Kruitmolenlaan 123
4337KP
MIDDELBURG
tel. 0118-611363

Afgelopen zaterdag speelde VV Arendskerke haar 17e competitiewedstrijd, uit bij FC Dauwendaele. De thuisspelende ploeg kon tegen VVA de 2e periode pakken en dit deden zij ook met een 2-0 overwinning. VVA kwam te kort om het de tegenstander echt moeilijk te maken.

Nadat scheidsrechter De Zwarte om 14.30 voor de start van de wedstrijd floot, zakte VVA terug tot de middenlijn om zich te wapenen tegen de aanval van Dauwendaele. Lange tijd leek dit goed te werken: het lukte Dauwendaele niet om heel gevaarlijk te worden. Aan de andere kant lukte het VVA ook niet om groot gevaar te stichten in de counter.

Dauwendaele wordt via een corner gevaarlijk, maar voor VVA loopt dit met een sisser af. Vlak voor rust, in de 45e minuut, slaat Dauwendaele alsnog toe. Een actie door het centrum wordt knap vanaf randje 16 langs Eljo in de hoek geschoten: 1-0 bij rust.

Na rust start VVA met dezelfde spelwijze als in de eerste helft met de hoop om op gelijke hoogte te komen in een uitval. Helaas voor VVA lukt dit niet, want in de 53e minuut maakt Dauwendaele de 2-0. Een inworp op de helft van Dauwendaele wordt ten onrechte niet gegeven aan VVA waarna de spelers van VVA niet opletten en de aanvaller van Dauwendaele na een snelle inworp en pass alleen voor keeper Eljo staat en afrond. Hiermee geeft VVA de wedstrijd uit handen.

In het restant geeft Dauwendaele VVA wat meer ruimte, maar gescoord wordt er niet meer. De wedstrijd eindigt in 2-0 en betekent voor Dauwendaele de belangrijke periodetitel. VVA gaat aankomende zaterdag 18 maart op bezoek bij Lewedorpse Boys dat met 6 punten minder, 1 plaats onder VVA staat. Voor de blauw-witten dus een belangrijke wedstrijd om LeBo op achterstand te houden.