9 maart 2019 15:00

Scheidsrechter

B.A. (Bert) Bruggeman

Onbekend

Heel oogstrelend was het allemaal niet bij RCS tegen Arendskerke maar goed voetbal was door de harde wind en het hobbelige veld dan ook eigenlijk onmogelijk. Arendskerke was de gehele wedstrijd scherper in de duels en strafte 2 foutjes in de verdediging van RCS af won uiteindelijk met 0-2.

In de 1e helft had de ploeg uit Oost-Souburg de wind in de rug. Na iets meer dan 10 minuten spelen de 1e kans van de wedstrijd. Een vrije trap van Jasper belandde op het hoofd van Michel die net naast kopte. Vijf minuten een bekeken schot van Justin ruim buiten de zestien. De keeper leek kansloss maar had een engeltje op de lat zitten. Michel leek in de rebound toch nog binnen te kunnen tikken maar de keeper kon zijn inzet keren.

Weer een paar minuten later ging de verdediging van RCS in de fout. Michel zette druk en veroverde de bal en zette Justin vrij voor de keeper. Die schoot vervolgens de bal in de verre hoek. Even later was het weer Michel die Justin vrij voor de keeper zette door een hoge bal van achteren door te koppen. Maar dit keer ging zijn inzet hoog over.

Na ongeveer een half uur kreeg RCS een enorme kans. Na een struikelpartij van Jeroen (die even te voren Frank had vervangen) kreeg een speler van RCS vrij doorgang. Die vond vervolgens een volledig vrijstaande medespeler die dichtbij de gelijkmaker op zijn schoen had. Eljo leek kansloos maar de lat stond de gelijkmaker in de weg. In de tegenaanval ontsnapte Michel aan zijn tegenstanders maar werd afgefloten voor buitenspel. Een minuutje later een fraaie 1-2 tussen Dejan en Justin. Het schot van Justin was hard genoeg maar de keeper stond precies op de goede plek. Ruststand 0-1.

Na de thee was RCS de betere ploeg en zette Arendskerke vast op eigen helft. In de 54e minuut balverlies van Arendskerke op het middenveld. De rappe aanvallers van RCS schakelden snel om. Eljo die tot op dat moment nog niet veel te doen had gehad redde fraai.

Ondanks het veldoverwicht van RCS was het Arendskerke dat scoorde en daar ging weer slordig balverlies van RCS aan vooraf. Dennis (die nog geen 10 minuten in het veld stond) werd weggestuurd en schoot de bal koel binnen. Toch gaf RCS niet op en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. In de 87e minuut werd een speler van RCS in het strafschopgebied onderuit gehaald: strafschop. Maar het was niet de middag van RCS want weer stond Eljo een treffer in de weg. Hij koos precies de goede hoek en kan de bal keren. In de rebound werd de bal vervolgens op de paal geschoten.

Zo boekte Arendskerke een zwaarbevochten zege op RCS waardoor in het spoor blijft van de koplopers. Volgende week wacht FC Dauwendaele.