Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

Een gelijkspel of winst zat er afgelopen zaterdag voor VV Arendskerke zeker in, maar het werd op het kunstgrasveld van VVA een 0-2 overwinning voor Serooskerke. Seroos blijft hiermee koploper met 50 punten uit 19 wedstrijden. Arendskerke blijft 7e met 28 punten uit 19 wedstrijden.

Nadat Pupil van de Week Benjamin Mooibroek de eerste goal van de middag gemaakt had, werd er om 14.30 onder leiding van scheidsrechter De Meyer. Al snel bleek dat goed voetbal heel moeilijk zou worden: de harde wind stond schuin over het veld. Deze zou telkens van invloed zijn op een pass of schot.

Geen goed voetbal, rommelig, maar wel vermakelijk. Het verschil op de ranglijst is niet direct terug te zien. Sterker nog, VVA is minimaal gelijkwaardig. In de 22e en 23e minuut is VVA dan ook dicht bij een goal. Eerst kopt Michel op de lat en kan Dennis in de rebound de bal net niet binnen schieten. Een minuut later weet Dennis een bal in de 16 voor de voeten van de keeper weg te halen en richting goal te schieten. Deze inzet wordt vlak voor de lijn weggehaald door de verdediger. Helaas voor VVA is het een minuut later (24e) aan de andere kant wel raak voor Serooskerke. Overweel ontvangt een hoge bal en werkt deze achter Eljo in de goal. Tot de rust wordt er niet meer gescoord.

Ondanks de achterstand begint VVA goed aan de 2e helft. Gesteund door het spel in de eerste helft is er genoeg vertrouwen om er iets van te maken. Ook langs de kant is er het gevoel dat er iets te halen valt. Tot nu toe is VVA het meest gevaarlijk. Dit blijft ook het geval in de 2e helft, maar VVA scoort niet. En Serooskerke doet dit in de 59e minuut wel: wederom een diepe bal en aanvaller Wattel slaagt erin om de uitkomende Eljo te omspelen: een zeer productief Seroos komt op 0-2.

Na de 0-2 zet VVA nog wel aan, maar het meeste geloof is er wel uit. Ook een 2e gele kaart voor een verdediger van Seroos tegen het einde van de wedstrijd zorgt niet meer voor goals. Het blijft 0-2. Aanstaande zaterdag 1 april staat de uitwedstrijd tegen Zaamslag op het programma.