarmee nog puntenloos achter, maar heeft laten zien dat er meer in zit.

De eerstvolgende wedstrijd voor VVA is op zaterdag 5 november uit bij Serooskerke. Seroos heeft in haar eerste 5 wedstrijden nog niet verloren en staat gedeeld bovenaan.