Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

Na een 0-1 achterstand wist VV Arendskerke afgelopen zaterdag op eigen veld alsnog met 3-1 van De Noormannen te winnen. Tot de rust wilde het VVA nog niet lukken om goed voetbal op de mat te leggen, maar gelukkig voor de blauw-witten was de 2e helft een stuk beter. Hiermee wordt een week na het gelijkspel bij GPC weer een overwinning geboekt. Daarmee worden de achtervolgers op flinke achterstand gezet en is VVA officieel veilig.

Nadat Pupil van de Week Luna de eerste goal van de middag heeft gemaakt, fluit scheidsrechter Coskan om 14.30 voor het begin van de wedstrijd. Noormannen dat vecht om lijfsbehoud, zakt terug en mikt op een uitval. De lange sterke spits dient als mikpunt om de middenvelders om hem heen in stelling te brengen. Arendskerke heeft in de eerste helft voornamelijk de bal, maar doet daar te weinig mee. In de 18e minuut is het wel bijna succesvol: Tom wordt vrij voor de keeper gezet, maar hij mikt deze grote kans net naast. 1 minuut later zijn het de Noormannen die wel scoren: een lange bal wordt goed doorgekopt en daarna langs Eljo geschoten. 0-1, 19e minuut. Tot de rust voetbalt VVA vooral tegen zichzelf en wordt er niet meer gescoord.

Na rust komt VVA een stuk beter voor de dag en komt Noormannen er niet meer aan te pas. Vooral over de rechter kant met Siem en Michel wordt VVA een aantal keer gevaarlijk. Uiteindelijk leidt het aanvallende spel in de 61e minuut tot een goal uit een vrije trap. Jasper schiet de bal laag langs de muur in de goal. In de 69e minuut komt VVA op voorsprong nadat Siem voor geeft en de bal enkel door de verdediger in de goal gewerkt kan worden: 2-1.

En vlak daarna, in de 71e minuut, is het Jaron die de bevrijdende 3-1 op het bord zet. Met een prachtig schot van afstand laat hij de bal langs de keeper in de goal draaien. Na deze treffer is de wedstrijd gespeeld en eindigt de wedstrijd in 3-1. Arendskerke blijft op de 7e plaats met 36 punten. 5 minder dan nummer 6 VC Vlissingen, 12 meer dan nummer 8 Lewedorpse Boys. Zaterdag 13 mei gaat VVA op bezoek bij Luctor in Heinkenszand.