79'

3e klasse A

15 december 2018 14:15

Het was voor de vaste verslaggever te koud om aantekeningen te maken. Daarom deze keer maar een kort verslag.

In de 1e helft een oppermachtig Arendskerke dat Kruiningen elke hoek van het veld liet zien. In de 2e minuut was het al raak toen Justin na een snelle aanval de 0-1 kon binnen tikken. In de 13e minuut verdubbelde Michel de voorsprong. Een paar minuten later een vervelende overtreding op Justin die met een blessure aan de enkel het veld kon verlaten. Laten we hopen dat het allemaal meevalt.

Arendskerke liet zich door deze tegenslag niet uit het veld slaan en gaf zelfs nog gas bij. |Dat resulteerde in de 20e minuut in een doelpunt van Jasper, een minuut later gevolgd door weer Michel. Binnen het half uur was de wedstrijd dus al gespeeld. De blauw-witten kreeg vervolgens nog legio mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar alleen Michiel wist in de 36e minuut nog te scoren. Hij kopte uit een corner fraai binnen. Ruststand 0-5 en dat had nog veel meer kunnen zijn.

In de 2e helft waren ze aan de kant van Arendskerke nog niet wakker want voordat de toeschouwers op hun plek stonden was het ineens Kruiningen dat scoorde. Dat gaf de gastheren wat meer energie en in de 52e was de dit seizoen juist zo stabiele verdediging van Arendskerke weer niet bij de les en stond het ineens 2-5.

Kruiningen was in de 2e helft veel beter dan voor rust maar spannen werd het allemaal niet. Na iets meer dan een uur spelen bracht Tom de marge weer op vier doelpunten. De doelpunten vielen makkelijk deze middag want in de 70e minuut maakte Kruiningen er 3-6 van. Toen 10 minuten later Michel zijn 3e doelpunt van de middag maakte was het verzet van Kruiningen definitief gebroken.

Zo wint Arendskerke in een doelpuntrijk duel de laatste competitiewedstrijd met 3-7 van Kruiningen. En ziet de achterstand op Walcheren met 2 punten slinken omdat de koploper niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen GPC Vlissingen.

Het is nu winterstop. 19 januari wordt de competitie hervat met de kraker in de 3e klasse A tegen koploper Walcheren.